E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Στα 12, έβγαλα γένια και είχα και περίοδο»

Η εξομολόγηση του Alec Butler που γεννήθηκε ερμαφρόδιτος

Δημοσίευση 23/4/2016 | 18:53

«Στα 12, έβγαλα γένια και είχα και περίοδο»

Όταν ο Alec Butler γεννήθηκε, το 1959, θεωρήθηκε γυναίκα. Όμως κι αφότου ανατράφηκε σαν κορίτσι, συνειδητοποίησαν ότι ήταν ερμαφρόδιτος, δηλαδή κάποιος του οποίο το ανατομικό, ορμονικό ή γενετικό φύλο δεν είναι ούτε εντελώς αρσενικό, ούτε και θυληκό.

Στην ηλικία των 12, ο Alec, άρχισε να βγάζει γένια και να έχει έμμηνο ρύση. «Ήταν πραγματικά παράξενο για μένα», δηλώνει στο BBC ο βραβευμένος σήμερα κινηματογραφιστής και συγγραφέας,

«Οι γονείς μου φρίκαραν και με πήγαν σε μια σειρά από γιατρούς. Ουδείς, ωστόσο, δεν ήξερε για το τι εστί ερμαφρόδιτος σε μια μικρή πόλη όπου μεγάλωσα, στον Καναδά. Μάλιστα, ένας γιατρός μου είπε ότι θα έπρεπε να με κλείσουν σε ψυχιατρικό ίδρυμα, μέχρι να μάθω να ντύνομαι κορίτσι και να βάζω μέικ απ. Αυτό έγινε όταν ήμουν 12, σε μια ηλικία που τα περισσότερα κορίτσια, που έχουν γεννηθεί έτσι, ούτως ή άλλως, δεν κάνουν...», διηγείται.

Ευτυχώς για τον Alec, οι γονείς του δε «συμμορφώθηκαν» με τις νουθεσίες του γιατρού και αντ’ αυτού, απάντησαν: «Θα σε αγαπάμε και μπορείς να επιλέξεις το πώς θέλεις να είσαι». Αυτό ήταν δώρο. Τα περισσότερα ερμαφρόδιτα παιδιά, δεν το έχουν αυτό».

Ο ίδιος περιγράφει τα παιδικά του χρόνια, λέγοντας:

«Έχω μια πολύ δεμένη οικογένεια. Είχα πλάκα, και μπορούσα να διασκεδάσω τους άλλους μιμούμενος τον Έλβις Πρίσλεϊ. Πάντα με ενδιέφερε η τέχνη και το γράψιμο. Οι γονείς μου ανήκαν στην εργατική τάξη αλλά πάντα είχαμε βιβλία στο σπίτι, εγκυκλοπαίδειες που πραγματικά ρουφούσα... Η οικογένειά μου με αποδέχτηκε όπως ήμουν. Το δύσκολο για εκείνη την εποχή, ήταν το να είσαι κορίτσι και να θέλεις να φορέσεις παντελόνια. Ένιωθα έντονη πίεση το να παίρνω γυναικείες ορμόνες αν και ήθελα να είμαι πιο αρσενικός, ήθελα να είμαι αγόρι. Στο σχολείο, δεχόμουν bullying. Ανησυχούσα ότι θα με έλεγαν τρελό κι έτσι προσπάθησα να ενσωματωθώ, προσπάθησα να μην μπλέκω σε φασαρίες. Όταν, όμως, έχει ένα σώμα σαν το δικό μου, τότε δε μπορείς να αποφύγεις τα μπλεξίματα. Οι άνθρωποι μπερδεύονται. Είχα πρόβλημα γιατί μου άρεσε ένα κορίτσι και της άρεσα και εγώ, αλλά όλα πήγαν στραβά, γιατί ήμουν ερμαφρόδιτος και στην πραγματικότητα δεν ήμουν ούτε αγόρι. Με έλεγαν λεσβία και άλλα τέτοια, και μου ούρλιαζαν: “είσαι άρρωστος!” ή μου έγραφαν σημειώματα του τύπου “γιατί δεν αυτοκτονείς;”.

