E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι αράχνες κάνουν στοματικό σeξ!

Η φύση μας εκπλήσσει

Δημοσίευση 5/5/2016 | 00:30

Οι αράχνες κάνουν στοματικό σeξ!

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα αρσενικά ενός είδους αραχνών της Μαδαγασκάρης (Caerostris darwini), γνωστής και ως «αράχνης του Δαρβίνου», συστηματικά γλύφουν τα γεννητικά όργανα των θηλυκών. Οι ερευνητές του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών της Σλοβενικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών (ZRC SAZU), με επικεφαλής τον βιολόγο Ματίαζ Γκρεγκόριτς, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Scientific Reports".
AdTech Ad
Όπως είπε ο Γκρεγκόριτς, «η στοματική σεξουαλική επαφή φαίνεται να είναι μια υποχρεωτική σeξουαλική συμπεριφορά σε αυτό το είδος, καθώς την κάνουν όλα τα αρσενικά πριν, στη διάρκεια και μετά τη συνουσία, συνολικά έως 100 φορές».
Εκτός από στοματικό σeξ, οι συγκεκριμένες αράχνες εμφανίζουν και άλλες ασυνήθιστες -και πιο επικίνδυνες- σeξουαλικές συμπεριφορές, όπως σεξουαλικό καννιβαλισμό και ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων. Με δεδομένο ότι στο συγκεκριμένο είδος, οι αρσενικές αράχνες είναι πολύ μικρότερες σε μέγεθος από τις θηλυκές (περίπου το ένα τρίτο), μπορεί να πάρει μια αμυδρή ιδέα του τι άγρια πράγματα συμβαίνουν στο σeξ!
Οι εν λόγω «αράχνες του Δαρβίνου» δημιουργούν τους μεγαλύτερους ιστούς στον κόσμο και το μετάξι τους είναι το πιο ανθεκτικό. Αν και δεν είναι συχνό, το στοματικό σeξ έχει παρατηρηθεί επίσης σε μακάκους, λεμούριους, μονόμπο, ύαινες, γατόπαρδους (τσίτα), λιοντάρια, δελφίνια, νυχτερίδες κ.α.
Σε όλες τις περιπτώσεις, οι επιστήμονες υποθέτουν ότι η εν λόγω συμπεριφορά συμβαίνει για να αυξήσει τις πιθανότητες του αρσενικού να ζευγαρώσει με το θηλυκό και να αποκτήσει απογόνους, είτε επιδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τις σεξουαλικές επιδόσεις του, είτε δημιουργώντας με το σάλιο του ένα χημικό περιβάλλον που διευκολύνει τη βιωσιμότητά του σπέρματός του κατά τη συνουσία. Αρκεί να μην φαγωθεί μετά από το θηλυκό, όπως συμβαίνει συχνά με τις αράχνες.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χείμαρρος η Καινούργιου για τον Μικρούτσικο: «Είμαι σε σοκ»

TV Buzz 29.04.2024
«Ακόμα και στο σκηνικό που αφορούσε τη Φαίη Σκορδά, ο Ανδρέας δεν καταλάβαινε αυτό που ήθελα να πω και με έφερε εκτός εαυτού»

Τι θα δούμε στα κανάλια την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα: Ιστορικές ταινίες και φινάλε σειράς

Πάσχα 29.04.2024
Στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας τα κανάλια τροποποιούν το πρόγραμμα τους

Στο νοσοκομείο ο Λάκης ο Λαζόπουλος

Tabloid 29.04.2024
Η κατάσταση της υγείας του

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Η ανάρτησή της για την κόντρα Ηλία Ψινάκη και Κατερίνα Λιόλιου

Tabloid 29.04.2024
Η ηθοποιός τάχθηκε υπέρ της τραγουδίστριας στο θέμα με τον μάνατζερ

Ο Justin Bieber «φωνάζει για βοήθεια» ‑ Η νέα ανάρτηση που προκαλεί ανησυχία

Social Χτες
Η τελευταία ανάρτηση του Justin Bieber στο Instagram έφερε ανησυχία στους θαυμαστές του καθώς η εύθραυστη εικόνα του προκάλεσε πολλά ερωτηματικά

«Ο Καρβέλας μου είχε πει την επόμενη φορά να πάω χωρίς άρωμα και έφυγα ‑ Tον διαχειρίστηκα γλυκά»

TV Buzz Χτες
Στην κάμερα της εκπομπής Γεια σου και στη Νάνσυ Παραδεισανού παραχώρησε συνέντευξη η Έφη Σαρρή το μεσημέρι της Κυριακής 28/4.

Μαρίνα Σάττι: Αναχώρησε για Σουηδία η ελληνική αποστολή

Eurovision Χτες
Αποκάλυψε τι θα φορά στη σκηνή τη βραδιά της Eurovision!