E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς ξεκίνησε το κίνημα «Παραιτηθείτε»

Τι λέει η καθηγήτρια Ρούλα Καλαρά, μία εκ των δημιουργών της κίνησης

Δημοσίευση 15/6/2016 | 08:32

Πώς ξεκίνησε το κίνημα «Παραιτηθείτε»

Για το πώς ξεκίνησε πριν από 3 μήνες η διαδικτυακή κίνηση «Παραιτηθείτε», που οδήγησε στη διοργάνωση της σημερινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, μίλησε στο Mega η καθηγήτρια Ρούλα Καλαρά, μία εκ των δημιουργών της κίνησης.

Η κ. Καλαρά απαντά στις κατηγορίες που δέχεται η κίνηση και ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για μια συγκέντρωση πολιτών που θέλουν και έχουν δικαίωμα να εκφράσουν τον θυμό τους.

Όπως λέει, όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο, εν είδει αστείου, όταν η ίδια και η στενή της φίλη και παλιά συντρόφισσα από τον «Ρήγα Φεραίο» από το ΚΚΕ Εσωτερικου, Ρηγούλα Γεωργιάδη, συνομιλούσαν στο Facebook. Λέει σχετικά: «Με παίζουσα διάθεση, σκεφτήκαμε ένα βράδυ να φτιάξουμε ένα hashtag '#παραιτηθείτε'. Για να γελάμε. Να σπάζουμε νεύρα και να γλεντάμε μεταξύ μας. Του στιλ 'καλημέρα σας, #παραιτηθείτε', ή το βράδυ 'καληνύχτα σας, #παραιτηθείτε'. Ξεκινήσαμε 2, μέσα σε δυο μέρες είχαμε γίνει 100, σε μια εβδομάδα 500. Φτιάξαμε μια μυστική ομάδα στο FB, συνεννοούμασταν και κάναμε αυτό που λέω».

Σε ό,τι αφορά τη συνέχεια, η κ. Καλαρά σημειώνει πως «μέσα σε 2 μήνες αυτό το hashtag σοβάρεψε, απλώθηκε πολύ, σε όλο το φάσμα του δημοκρατικού τόξου και κατέληξε σήμερα να γίνει η πρώτη αντικυβενρητική, αντιΣΥΡΙΖΑϊκή συγκέντρωση».

Η Ρούλα Καλαρά αποκρούει όσους αποδίδουν πολιτική ταυτότητα στην κίνηση.

«Είναι συγκέντρωση πολιτών. Άλλοι είμαστε ανένταχτοι, οι περισσότεροι είμαστε... 'πρώην κάτι' και 'νυν τίποτα'. Ένα μεγάλο μέρος είναι οι ανένταχτοι της Κεντροαριστεράς. Θέλουμε να εκδηλώσουμε τον θυμό μας. Έχουμε δικαίωμα να εκδηλώσουμε στον δημόσιο χώρο τον θυμό μας και την αντίθεσή μας», είπε.

Απαντώντας στην επίθεση που δέχτηκε η κίνηση και η διαδήλωση με του σύνθημα «Παραιτηθείτε» από στελέχη της κυβέρνησης, η κ. Καλαρά τονίζει οργισμένη: «Σε αυτούς τους οχετούς του ψέματος της λάσπης και της συκοφαντίας είναι αδύνατον να απαντήσει ένας λογικός άνθρωπος, με σώας τας φρένας, μέσα σε 5 λεπτά (...). Εγώ λοιπόν που μέχρι χθες ήμουν μια καθηγήτρια που σκόρπαγε την ψυχή της μέσα στα θρανία για να μάθει τα παιδιά του κόσμου γράμματα, σήμερα είμαι εχθρός του λαού».

Κάνει, μάλιστα, ειδική αναφορά στον γ.γ. του υπουργείου Εργασίας και τη δηκτική του ανάρτηση στο Facebook, την οποία χαρακτηρίζει "πολιτική αλητεία": «Με τον Ανδρέα τον Νεφελούδη και εγώ και η Ρηγούλα υπήρξαμε σύντροφοι 40 χρόνια. Ήμασταν μαζί στον Ρήγα, στο ΚΚΕ Εσωτερικού. Εγώ ήμουν μαζί του και στη ΔΗΜΑΡ. Ήμουν μάλιστα από τους ελάχιστους που τον ψήφισαν όταν κατέβηκε υποψήφιος. Ντρέπομαι τόσο πολύ για λογαριασμό του. Αισθάνομαι τέτοιο αποτροπιασμό για την πολιτική αλητεία που έβγαλε αυτός ο άνθρωπος που δεν θέλω να απαντήσω τίποτα"».

