E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι Τρελοί της Βαλένθια έρχονται στην Αθήνα!

Δημοσίευση 20/4/2016 | 00:36

Οι Τρελοί της Βαλένθια έρχονται στην Αθήνα!
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνίες: από 23/4/2016 έως 15/5/2016
ΑΠΡ 2016
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
ΜΑΙ 2016
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031


Αθηναϊκή σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη, Αθανασίου Διάκου & Τζιραίων 13, Μακρυγιάννη

Γενική είσοδος: 12€
Άνεργοι, Α.Μ.Ε.Α., άνω των 65, φοιτητές: 10€
Δεκτές ατέλειες

Σάββατο: 21:00
Κυριακή: 20:00

«Οι Τρελοί της Βαλένθια», γραμμένοι στην Ισπανία από το Λόπε ντε Βέγκα την εποχή που μεσουρανούσε ο Σαίξπηρ στην Αγγλία, αποτελούν έργο κλασικό, ποιητικό, μια ιπποτική κωμωδία και ταυτόχρονα τόσο σύγχρονη μιας και καταπιάνεται με τη διαχρονική τρέλα του Έρωτα που δεν αγγίζει εποχές.

Υπόθεση:
Μέσα στο διάσημο τρελοκομείο της Βαλένθια συναντιούνται και ερωτεύονται ο νεαρός Φλοριάνο (Μιχάλης Καλαμπόκης) που προσποιείται τον τρελό για να γλιτώσει την σύλληψη για την δολοφονία του πρίγκιπα Ρεϊνέρο και η όμορφη Εριφίλα (Αλεξάνδρα Βουτζουράκη) που αφού τη λήστεψε και την εγκατέλειψε γυμνή ο υπηρέτης της, την περάσανε για τρελή και την μαζέψανε. Οι δυο τους παριστάνουν τον Άμλετ και την Οφηλία και έτσι τους πιστεύουν. Τα εμπόδια στην σχέση τους πολλά: ο ψευτοδιανοούμενος, πιο τρελός απ’ τους τρελούς διευθυντής του τρελοκομείου Πιζάνο (Θωμάς Πανδής) με τους δύο θεόχαζους υπηρέτες του, Μάρτιν και Τόμας που πιστεύουν ότι είναι ο Δον Κιχώτης και ο Θερβάντες, ο τρελός με τα καθήκοντά του αστυνομικός Λιμπέρτο, ο έμπιστος φίλος του Φλοριάνο, Βαλέριο, ερωτευμένος έως φρενοβλάβειας κι αυτός με την Εριφίλα, η ανιψιά του Πιζάνο, Φαίδρα με την υπηρέτριά της Λαϊντα ερωτευμένες με τον Φλοριάνο που κάνουν τις τρελές για να μείνουν κοντά του…και τελικά το χάνουν και κυρίως το μεγάλο εμπόδιο μεταξύ Φλοριάνο και Εριφίλα που πιστεύει ο ένας για τον άλλο ότι είναι πραγματικά τρελοί. Ένα μυστηριώδες πρόσωπο από το παρελθόν, όμως, θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους και θα ενώσει τους δύο ερωτευμένους… ή μήπως όχι.

Ο Λόπε ντε Βέγκα με το έργο του ικανοποίησε τόσο τις απαιτήσεις της άρχουσας τάξης, όσο και του πιο λαϊκού κοινού μιας και ένωσε το ρυθμό με την ποίηση, την ιπποτική καθημερινότητα με τις περιπέτειες των υπηρετών.

Όλες οι εκδηλώσεις του Έρωτα, κεραυνοβόλο χτύπημα, πάθος, πόθος, κτητικότητα, υποψίες, ζήλια, κρεβατομουρμούρα, κάνουν τους πιο λογικούς ήρωες να μοιάζουν πιο τρελοί από τους τρελούς. Άλλωστε ποιός δεν είναι ή δεν έχει υπάρξει τρελός από Έρωτα.

Μια παράσταση βγαλμένη από την Αναγέννηση, γεμάτη μουσική και κοστούμια εποχής και ξεκαρδιστικές καταστάσεις σε ανατρεπτική ανάγνωση Μιχάλη Καλαμπόκη με τρία διαφορετικά φινάλε για να ικανοποιήσουν το κοινό.



Σκηνοθεσία: Μιχάλης Καλαμπόκης
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Βουτζουράκη
Μουσική: Χρήστος Γαλίτης
Trailer και φωτογραφίες: Μιχαήλ Μαυρομούστακος
Φώτα: Σπύρος Κάρδαρης
Kοστούμια: Βεστιάριο Κοραή Δαμάτη
Kαλλιτεχνικές δημιουργίες: Άννα Μαχαιριανάκη
Κωμμωσεις: Χαρά Ζαφειρίου
Mακιγιάζ: Μαρίνα Μηλιάρη

Διανομή:
Φλοριάνο: Μιχάλης Καλαμπόκης
Πιζάνο: Θωμάς Πανδής
Εριφίλα: Αλεξάνδρα Βουτζουράκη
Φαίδρα: Κέλλυ Ανυφαντή
Λαϊντα: Ίριδα Δασκαλοπούλου
Βαλέριο: Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου
Τόμας: Λυκούργος Μπάδρας
Μάρτιν: Χάρης Λεοντσίνι
Λεονάτο: Βασίλης Τριανταφύλλου
Ρεϊνέρο: Αντώνης Καραθανασόπουλος
Λιμπέρτο: Δημήτρης Μακρής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το InfinityGreece παρουσιάζει το 4ο απολογιστικό event Impact Showcase

Cityλάιφ 20.05.2026
Παρουσιάσεις, networking και συζήτηση για τη νεολαία και την επιχειρηματικότητα στο ετήσιο event του InfinityGreece στη Θεσσαλονίκη

Το Plastiras Lake Festival 2026 επιστρέφει με secret opening day και ένα από τα πιο δυνατά line‑ups του καλοκαιριού

Φεστιβάλ 20.05.2026
9–12 Ιουλίου | Βοτανικός Κήπος Νεοχωρίου, Λίμνη Πλαστήρα | Η προπώληση συνεχίζεται

Οι KAPTEN επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη για το μεγαλύτερο live του καλοκαιριού στο Θέατρο Κήπου

Μουσική 20.05.2026
12 Ιουνίου | Opening Act: Paranauê | Κλείσε το εισιτήριό σου!

Mayans & Guy J b2b Guy Mantzur στο Bolivar Beach Club

Μουσική Προχτές
BOLIVAR BEACH BAR21/05

Thessaloniki Street Food Festival 2026: Music Program

Cityλάιφ Προχτές
Τετάρτη έως Κυριακή 20 –24 Μαΐου στη Δ.Ε.Θ. –TIF HELEXPO

Thessaloniki Street Food Festival

Φεστιβάλ Προχτές
ΔΕΘ - HELEXPOαπό 20/05 έως 24/05

ΛΕΞ: Ανακοίνωσε περιοδεία με συναυλίες σε επτά πόλεις σε όλη την Ελλάδα

E-Daily 3.Left 16.05.2026
Καλοκαιρινή περιοδεία που ξεκινά τον Ιούνιο

TEDxPanteion University 2026

E-Daily 3.Left 16.05.2026
Το TEDxPanteion University επιστρέφει για 10η χρονιά!

Athens Pride 2026

E-Daily 3.Left 14.05.2026
Η πορεία είναι χώρος διεκδίκησης, γιορτής, μνήμης αλλά και συλλογικής δράσης με ένα μήνυμα: “Τα δικαιώματά μας δεν είναι διαπραγματεύσιμα”!