E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λεβέντης: Ο Τσίπρας θα κάνει εκλογές με διακύβευμα το ευρώ

«Θα το παρουσιάσει ως αιφνιδιασμό»

Δημοσίευση 4/5/2016 | 17:40

Λεβέντης: Ο Τσίπρας θα κάνει εκλογές με διακύβευμα το ευρώ

Την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να κάνει εκλογές και μάλιστα με διακύβευμα την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ εξέφρασε σε σημερινές του δηλώσεις ο Βασίλης Λεβέντης.

«Εγώ περίμενα τις εκλογές γύρω στον Οκτώβριο αλλά οι πληροφορίες μου εδώ και λίγες ημέρες είναι ότι είναι κλεισμένος στον εαυτό του ο κ. Τσίπρας και έχει αποφασίσει να κάνει εκλογές με κάποια γκάλοπ τα οποία έχει στα οποία θα βάλει τον όρο ότι αυτός θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ ενώ όλοι οι άλλοι με τις αντιφάσεις και τις ανακολουθίες τους αποτελούν κίνδυνο. Δηλαδή θα δούμε ο Τσίπρας να ζητάει από το λαό να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Συνεχίζοντας το συλλογισμό του στη συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά FM ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «ο Τσίπρας επιχειρεί και λέει στους ξένους ότι η εκλογική διαδικασία είναι η καλύτερη διασφάλιση παρά η Βουλή. Δηλαδή τη φορά αυτή ο λαός δεν μπορεί να λέει δεν ήξερα και έχουν καταλήξει ξένοι και έλληνες στην άποψη ότι εκλογές μέσα σε 25 μέρες θα έδιναν μια νομιμότητα στα μέτρα».

Όπως εξήγησε με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου «κατά ένα τρόπο κατεδαφίζεται το σύμπαν» και γι' αυτό «θα πάει σε εκλογές ο Τσίπρας, αυτό βλέπω ότι είναι των τελευταίων ημερών η απόφαση και για αυτό δεν κινείται, δεν βγαίνει έξω. Θα το παρουσιάσει ως ένα αιφνιδιασμό και θα γίνουν σύντομα οι εκλογές».

Στην ερώτηση ποια θα ήταν η στάση της Ένωσης Κεντρώων αν ο Αλέξης Τσίπρας ζητήσει στήριξη και συμμετοχή στην κυβέρνηση ο Βασίλης Λεβέντης ήταν κατηγορηματικός: «Το έχω αποκλείσει εγώ αυτό».

Εξηγώντας τη θέση του είπε ότι «αυτή τη στιγμή χρειάζεται μια μεγάλη κυβέρνηση 250 εδρών δηλαδή και αυτό που πάει να κάνει ο Τσίπρας ακόμη και να κερδίσει τις εκλογές επειδή θα βγει ισχνή πάλι πλειοψηφία έστω και αν έχουν στην κολυμπήθρα των εκλογών νομιμοποιηθεί τα μέτρα πάλι είναι δύσκολο αν οι μισοί βρίζουν τους άλλους μισούς προδότες και αν γίνουν δύο μέτωπα στη Βουλή πάλι είναι δύσκολο να εφαρμοστούν τα μέτρα. Χρειάζεται ο τόπος, για να έρθουν επενδύσεις, μια μεγάλη κυβέρνηση και οι ξένοι αν δουν μια κυβέρνηση 250 εδρών θα σεβαστούν την Ελλάδα γιατί θα ξέρουν ότι είναι το ύστατο πλέον βήμα να μείνουμε στο ευρώ. Εγώ για αυτό επιμένω και για αυτό δεν έδωσα εξαρχής παρότι μου προσέφεραν και υπουργεία και πολλά, δεν έδωσα στον Τσίπρα ψήφο εμπιστοσύνης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στα Μέγαρα

Ελλάδα Χτες
Η πυρκαγιά καίει σε εργοστάσιο πλαστικών των Μεγάρων, θέση Παπά-Περιβόλι και κοντά στην Ιερά Μονή Παναχράντου

Το «κορίτσι από το Αφγανιστάν»: Πού βρίσκεται σήμερα το πρόσωπο της εμβληματικής φωτογραφίας του National Geographic

Κόσμος Χτες
Η Σαρμπάτ Γκούλα σε ηλικία 12 ετών έγινε η «πιο αναγνωρισμένη φωτογραφία» στην ιστορία του National Geographic

Ηράκλειο: Φωτιά σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου ‑ Ξεκίνησε από ηλεκτρολογικό πίνακα

Ελλάδα Χτες
Για προληπτικούς λόγους το ξενοδοχείο εκκενώθηκε

Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία Οδό: Επτά τραυματίες από σύγκρουση βαν με φορτηγό ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα απεγκλωβίστηκε με τις αισθήσεις της και διακομίστηκε μαζί με έξι ακόμα συνεπιβάτες στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για ιατρική αξιολόγηση και φροντίδα

Σύνταξη 10 χρόνια νωρίτερα; Γίνεται – Δες τι πρέπει να κάνεις τώρα!

Ελλάδα Χτες
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και όλα τα βήματα που πρέπει να κάνουν

Τρόμος στην Τρούμπα: Έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί – Ποιος είναι ο δράστης με τις 26 συλλήψεις;

Ελλάδα Χτες
Ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίστασή του

Εφιαλτικό σενάριο για τη Γη – Έρχεται η «τέλεια καταιγίδα» που απειλεί όλη τη ζωή στον πλανήτη

Tech + Science Χτες
Οι διελεύσεις γειτονικών άστρων μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία του ηλιακού συστήματος, προκαλώντας εκτίναξη πλανητών από την τροχιά τους ή σύγκρουση μεταξύ τους

Φοιτητικό επίδομα: Ανοιξε η πλατφόρμα ‑ Μέχρι πότε οι αιτήσεις, ποιοι παίρνουν έως 2.500 ευρώ

Οικονομία Χτες
Πώς κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι - Τι ισχύει για τους φοιτητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Hellenic Train: Γέμισε καπνούς αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο Έδεσσα ‑ Θεσσαλονίκη

Ελλάδα Χτες
Αναστάτωση για δεκάδες επιβάτες λόγω βλάβης σε δρομολόγιο της Hellenic Train

Ναζαρέτ: Εισβολή σε ελληνορθόδοξη εκκλησία από τους «Στρατιώτες του Θεού»

Κόσμος Χτες
Η ομάδα «Στρατιώτες του Θεού» εισέβαλαν στον ναό ενώ ήταν κλειστός και χτύπησαν τις καμπάνες

Νέο σοκ για Τσιτσιπά ‑ Εκτός Wimbledon από την πρεμιέρα

Αθλητικά Νέα Χτες
Μία ώρα και κάτι λεπτά διήρκησε η φετινή παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Wimbledon