E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητσοτάκης: «Η ΝΔ δεν θα γίνει δεκανίκι του Τσίπρα»

«Μόνος του ή εκλογές»

Δημοσίευση 16/2/2016 | 11:00

Μητσοτάκης: «Η ΝΔ δεν θα γίνει δεκανίκι του Τσίπρα»

Να ξεκαθαρίσει από την αρχή πως ο ίδιος και η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να αποτελέσουν δεκανίκι της κυβέρνησης Τσίπρα επιχείρησε κατά τις συναντήσεις που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους πρέσβεις των 27 χωρών-μελών.

Λίγες ώρες πριν επισκεφθεί τις Βρυξέλλες, για πρώτη φορά ως πρόεδρος της ΝΔ, στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε όπως αναμενόταν να προϊδεάσει τα κόμματα της ευρωομάδας του με τις θέσεις με τις οποίες προσέρχεται στο ΕΛΚ, διασφαλίζοντας εκ προοιμίου τις διαχωριστικές γραμμές του απέναντι σε τυχόν πιέσεις για συναίνεση.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των πρέσβεων των 27 βρέθηκε το προσφυγικό, αλλά και η πολιτική κατάσταση και τυχόν πολιτικές εξελίξεις. Επικεντρωνόμενος στα αδιέξοδα στα οποία έχει παγιδευθεί η κυβέρνηση, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε το ίδιο μήνυμα εντός και εκτός συνόρων: «Είτε μόνος σου, είτε εκλογές». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε βέβαια να υπογραμμίσει πως η ΝΔ δεν έχει καμία ανάμειξη, ούτε πυροδοτεί την εκλογολογία των τελευταίων ημερών, ωστόσο «δεν θα συμπράξει». Επίσης, επανέλαβε το επιχείρημα της ΝΔ, το οποίο ετοιμάζει στις βαλίτσες του και για το ΕΛΚ ότι «δεν γίνεται να υπάρχουν δύο κυβερνητικές πλειοψηφίες: μία για τα εύκολα και το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα, και μία για τα δύσκολα μέτρα της συμφωνίας. Αυτό δεν συμβαίνει πουθενά».

Το προσφυγικό, το οποίο απασχόλησε επίσης τους διπλωμάτες των 27, τέθηκε επί τάπητος στη συζήτηση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κινείται σε τρεις βασικούς πυλώνες: τόνισε πως χρειάζεται μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, υπογραμμίζοντας πως η ρητορική και τα σενάρια για κλείσιμο των συνόρων είναι σε εντελώς λάθος κατεύθυνση. Επιπλέον, στηλίτευσε τη στάση της Τουρκίας, η οποία εκβιάζει την Ευρώπη και δεν κάνει τίποτα για την καταπολέμηση των διακινητών, αλλά και την ανάσχεση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Τέλος, τόνισε πως πρέπει να υπάρξει σαφής διαχωρισμός της πολιτικής της Ευρώπης για τους πρόσφυγες και τους παράτυπους οικονομικούς μετανάστες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θλίψη στη Ροδόπη: Πέθανε 14χρονη μαθήτρια στο Γυμνάσιο Σαπών – Το «αντίο» των καθηγητών

Ελλάδα 10.11.2025
Το χαμόγελο της μαθήτριας «έσβησε» σε ηλικία μόλις 14 ετών

Αλεξανδρούπολη: Νεκρή στο διαμέρισμά της εντοπίστηκε μια 18χρονη φοιτήτρια

Ελλάδα 10.11.2025
Η μητέρα της προσπαθούσε κάποιες μέρες να επικοινωνήσει μαζί της, χωρίς να τα καταφέρει

Νέα απάτη στα ΑΤΜ: Πώς μας αδειάζουν τους λογαριασμούς ακόμα και χωρίς κάρτα

Tech + Science 10.11.2025
Το κόλπο με το NFC έχει προκαλέσει ανησυχία

Πάτρα: Ισχυρή ανεμοθύελλα σάρωσε το κέντρο της πόλης – Έσπασαν τζαμαρίες και δέντρα

Ελλάδα 10.11.2025
Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε καταστήματα και σταθμευμένα αυτοκίνητα

Ισόβια ξανά στους δύο Ρουμάνους για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα

Ελλάδα 10.11.2025
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο επανεξετάζοντας την υπόθεση είπε «όχι» στη αναγνώριση ελαφρυντικών στους δυο κατηγορούμενους, οδηγώντας τους και πάλι πίσω στις φυλακές

Με τους μισούς μαθητές άνοιξε σήμερα, μετά από 10 μέρες, το Δημοτικό Σχολείο στα Βορίζια

Ελλάδα 10.11.2025
Ομάδα 14 ατόμων, αποτελούμενη από παιδοψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς, βρίσκεται στα Βορίζια και στο Ζαρό, όπου θα παραμείνει ως το τέλος της εβδομάδας

Oμoφoβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Τους πέταξαν νερά επειδή αγκαλιάζονταν

LGBTQI+ 10.11.2025
Καταγγελία για ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη από τις συνιδρύτριες του Orlando LGTB+

Αποφυλακίζεται ο Νικολά Σαρκοζί

Κόσμος 10.11.2025
Την αποφυλάκιση του Νικολά Σαρκοζί έως ότου εκδικαστεί η έφεσή του αποφάσισε το αρμόδιο δικαστήριο στη Γαλλία

Ένα από τα πιο τρελά γκολ μπήκε στον Καναδά εν μέσω... χιονοθύελλας

Αθλητικά Νέα 10.11.2025
Το χιόνι είχε καλύψει πλήρως τον αγωνιστικό χώρο

Από αύριο αλλαγές στη Γραμμή 2 του Μετρό: Κλείνουν νωρίτερα τρεις σταθμοί έως 12 Δεκεμβρίου

Ελλάδα 10.11.2025
Οι εργασίες ξεκινούν από το τμήμα «Δάφνη - Νέος Κόσμος»