E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητσοτάκης: Είτε ψεύτης, είτε αυταπατώμενος δεν αξίζει να είστε πρωθυπουργός κ. Τσίπρα

«Η χώρα βιώνει μία πρωτοφανή υποβάθμιση στην ευρωπαϊκή σκηνή»

Δημοσίευση 22/5/2016 | 20:13

Μητσοτάκης: Είτε ψεύτης, είτε αυταπατώμενος δεν αξίζει να είστε πρωθυπουργός κ. Τσίπρα

«Στην προηγούμενή του ομιλία στη βουλή ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι δεν πρέπει να τον κατηγορήσουμε ότι μας είπε ψέματα, αλλά γιατί απλά είχε αυταπάτες. Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, ένας ψεύτης πρωθυπουργός ή ένας αυταπατώμενος πρωθυπουργός, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν αξίζετε να είστε πρωθυπουργός αυτής της χώρας», τόνισε, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε την σκληρή του επίθεση στον πρωθυπουργός τονίζοντας πως, «Δεν είναι μαγκιά να μην έχει ιδέα για πιο πράγμα μιλάς, σημαίνει απλούστατα ότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Είστε ένας πολιτικός που την άγνοιά του την εμφάνισε ως αντισυμβατική μαγκιά. Εκτός από αυταπάτη υπήρχε πολιτική απάτη, κυνική, οργανωμένη και αδίστακτη. Η χυδαιότερη απάτη σε βάρος των Ελλήνων που έγινε ποτέ την κάνατε εσείς κ. Τσίπρα και συνεχίζετε το λαϊκισμό. Αντί να ανακαλύψετε την ευθύνη της αλήθειας συνεχίζετε να ψεύδεστε. Ρίχνετε ακόμη περισσότερο νερό στο μύλο του πολιτικού κυνισμού. Ο πολιτικός κυνισμός της εξουσίας καταλήγει πάντα σε σκάνδαλα. Η χώρα βιώνει μία πρωτοφανή υποβάθμιση στην ευρωπαϊκή σκηνή», είπε ο κ.Μητσοτάκης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ελληνική οικονομία.

«Η ελληνική οικονομία θα χάσει το 2015 και 2016 21 δισ. ευρώ από την επιστροφή στην ύφεση 5000€ για το κάθε νοικοκυριό. Τη δουλειά της επίτευξης των πρωτογενών πλεονασμάτων θα την έκανε η μεγέθυνση της οικονομίας και όχι τα επιπλέον μέτρα και η ελληνική κοινωνία καλείται να σπρώξει ξανά το βράχο της δημοσιονομικής προσαρμογής. Οι νέοι φόροι θα στραγγαλίσουν κάθε επιχειρηματική δράση. Θα οδηγήσουν νομοτελειακά, ολοένα και περισσότερους να κρυφτούν στην παραοικονομία. Με τα μέτρα που σήμερα νομοθετείτε στερείτε από τη χώρα τη δυνατότητα να ανακάμψει να προοδεύσει, να αναπτυχθεί», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και έκανε επίθεση στην κυβέρνηση και για τους έμμεσους φόρους.

«Οι έμμεσοι φόροι στερούν εισόδημα από αυτούς που το έχουν περισσότερη ανάγκη. ΦΠΑ, ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, τέλος διαμονής στα ξενοδοχείο, τέλος στο τηλέφωνο, το ίντερνετ, στην τηλεόραση και άλλα τόσα αγαθά.»

«Ο κόφτης είναι το μέτρο της προσωπικής σας αξιοπιστίας κ. Τσίπρα», είπε στην ομιλία του στην Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό.