Εκείνη τη περίοδο, ζούσαμε σε μια στρατιωτική βάση, στο Oromocto, ανατολικά του Καναδά, γιατί ο πατέρας μου ήταν στρατιωτικός. Επειδή ο πατέρας μου ανησυχούσε για το γεγονός ότι δεχόμουν παρενοχλήσεις στο σχολείο, αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα και μετακομίσαμε στο Cape Breton- ένα νησί στο Ατλαντικό ωκεανό, το οποίο ανήκει στην καναδική επαρχία της Νέας Σκωτίας. Αλλά αυτό ήταν περισσότερο καταπιεστικό, γιατί ήμουν τόσο απομονωμένος και οι άνθρωποι ήταν ακόμη πιο ανίδεοι.(…)

Όταν αποφοίτησα από το σχολείο, μετακόμισα στο Τορόντο για να γίνω queer και να ακολουθήσω τα όνειρά μου. Η ζωή δεν ήταν εύκολη για μένα. Υπήρχαν άνθρωποι που με απειλούσαν στο δρόμο. Μου πετούσαν πράγματα. Κάποιος προσπάθησε μέχρι και να με πατήσει με το αυτοκίνητό του. Σε ένα Gay Pride, με περικύκλωσαν γκέι άντρες και απείλησαν να μου βγάλουν τα ρούχα... Το μήνυμα που θέλω να περάσω στη δική μου κοινότητα, είναι το να είναι περήφανοι για αυτό που είναι...»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντωνά για Λιάγκα: «Τον αγάπησα από την πρώτη στιγμή» – Η γνωριμία, η διαφορά ηλικίας, το ενδεχόμενο ενός παιδιού

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Η Μαρία Αντωνά βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής, Super Κατερίνα στον ALPHA, σήμερα Τετάρτη 27/5

ΣΚΑΪ: Η ώρα της Λένας Φλυτζάνη – Αμεσες αλλαγές στο κεντρικό δελτίο

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Οι εξελίξεις τρέχουν στο κανάλι του Φαλήρου…

Δανάη Μπάρκα: Αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο που αποχώρησε από την παράσταση των Ρέππα – Παπαθανασίου

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Η Δανάη Μπάρκα βρέθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, όπου η Ελένη Φουρέιρα παρουσίασε τη νέα της συνεργασία μαγιό Eleni Foureira + MEYIA

«Να φύγετε, να πάτε αλλού» – Το επικό σημείωμα σε κάδο απορριμμάτων στα Χανιά

E-Daily 3.Left 27.05.2026
«Όποιος πετάει σκουπίδια έξω από τον κάδο, να αλλάξει πόλη και να ξαναπάει δημοτικό», τονίζει ο πολίτης

Χαμός στο Χ μετά το «ΕΛΑΣ» του Τσίπρα

E-Daily 3.Left 27.05.2026
«Το δικό μας domain σε άλλους νοικιάστηκε – Τι χρονιά έχουμε»

Έδωσε μάχη για 20 ολόκληρα λεπτά: 14χρονος πήγε για ψάρεμα και έβγαλε «τέρας» 65 κιλών ‑ Βίντεο

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Το ψάρι των 65 κιλών έκανε τον 14χρονο να ξεσπάσει σε δάκρυα μόλις βγήκε στην όχθη

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Εχω βγάλει 120 εκ. δολάρια σε έναν χρόνο»

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Οι συμβουλές του προς τους νέους

Μαριάντα Πιερίδη: «Όταν μπει το σαράκι, το τέλος είναι κοντά»

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Η Μαριάντα Πιερίδη ήταν καλεσμένη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου

Η Zara Larsson ξανασυστήνεται στη Gen Z: Πώς ένα meme την έβγαλε από την αφάνεια

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Από τα hits στο απόλυτο προσωπικό brand

Έλα στην ομάδα μας: Θέση για δημοσιογράφους στην Αθήνα

E-Daily 3.Left 27.05.2026
Digital Content Editor - Full time στην Αθήνα, Hybrid

Μόνικα Μπελούτσι: Στα 61 δεν είμαι πλέον το κέντρο της προσοχής

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός μίλησε για τη σχέση της με το πέρασμα του χρόνου και δήλωσε πως απολαμβάνει ότι έχει γίνει «θεατής» και δεν τραβάει τόσο τα βλέμματα