E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φίλης: Όσα έχει πει ο Αμβρόσιος είναι κλασικό τζιχάντ

«Περίμενα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να πάρει αποστάσεις από τις κατάρες»

Δημοσίευση 15/5/2016 | 17:25

Φίλης: Όσα έχει πει ο Αμβρόσιος είναι κλασικό τζιχάντ

«Περίμενα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να πάρει αποστάσεις από τις κατάρες του Αμβρόσιου», τόνισε ο Νίκος Φίλης σε σημερινές του δηλώσεις, αναφερόμενος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με το μάθημα των θρησκευτικών.

«Τα όσα έχει πει κατά καιρούς ο Αμβρόσιος είναι κλασικό τζιχάντ», είπε χαρακτηριστικά στο Mega ο υπουργός Παιδείας, αναφερόμενος στις… κατάρες που εξαπέλυσε ο Αμβρόσιος εναντίον του τη Μεγάλη Παρασκευή.

Όπως τόνισε ο κ. Φίλης όλα τα δημοτικά θα λειτουργούν από τις 08:00 έως τις 13:15 και στη συνέχεια για άλλες τρεις ώρες έως τις 16:00 θα λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο, στο οποίο τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μελετούν αλλά και να λαμβάνουν επιπλέον γνώσεις όπως χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και ξένη γλώσσα.

Σύμφωνα με τον υπουργό τα παιδιά που έχουν δύο γονείς εργαζόμενους ή δύο γονείς που εάν και άνεργοι απασχολούνται περιστασιακά σε κάποια εργασία - κατά δήλωσή τους - θα μπορούν να συνεχίζουν στο ολοήμερο. Επίσης υπάρχει ειδική πρόβλεψη για παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών και φυλακισμένων.

Ο ίδιος κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία για προπαγανδιστικού χαρακτήρα αναφορές περί διάλυσης του ολοήμερου σχολείου. Ο κ. Φίλης τόνισε πως το υπουργείο Παιδείας ήδη προετοιμάζεται για την επόμενη χρονιά και εκτίμησε πως την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους βιβλία, δάσκαλοι και καθηγητές θα είναι στις θέσεις τους χωρίς φαινόμενα κενών και καθυστερήσεων.

Αναφερόμενος στο θέμα της αλλαγής του μαθήματος των θρησκευτικών που έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις από μερίδα της ιεραρχίας, είπε πως πρόκειται για αναμόρφωση του μαθήματος, το οποίο πλέον «δεν θα είναι μάθημα κατηχητικού».

Τόνισε πως τα παιδιά ασφαλώς και θα διδάσκονται τις Αρχές της Ορθοδοξίας ωστόσο υπογράμμισε ότι χρειάζεται να αποκτούν και μια σφαιρική άποψη μαθαίνοντας και για τις άλλες θρησκείες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Πουλούσε ναρκωτικά μέσα στην εκκλησία» ο παλαιοημερολογίτης youtuber ιερέας – Ο ρόλος του στην συμμορία

Ελλάδα 10.11.2025
«Υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να βγει από τον χώρο της εκκλησίας σε παρακείμενο στενό για να δώσει ναρκωτικά σε κάποιον πελάτη», λέει ο Γιάννης Καρυδάκος, διοικητής της δίωξης ναρκωτικών

42ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Χειροκροτήματα και συγκίνηση για τον δρομέα που τερμάτισε τελευταίος

Ελλάδα 10.11.2025
Μετά από οκτώ ώρες προσπάθειας, ο 67χρονος δρομέας ολοκλήρωσε τη διαδρομή και καταχειροκροτήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2‑1: Τον γκρέμισε από την κορυφή και… ανέβασε τον Ολυμπιακό

Αθλητικά Νέα Χτες
Μείωσαν τη διαφορά από την 1η θέση οι «πράσινοι»

Σοκαριστική σύγκρουση τρένων στη Σλοβακία: Πολλοί τραυματίες, στο σημείο όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πιο σοβαροί τραυματισμοί εντοπίζονται στο πρώτο βαγόνι

Τουρκική πρόκληση στην νεκρή ζώνη στην Κύπρο ‑ Τούρκοι στρατιώτες απομάκρυναν Ελληνοκύπριους γεωργούς

Κόσμος Χτες
Αρνητική εξέλιξη η νέα τουρκική πρόκληση λέει ο Χριστοδουλίδης

Η στιγμή της συντριβής ελικοπτέρου στο Νταγκεστάν ‑ 4 νεκροί

Κόσμος Χτες
Ο πιλότος προσπάθησε αρχικά να το προσγειώσει σε μια παραλία, όμως τελικά το Ka-226 κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή

Καιρός: Δύσκολο το επόμενο 24ωρο με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Καιρός Χτες
Η κακοκαιρία θα επιμείνει μέχρι την Τρίτη σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων

«Ήσουν πρεζάκιας και τώρα τρέχεις Μαραθώνιο» έλεγα στον εαυτό μου ‑ Η ιστορία δεύτερης ευκαιρίας του Παναγιώτη Καραΐσκου

Ελλάδα Χτες
Αποκάλυψε πως στο παρελθόν όταν έβλεπε κάποιον να τρέχει στον δρόμο έλεγε «είναι τρελός»