E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι ξένες θεατρικές παραστάσεις συνεχίζονται στο Φεστιβάλ Αθηνών

Η επιτυχία συνεχίζεται

Δημοσίευση 27/6/2016 | 15:11

Οι ξένες θεατρικές παραστάσεις συνεχίζονται στο Φεστιβάλ Αθηνών

Οι ξένες θεατρικές παραστάσεις συνεχίζονται στο Φεστιβάλ Αθηνών. Μετά την επιτυχία της παράστασης "Ιούλιος Καίσαρας. Σπαράγματα" του Ρομέο Καστελλούτσι, τα εισιτήρια για την παράσταση "Άμλετ" του Οσκάρας Κορσουνόβας, στις 25 και 26 Ιουνίου έχουν σχεδόν εξαντληθεί.

Ακολουθούν δύο ακόμα ενδιαφέρουσες ξένες παραγωγές στις 28 και 29 Ιουνίου, με κεντρικό θέμα την Ιστορία:
το Minefield της αργεντίνας Lola Arias, μία παράσταση-χρονομηχανή για τον πόλεμο των νησιών Φώκλαντ και το Blind Poet της βέλγικης ομάδας Needcompany, για τα ψεύδη πάνω στα οποία χτίζεται η γνώση μας για το παρελθόν.

Το Minefield είναι μια παράσταση που φέρνει επί σκηνής Αργεντίνους και Βρετανούς βετεράνους από τον πόλεμο των νησιών Φώκλαντ για να δει τί έχει απομείνει στη μνήμη τους 34 χρόνια μετά. Σε ένα σκηνικό το οποίο λειτουργεί σαν χρονομηχανή, αυτοί που πολέμησαν μεταφέρονται στο παρελθόν για να ανασύρουν τις μνήμες τους και τον αντίκτυπό που είχε ο πόλεμος στις ζωές τους. 

Η βέλγικη ομάδα Needcompany επισκέπτεται για δεύτερη φορά την Ελλάδα, μετά το Δωμάτιο της Ισαβέλλας το 2007. Στην πιο πρόσφατη δουλειά του, ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής Jan Lauwers συνεργάζεται και πάλι με τον συνθέτη Maarten Seghers (όπως και στην παράσταση του 2007), για να δημιουργήσουν μια παράσταση για τον τρόπο που γράφεται και φτάνει ως εμάς η Ιστορία. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το 19ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest επιστρέφει για μια ακόμα μεγάλη γιορτή στη Χαλκίδα!

Σινεμά 03.11.2025
Η Χαλκίδα Υποδέχεται το 19ο Docfest: Ντοκιμαντέρ που Προκαλούν και Εμπνέουν

TYGA Live in Athens 2025

Μουσική 03.11.2025
ΑΘΗΝΑ27/12

Athens Halloween Festival: Το φεστιβαλ που έρχεται για να φέρει το Halloween στην Ελλάδα!

Φεστιβάλ 17.10.2025
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣαπό 30/10 έως 02/115

Open Secret Society Tour 2025: Dub Fx & Woodnote

Μουσική 15.10.2025
Support Act: SIGMATAF

Battle of the Best 2025

Φεστιβάλ 15.10.2025
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ Α.Π.Θ.14/12

ΤOYCON: Το παγκόσμιο φαινόμενο ήρθε και στην Ελλάδα!

Φεστιβάλ 13.10.2025
ΓΗΠΕΔΟ TAE KWON DO ΦΑΛΗΡΟαπό 18/10 έως 19/108

«H συνάντηση» του Stephen Belber στο Θέατρο Μουσούρη

Σινεμά 13.10.2025
ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΣΟΥΡΗαπό 01/10 έως 16/1116

INTERVIEW ‑ Η παράσταση φαινόμενο της ομάδας Εμείς επιστρέφει!

Θέατρο+Χορός 12.10.2025
ΑΘΗΝΑαπό 17/10 έως 10/01