Η βέλγικη ομάδα Needcompany παρουσιάζει την παράσταση The blind poet
στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2016
Δημοσίευση 3/6/2016 | 00:40

Ωρα προσέλευσης: 21:00
Τιμές: 25€
15€ (Φοιτητικό)
5€ (Άνεργοι-A.μεΑ.)
Η βέλγικη ομάδα Needcompany επισκέπτεται για δεύτερη φορά την Ελλάδα, μετά το Δωμάτιο της Ισαβέλλας το 2007, στην Πειραιώς 260 στις 28 και 29 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016.
Στην πιο πρόσφατη δουλειά της ομάδας, ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής Jan Lauwers συνεργάζεται και πάλι με τον συνθέτη Maarten Seghers, για να δημιουργήσουν μια παράσταση για τον τρόπο που γράφεται και φτάνει ως εμάς η Ιστορία.
Το The blind poet μιλά για τη ζωή δύο ποιητών, του τυφλού Άραβα Αμπού αλ’ αλά αλ Μααρί, δημοφιλή τον 10o και 11ο αιώνα, και της ανατρεπτικής Βαλλιάντα μπιν αλ Μουστακφί από την αραβική Ανδαλουσία, ποιήτριας που έγραψε κατά τον 11ο αιώνα.
Οι δύο αυτοί δημιουργοί αποτύπωσαν στο έργο τους μια εποχή όπου οι γυναίκες είχαν ισχυρή εξουσία, ο αθεϊσμός ήταν διαδεδομένος και η Ευρώπη ήταν εντελώς διαφορετική από ό,τι πιστεύουμε σήμερα. Με αφορμή τα έργα των ποιητών και μετά από έρευνα του θιάσου, η παράσταση αποκαλύπτει πώς ό,τι ονομάζουμε ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι δομημένο σε αμέτρητα ψεύδη.
Μια παραγωγή της Needcompany
Συμπαραγωγή: Kunstenfestivaldesarts, KunstFestSpiele Herrenhausen, FIBA ‐Festival Internacional de Buenos Aires, Künstlerhaus Mousonturm – With the support of the Flemish authorities
Μετάφραση στα ελληνικά: Ιουλία Άλκηστις Βαγενά