E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Με τα λόγια (γίνεται): Αφιέρωμα στον Robert Duncan

Δημοσίευση 10/3/2016 | 00:28

Με τα λόγια (γίνεται): Αφιέρωμα στον Robert Duncan
ΑΘΗΝΑ - Ελληνοαμερικανική Ένωση
Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, Tηλέφωνο: 210 3680052
http://www.hau.gr/culture
Ημερομηνία: 17/03/2016
ΜΑΡ 2016
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Ωρα προσέλευσης: 19:30

Eίσοδος ελεύθερη

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τον “Μήνα της ποίησης” η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι μηνιαίες ποιητικές συναντήσεις «Με τα λόγια (γίνεται)», στο καθιερωμένο ετήσιο αφιέρωμά τους σε Αμερικανό ποιητή –μετά την Emily Dickinson, τον William Carlos Williams και την Elizabeth Bishop– παρουσιάζουν βραδιά αφιερωμένη στον Robert Duncan.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, στις 19:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

O Robert Duncan (1919-1988) είναι ελάχιστα γνωστός στην Ελλάδα, παρόλο που έχει γράψει αρκετά ποιήματα εμπνευσμένα από την αρχαιοελληνική μυθολογία με το “Ένα ποίημα που αρχίζει με έναν στίχο του Πινδάρου” να είναι από τα δημοφιλέστερα. Επιφανής εκπρόσωπος της “Νέας Αμερικανικής Ποίησης”, συμμετείχε στα καλλιτεχνικά κινήματα τόσο της “Αναγέννησης του San Francisco”, όσο και του Κολλεγίου του Black Mountain. Η ποίησή του αντλεί θέματα, πέραν από τα αρχαιοελληνικά, από τον ευρωπαϊκό Μεσαίωνα μέχρι και τον σούφι Τζελαλαντίν Ρουμί – εκτείνεται, όμως, και προς την καθαρή διερεύνηση της γλώσσας και των δυνατοτήτων της να δημιουργεί ένα “ποιητικό πεδίο”. Και παραμένει πάντα γοητευτικότατο και ιδιότυπο κράμα ενός άσβεστου ρομαντισμού με τον ακραιφνέστερο μοντερνισμό. Στο αφιέρωμα αυτό 13 Έλληνες ποιητές και ποιήτριες προσκλήθηκαν να μεταφράσουν έργα του Robert Duncan.

O Ορφέας Απέργης, η Μαίρη Γιόση, η Αντωνία Γουναροπούλου-Τουρίκη, ο Γιάννης Δούκας, η Λένια Ζαφειροπούλου, η Κατερίνα Ηλιοπούλου, ο Παναγιώτης Ιωαννίδης, η Λένα Καλλέργη, ο Στέργιος Μήτας, η Άρτεμις Μιχαηλίδου, η Χριστιάνα Μυγδάλη, ο Κώστας Πλησιώτης, και ο Θοδωρής Χιώτης θα αναγνώσουν τις μεταφράσεις τους, ενώ τα πρωτότυπα ποιήματα θα διαβάσει ο Στέφανος Μπάσιγκαλ. Ενδιαμέσως, ο Μάριος Χατζηπροκοπίου θα ξετυλίγει το νήμα του βίου και του έργου του ποιητή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Omar Faruk Tekbilek and his Ensemble στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Μουσική Προχτές
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ10/07

Η Ιουλία Καραπατάκη έρχεται στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική Προχτές
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ09/07

Ο Tigran Hamasyan στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική Προχτές
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ07/07

Και το Adolescence πάει φέτος Release Athens 2025

Φεστιβάλ Προχτές
Η σειρά και η καλλιτέχνης που την ενώνει με το Release Athens

Ο Γιάννης Χαρούλης έρχεται στη Θεσσαλονίκη

Μουσική 03.07.2025
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ07/0717

Ανακοινώθηκε το Pharmacy & Beauty eCommerce Summit 2025

Cityλάιφ 02.07.2025
ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ01/10

Bob Vylan: «Να διδάξουμε στα παιδιά μας να μιλούν για αλλαγή»

Μουσική 01.07.2025
Λίγες μέρες πριν την εμφάνισή τους στο Release Athens 2025, το electro-punk ντουέτο απαντάει για όσα έγιναν στο Glastonbury

Το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο

Φεστιβάλ 30.06.2025
Toν Οκτώβριο η Μαρίνα Αγίας Νάπας μετατρέπεται σε κόμβο θαλάσσιου τουρισμού και καινοτομίας