Μιλώντας στο Mega, η Ρούλα Καλαρά απαντά και στις συγκρίσεις που γίνονται ανάμεσα στο κίνημα "Παραιτηθείτε" και τους "Αγανακτισμένους" τραβώντας μια σαφή διαχωριστική γραμμή.

«Ένας όχλος. Που έδωσε γη και ύδωρ στη Χρυσή Αυγή. Μέσα από αυτό το κίνημα φούντωσε η ΧΑ και ζωντάνεψε ο ναζισμός στη χώρα» λέει για τους Αγανακτισμένους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Δύο την χτυπούσαν, μία «τραβούσε» βίντεο ‑ Αγρια επίθεση σε 13χρονη από συμμαθήτριές της

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Οι δύο από τις ανήλικες συνελήφθησαν, ενώ η τρίτη αναζητείται

Γιόζεφ Μένγκελε: Ανοίγουν μετά από δεκαετίες μυστικά αρχεία για τον ναζί σαδιστή γιατρό του Αουσβιτς

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Ο αποκαλούμενος «Αγγελος του Θανάτου» του διαβόητου στρατοπέδου συγκέντρωσης μπορεί να βρέθηκε κρυφά στην Ελβετία μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο - Δεν συνελήφθη ποτέ και η ζωή του μετά τον πόλεμο καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου

Έρχεται υποχρεωτική απόσυρση ‑ Ποια αυτοκίνητα κινδυνεύουν

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Το «πιστοποιητικό ζωής» που αλλάζει τα πάντα

Νέα μεγάλη μεταγραφή του ΠΑΟΚ

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Νέο μπαμ στον ΠΑΟΚ της εποχής Μυστακίδη

Χάος σε γάμο στην Πολωνία: Η νύφη σύρθηκε στη φυλακή με νυφικό για τον ξυλοδαρμό της μητέρας της

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Στη νύφη απαγορεύτηκε η επικοινωνία με τη μητέρα για δύο εβδομάδες έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα

Στο εδώλιο παιδίατρος για την απώλεια όρχεος 16χρονου ‑ Σε μόνιμη υπογονιμότητα ο έφηβος

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Ο γιατρός αντιμετωπίζει την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια μετά από μήνυση των γονιών

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με 20 άτομα σε ποντιακό γλέντι στα δυτικά ‑ Δύο τραυματίες από γυάλινα μπουκάλια

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Περίπου 20 άτομα πιάστηκαν στα χέρια - Στο νοσοκομείο ο ένας τραυματίας

Από φέρετρο μέχρι... βάρκα στα σκουπίδια της Θεσσαλονίκης: Τα πιο παράξενα αντικείμενα που μάζεψε ο δήμος

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Στον δήμο Θεσσαλονίκης το 2025 συγκεντρώθηκαν 12.500 τόνοι ογκωδών από όλες τις γειτονιές ενώ για τους πρώτους 4,5 μήνες του 2026 η «συγκομιδή» ανέρχεται στους 5.000 τόνους

Αστυνομικός έσωσε γυναίκα και τα δύο παιδιά της από φλεγόμενο σπίτι ‑ Viral το βίντεο από τη bodycam

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Με γρήγορες κινήσεις κατάφερε να βγάλει έξω με απόλυτη ασφάλεια τη μητέρα και τον 10χρονο γιο

Μήνυμα Τραμπ προς Ταϊβάν: «Μην προχωρήσετε σε επίσημη ανεξαρτησία από την Κίνα»

Κόσμος 16.05.2026
Ξεκάθαρο σήμα κατά μιας επίσημης ανακήρυξης ανεξαρτησίας

Προσήχθη ο 50χρονος σύντροφος της 24χρονης που σκοτώθηκε στον Πειραιά

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Έπεσε από τον έβδομο όροφο πολυκατοικίας στον Πειραιά