Έκλεψε πάγο από παγετώνα για να κάνει gourmet παγάκια!
Παγετώνας να τον πιεις στο ποτήρι!
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 21/8/2013 | 00:00

Χιλιανός άντρας είχε τη φαεινή ιδέα να κλέψει πάγο από τον παγετώνα Jorge Montt Glacier, ο οποίος βρίσκεται στο Εθνικό πάρκο Bernardo O'Higgins στην Παταγονία.
Πέντε τόνοι πάγου από τον προστατευόμενο παγετώνα βρέθηκαν στο πίσω μέρος του φορτηγού-ψυγείου του καθώς έφευγε από το εθνικό πάρκο... Ο άντρας φυσικά συνελήφθη με συνοπτικές διαδικασίες και αντιμετωπίζει κατηγορίες, όχι μόνο για κλοπή αλλά και για παραβίαση εθνικού μνημείου.
Και αν αναρωτιέστε τι ήθελε 5 τόνους πάγου, ο άντρας θα τον έσπαγε σε μικρότερα κομμάτια τα οποία θα πουλούσε ως παγάκια πολυτελείας σε μπαρ και εστιατόρια στη πρωτεύουσα Santiago, φυσικά πολύ ακριβά, γιατί δεν ήταν απλά παγάκια, αλλά παγάκια από το Jorge Montt!
Ο πάγος από τους παγετώνες, λόγω καθαρότητας, είναι ιδανικός για παγάκια σε αλκοολούχα ποτά. Η αξία του κομματιού που έκλεψε ο δράστης υπολογίζεται στα 6.200 δολάρια.
Να σημειωθεί πως ο παγετώνας Jorge Montt συρρικνώνεται με ταχύτατους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια.