E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αποστόλου για τα επεισόδια στην Agrotica: Δεξιά και ακροδεξιά προβοκάτσια

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός

Δημοσίευση 29/1/2016 | 00:02

Αποστόλου για τα επεισόδια στην Agrotica: Δεξιά και ακροδεξιά προβοκάτσια

Μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν στην Agrotica και τη μη άφιξη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, στα εγκαίνια, τα οποία και ματαιώθηκαν, ο ίδιος εξέδωσε ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς και της ακροδεξιάς».

Ο κ. Αποστόλου τονίζει πως τα επεισόδια δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των αγροτών, οι οποίοι «είναι άνθρωποι της δουλειάς και της προκοπής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά την άρνηση στην πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έχουμε τώρα, δυστυχώς, μια κλιμάκωση της έντασης.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα επεισόδια των τελευταίων ωρών, ο αποκλεισμός της Θεσσαλονίκης και η παρεμπόδιση των εγκαινίων της AGROTICA, μιας γιορτής για την πόλη και τον αγροτικό κόσμο, εκφράζουν τη μεγάλη μάζα των αγροτών.

Οι αγρότες είναι άνθρωποι της δουλειάς και της προκοπής. Όχι της τυφλής και αδιέξοδης σύγκρουσης, στην οποία φαίνεται να πρωτοστατούν ή να υποκινούν προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς, αλλά και της ακροδεξιάς.

Προσωπικά, μετά από την ανακοίνωση της διοίκησης της ΔΕΘ, με την οποία ματαιώνει την τελετή των εγκαινίων, αλλά και μετά από σχετική παράκληση του Δημάρχου, κ. Μπουτάρη, θα αποφύγω κινήσεις που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στην πόλη που μας φιλοξενεί.

Πρέπει όμως όλοι πλέον να πάρουν σαφή θέση απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές και να αναλάβουν τις ευθύνες τους: Τα κόμματα, οι θεσμικοί φορείς, οι κοινωνικοί εταίροι.

Εμείς ενημερώσαμε τη Βουλή για τις θέσεις μας. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο διάλογος είναι μονόδρομος και καλούμε και πάλι τους αγρότες να προσέλθουν για να αναζητήσουμε λύσεις, όχι μόνον για τα ζητήματα που θέτουν με τις κινητοποιήσεις τους, το ασφαλιστικό και το φορολογικό, αλλά λύσεις για την επόμενη μέρα της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Θέλω να συγχαρώ τη Διοίκηση της ΔΕΘ για την οργάνωση και τους εκθέτες για τη συμμετοχή τους.
Η συγκυρία είναι ιστορική για τον αγροτικό χώρο: όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης και ότι οι προοπτικές είναι ευνοϊκές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η περίοδος 2014-2015 ήταν η πρώτη μετά από αρκετά χρόνια που είχαμε αύξηση του αγροτικού εισοδήματος στην Ελλάδα. Οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων επίσης αυξήθηκαν.

Υπάρχει ζωντάνια στον αγροτικό χώρο και άρα πεδίο για αναπτυξιακή πορεία.

Έχουμε πόρους – μπροστά μας είναι το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης... Έχουμε πολιτικό σχέδιο... Κυρίως όμως έχουμε τους ανθρώπους που θέλουμε να το υπηρετήσουν, τους αγρότες, αλλά και τους επιχειρηματίες, όπως αυτοί που συμμετέχουν στην AGROTICA και στηρίζουν τον χώρο.

Ο λαός, με την ψήφο του μας έδωσε την εντολή να οδηγήσουμε τη χώρα στον δύσκολο, αλλά ελπιδοφόρο δρόμο που μπορεί να ανοιχτεί μπροστά μας.

Γνωρίζουμε ότι έχουμε να δώσουμε πολλές και δύσκολες μάχες. Όμως για μας μεγαλύτερη είναι αυτή της παραγωγικής ανασυγκρότησης, στην οποία ο αγροτικός χώρος έχει πρωτεύουσα θέση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οικογενειακή τραγωδία στην Ιταλία: Πατέρας εκτέλεσε σύζυγο και γιο ‑ «Τους ξεφορτώθηκα»

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Τα θύματα είναι μια 52χρονη γυναίκα και ένας 24χρονος άνδρας

«Μπαμ» από τον Παναθηναϊκό: Έντυσε στα πράσινα τον Φαλ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Ο Γάλλος σέντερ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2+1 ετών και ανακοινώθηκε από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η Γαλλία ζητά τη βοήθεια των ειδικών του καύσωνα – «Ας δούμε πως οργανώνονται οι χώρες όπως η Ελλάδα»

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η συζήτηση στη Γαλλία επεκτείνεται ακόμη και στον τρόπο ένδυσης στους χώρους εργασίας

Μουντιάλ 2026: Γκανέζος πνευματιστής… έλυσε τα μάγια που έκανε στον Κέιν

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Είναι ξανά... ελεύθερος ο επιθετικός της Αγγλίας

Τέλος η απεργία πείνας του Αριστοτέλη Χαντζή για τα Προσφυγικά

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα, εκπρόσωποι της κοινότητας γνωστοποίησαν ότι, ύστερα από συζήτηση αποφασίστηκε η διακοπή της κινητοποίησης αυτής της μορφής

Η 43χρονη εμπρήστρια για την φωτιά στην Κερατέα: «Θόλωσα γιατί φώναζαν τα παιδιά μου»

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Οι αρχές εκτιμούν ότι προκάλεσε δύο διαφορετικές εστίες φωτιάς

Τραγωδία στη Λέσβο: Συγκλονίζει ο σύντροφος της 36χρονης γιατρού – «Αυτό που συνέβη είναι μία στο εκατομμύριο»

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Συγκλονισμένη είναι η Λέσβος από τον θάνατο 36χρονης γιατρού του νοσοκομείου Μυτιλήνης, λίγες ημέρες αφότου έφερε στον κόσμο το παιδί της

Τραγωδία στην Τουρκία: 70χρονος Έλληνας βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο ‑ Ψάχνουν τα αίτια

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε δύο ακόμη θανάτους τουριστών στην συγκεκριμένη πόλη

Θεσσαλονίκη: Μπήκε σε κατάστημα, έκλεψε μία ισιωτική και έφυγε σαν κυρία – Δείτε το βίντεο

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Θεσσαλονίκη: Ένα πρωτοφανές περιστατικό κλοπής καταγράφηκε σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στο κέντρο, με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για τον θάνατο της 36χρονης γιατρού

Ελλάδα 24.06.2026
«Είμαστε βαθύτατα συντετριμμένοι από την απώλεια αυτή, οι γιατροί της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής αλλά και όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του ΓΝ Μυτιλήνης», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση

Ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε πως ο Τζέφρι Έπσταϊν ήθελε από την αρχή να τον εκβιάσει

Κόσμος 24.06.2026
«Δεν με εκβίασε ποτέ», ανέφερε, «όμως φαινόταν πως οδηγούνταν σε αυτή την κατεύθυνση»

Το viral βίντεο της Δόμνας Μιχαηλίδου με το πιτόγυρο στο χέρι

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Με τη χιουμοριστική λεζάντα: «Η αληθινή επιστροφή από Αίγινα»