«Σας εξευτελίζουν με τον κόφτη και με το υπερταμείο, και προσβάλουν και τον ελληνικό λαό. Σήμερα είναι ημέρα ντροπής για την Βουλή των Ελλήνων. Πληρώνουμε τα ψέματα της κυβέρνησης. Γιατί το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας έχει ζωή 100 χρόνια; γιατί δεν αρκούσε το ΤΑΙΠΕΔ;» ρώτησε ρητορικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: ‘ Γιατί δεν σας εμπιστεύονται. Το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ η δομή και η λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ αλλά οι ανακολουθίες σας».

Διάβασε από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ: «Ακυρώνουμε τις προβλεπόμενες ιδιωτικοποιήσεις και την λεηλασία του δημόσιου πλούτου». Ποιόν κοροϊδεύετε; Δεσμεύετε τις επόμενες γενιές. Είναι ντροπή σας κ. Τσίπρα. Τέτοιο υπερταμείο δεν μας ζήτησαν ποτέ από εμάς. Όταν τελειώσει η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου εμείς θα ανακτήσουμε την χαμένη εθνική μας αξιοπρέπεια. Γιατί εμείς πιστεύουμε στις αποκρατικοποιήσεις και στον περιορισμό του ρόλου του κράτους.

Ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και τις ιδιωτικοποιήσεις που κυρώνονται με αυτό το νομοσχέδιο, αναφερόμενος στην εκχώρησης των 24 αεροδρομίων.

Απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα είπε: «Είσαστε οπορτουνιστής λαϊκιστής και εξουσιολάγνος, το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι παραμονή στην εξουσία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι το πρόβλημα και πρέπει να φύγει το συντομότερο . Το αίτημα για εκλογές είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο καλύτερο για την χώρα. Εμείς θα οικοδομήσουμε μία πολιτική συμμαχία, το πλατύ μεταρρυθμιστικό μέτωπο, που έχει ανάγκη η χώρα»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Apple παρουσίασε το iPhone 17 με Pro κάμερες και το πιο λεπτό Air που έγινε ποτέ

Tech + Science Χτες
Το iPhone 17 Air είναι το πιο λεπτό iPhone που έχει κυκλοφορήσει ποτέ, με πάχος μόλις 5,6 χιλιοστά

Γαλλία: Ο Εμανουέλ Μακρόν διόρισε τον Σεμπαστιάν Λεκορνί νέο πρωθυπουργό

Κόσμος Χτες
Ποιος είναι ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Σeξουαλική παρενόχληση μέσα σε λεωφορείο στην Αθήνα, ο οδηγός εγκλώβισε τον δράστη

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός σταμάτησε στον Αγιο Θωμά και κάλεσε την ΕΛΑΣ

Κατέρρευσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η υπουργός Υγείας της Σουηδίας

Κόσμος Χτες
Αμέσως επενέβησαν μέλη της ασφάλειας και συνεργάτες της, ενώ διακόπηκε προσωρινά η ροή της εκδήλωσης

«Δεν είμαι ασφαλής»: Αποκλεισμένη στο Νεπάλ η Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια, Εύα Χαντάβα

Αθλητικά Νέα Χτες
Λίγες ημέρες μετά την άφιξή της, η χώρα βυθίστηκε στο χάος

EuroBasket 2025: Στους «4» η Τουρκία και περιμένει Ελλάδα ή Λιθουανία

Αθλητικά Νέα Χτες
Νίκησε με 91-77 την Πολωνία

Μπλακ άουτ στο Βερολίνο: Δολιοφθορά εξετάζουν οι αρχές – Χωρίς ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά

Κόσμος Χτες
50.000 νοικοκυριά βυθίστηκαν στο σκοτάδι στο νοτιοανατολικό Βερολίνο

Πάτρα: Μυστήριο με θάνατο βρέφους το 2013 – Ξυπνάει μνήμες από Μουρτζούκου και Πισπιρίγκου

Ελλάδα Χτες
Ερωτήματα εγείρονται για νέα υπόθεση θανάτου βρέφους 2,5 μηνών, που κινούν υποψίες για ανεπαρκή νεκροψία-νεκροτομή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας