E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δείτε το βίντεο από τη σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη

Πρόεδρος ΝΔ: Ανεκπλήρωτες οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Πρωθυπουργός: Δεν κρύβεται την επιθυμία σας να προσθέσετε και τα προληπτικά μέτρα που θέλει το ΔΝΤ

Δημοσίευση 9/5/2016 | 00:00

Δείτε το βίντεο από τη σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη

Σε σύγκρουση εφ' όλης της ύλης μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό.

Συνέχισε την επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην σύντομη δευτερολογία του.

Απάντησε στον Γιάννη Δραγασάκη λέγοντας ότι «σας είναι τόσο άγνωστη η έννοια της αλήθειας που αναγκαστήκατε να την αναζητήσετε στο google». Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «αναζήτησα κι εγώ στο google τον ΣΥΡΙΖΑ και μου βγήκε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις αιτιάσεις του για τις «ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ» και υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας δεν είπε αλήθεια στην ομιλία του στην Βουλή, ούτε για τα "ποσοστά αναπλήρωσης", ούτε όμως και για τις ρυθμίσεις που θα φέρει για τα κόκκινα δάνεια.

Για το χρέος είπε ότι η υπόσχεση για το χρέος υπάρχει από τον Νοέμβριο του 2012. "Αυτή την υπόσχεση που υπήρχε την εξαγοράζεται με 8 δις μέτρα. Το χρέος κατέστη μη βιώσιμο από τις δικές σας αστοχίες" ανέφερε. Ο κ. Μητσοτάκης πάντως δεν απάντησε στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για συνάντηση προκειμένου να συζητήσουν για το χρέος.

Η απάντηση Τσίπρα

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον εγκάλεσε καταρχήν για "ταχυδακτυλουργίες", προσθέτοντας ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιβάρυναν τον ελληνικό λαό με μέτρα ύψους 63 δισ ευρώ, ή αλλιώς το 1/4 του ΑΕΠ της χώρας και την ίδια ώρα κατηγορούν την κυβέρνηση διότι σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση έφθασε σε ένα συμβιβασμό που κατέληξε σε μια συμφωνία η οποία όμως δίνει προοπτική εξόδου από την κρίση.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ άφησε έλλειμμα και πρόσθεσε ότι η χώρα έχει την δυνατότητα εξόδου από την κρίση, με προϋποθέσεις την έξοδο από τον φαύλο κύκλο, την επανεκκίνηση της παραγωγής και την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους.

Απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε «αφού πήρατε μια υπόσχεση για την συζήτηση περί χρέους το 2012 γιατί δεν την υλοποιήσατε και αφού είχατε αυτήν την υπόσχεση γιατί ο κ. Σαμαράς έλεγε ότι το χρέος είναι βιώσιμο, ακυρώνοντας έτσι αυτήν την υπόσχεση;»

«Με την ομιλία μου, κ. Μητσοτάκη, σας έδωσα την ευκαιρία να μην ταυτιστείτε με ακραίους κύκλους στην Ευρώπη που λένε 'ποτέ συζήτηση για το χρέος' και να στηρίξετε την εθνική προσπάθεια, αλλά εσείς επιμένετε σε μια μίζερη αντιπολίτευση, και δεν αξίζει στην παράταξή σας να την μετατρέψετε σε κόμμα διαμαρτυρίας» είπε ο Πρωθυπουργός.

Είπε επίσης ότι η ΝΔ επιδίδεται σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να αποδείξει ότι η κυβέρνηση ψεύδεται, ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συγχέει την προεκλογική περίοδο του 2015, "όπου μπορεί κανείς να μας ασκήσει κριτική για αυταπάτες, αλλά όχι για ανεντιμότητα", με το 2016 και τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη "ξεχνάτε ότι ο ελληνικός λαός έκρινε την συμφωνία, την προσπάθειά μας και την εντιμότητά μας, εσείς κάνετε λογιστική με παραπειστικά νούμερα».

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι ένα ποσοστό αναπλήρωσης στις συντάξεις που φθάνει στο 84% είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, προσθέτοντας «αν κάποιος μπορεί με τεκμηριωμένα στοιχεία να φέρει μια καλύτερη ασφαλιστική μεταρρύθμιση να το αποδείξει».

«Όταν προσπαθείς να ξαναβάλεις το ασφαλιστικό στις ράγες πρέπει να επιλέξεις που θα ρίξεις τα βάρη και εμείς επιλέξαμε να μην επιβαρύνουμε αυτούς που έχουν υποστεί 12 οριζόντιες μειώσεις, φέρνουμε ένα ασφαλιστικό που δεν επιβαρύνει ούτε κατά 1 ευρώ τις κύριες συντάξεις και την συντριπτική πλειοψηφία των επικουρικών» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιστορική αλλαγή στη Γαλλία: Τέλος στο «σeξουαλικό καθήκον» – Τι ισχύει στην Ελλάδα

Κόσμος Χτες
Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει «συζυγική εξαίρεση»

Η πόλη που γέμισε πατάτες: Το απίθανο ρεκόρ που έφερε δωρεάν διανομή

Ελλάδα Χτες
Πατάτες για όλους: Το αγροτικό ρεκόρ που έκανε την ευρωπαϊκή πόλη ένα απέραντο πανέρι

Πυρκαγιά στα τρένα: Διακόπηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Σίνδος – Θεσσαλονίκη

Ελλάδα Χτες
71 επιβάτες παραμένουν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Σίνδου - Αναμένονται σημαντικές καθυστερήσεις

Κινηματογραφική ληστεία στην Κατερίνη με λεία κοσμήματα αξίας 300.000 ευρώ – Έκλεψαν και το αυτοκίνητο του θύματος

Ελλάδα Χτες
Ο κοσμηματοπώλης, κατά την προσπάθειά του να σταματήσει τους ληστές τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Κραν Μοντανά: Έφηβος υπέκυψε στα τραύματά του – Στους 41 οι νεκροί

Κόσμος Χτες
Έφηβος πέθανε από τους τραυματισμούς λόγω της φωτιάς που προκλήθηκε σε μπαρ της Ελβετίας

Θρίλερ στη Νέα Πέραμο: Ανδρας εντοπίστηκε νεκρός σε ρέμα

Ελλάδα Χτες
Τη σορό του άνδρα εντόπισε περιπατητής που ειδοποίησε τις Αρχές

Καυγάς έξω από strip club στην Αυστραλία: Ανδρας πέταξε καταλάθος καρέκλα στο κεφάλι φίλου του

Κόσμος Χτες
Παρά την σφοδρότητα του χτυπήματος, ο άνδρας δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο

Σοκαριστικό βίντεο: Σκιέρ τραβά selfie δευτερόλεπτα πριν κατακρεουργηθεί από λεοπάρδαλη του χιονιού

Κόσμος Χτες
Δεν έλαβε υπόψιν τις προειδοποιήσεις των αρχών για τη θέαση των αρπακτικών στην περιοχή

Μαύρη μέρα στην Αττάλεια: 16 νεκροί σε δύο σοκαριστικά τροχαία με διαφορά λίγης ώρας

Κόσμος Χτες
Λεωφορείο έπεσε σε χαντάκι με απολογισμό 8 νεκρούς, ενώ λίγο αργότερα, μετωπική σύγκρουση ΙΧ, προκάλεσε έξι θανάτους

Σοβαρές πλημμύρες σε Λάρισα και Σπάτα – Δρόμος και θάλασσα έγιναν ένα στον Αγιόκαμπο – Νέα «κόκκινη προειδοποίηση»

Ελλάδα Χτες
Σοβαρά προβλήματα και εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας - Ανατολικά κατεθύνεται το μέτωπο

Η σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του Αλκη Καμπανού – «Και αν η σιωπή πονάει, εγώ θα σου μιλώ»

Ελλάδα Χτες
Στη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού, συγκλονιστική είναι η ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό της στο Facebook η μητέρα του