E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φτωχή 86χρονη μοίρασε 600.000 ευρώ που κληρονόμησε σε συγχωριανούς της

Ζει σε μια καλύβα και κληρονόμησε τον σύζυγό της, τον οποίον εγκατέλειψε πριν δεκαετίες στην Αυστραλία

Δημοσίευση 22/1/2016 | 18:58

Φτωχή 86χρονη μοίρασε 600.000 ευρώ που κληρονόμησε σε συγχωριανούς της

Μια 86χρονη, πάμπτωχη γυναίκα που ζει κάτω από άθλιες συνθήκες κληρονόμησε πρόσφατα περισσότερα από 600.000 ευρώ, όμως αποφάσισε αμέσως να παραχωρήσει τα χρήματα στους ανθρώπους που την βοηθούν να τα βγάλει πέρα όλα αυτά τα χρόνια.

Η Μαρία Ζλάτιτς, η οποία κατοικεί σε μια ορεινή περιοχή κοντά στο Μπόλιεβατς της ανατολικής Σερβίας, ενημερώθηκε ότι κληρονόμησε 940.000 δολάρια Αυστραλίας (611.000 ευρώ) από τον σύζυγό της ο οποίος πέθανε το 2011 στη χώρα αυτή, γράφει η εφημερίδα Vecernje Novosti.

Η ηλικιωμένη ζούσε με μια πενιχρή σύνταξη, ύψους 65 ευρώ τον μήνα. Αντί όμως να κάνει όνειρα πώς να ξοδέψει τα χρήματα, προτίμησε να συνεχίσει την ταπεινή ζωή της, στο ίδιο ερειπωμένο σπίτι όπου έμενε, και να δώσει τα χρήματα στους ανθρώπους που την έχουν στηρίξει.

Οι φίλοι της Μαρίγια ζουν σε ένα γειτονικό χωριό, σε απόσταση δύο ωρών με τα πόδια από το καλύβι της. Την επισκέπτονται όμως πολύ συχνά για να της δώσουν τρόφιμα και ξύλα για τη σόμπα της.

"Δεν χρειάζομαι χρήματα, για αυτό τα χάρισα. Αυτοί, τα έχουν ανάγκη. Η σύνταξή μου των 8.000 δηναρίων (65 ευρώ) μου αρκεί", είπε η Ζλάτιτς.

Η Μαρίγια και ο σύζυγός της ο Μομτσίλο, που ήταν μαραγκός, μετανάστευσαν το 1956 στην Αυστραλία. Εκείνη όμως επέστρεψε στη Σερβία δύο χρόνια αργότερα, για να φροντίσει την άρρωστη μητέρα της, και δεν έφυγε ποτέ ξανά από τη χώρα. Είχε μόνο σποραδική επαφή με τον Μομτσίλο ο οποίος, όπως πίστευαν οι συγχωριανοί της, είχε αποκτήσει πολλές φάρμες με βοοειδή στην Αυστραλία, αφηγήθηκε στην εφημερίδα ένας από τους φίλους της Ζλάτιτς.

Το σπίτι στο οποίο ζει η ηλικιωμένη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Stranger Things: Το ζευγάρι της σειράς που είναι 10 χρόνια μαζί

Tabloid 27.12.2025
Natalia Dyer - Charlie Heaton - Μια σχέση που αντέχει στον χρόνο επειδή είναι χτισμένη με αληθινά υλικά

Το σπίτι της Sofia Vergara είναι ένα μάθημα κομψότητας – Οι λεπτομέρειες που μαγεύουν

Celebrity Stories 27.12.2025
Αντίκες από όλη την Ευρώπη και τέχνη του Botero: Το εσωτερικό που κλέβει την παράσταση

Σάσα Σταμάτη: Δέχτηκε «πρόταση γάμου» σε έξοδό της ανήμερα των Χριστουγέννων

Celebrity Stories Χτες
Η δημοσιογράφος διασκέδαζε στο μαγαζί που εμφανίζεται ο Γιώργος Μαζωνάκης

Γιώργος Λιάγκας & Μαρία Αντωνά: Χριστούγεννα στο Ντουμπάι για το ζευγάρι

Celebrity Stories Χτες
Το χλιδάτο δείπνο και το υψηλότερο κτήριο του κόσμου

Η Κατερίνα Καινούργιου με φουσκωμένη κοιλιά στην αγκαλιά του Παναγιώτη Κουτσουμπή

Tabloid Χτες
Η παρουσιάστρια και ο Παναγιώτης Κουτσουμπής ετοιμάζονται να γίνουν γονείς

Γιατί κατέβηκε η ανάρτηση του Αλέξανδρου Τσουβέλα για το Χριστό

Social Χτες
«Να σας χαίρεται η μαμά σας» η απάντηση του κωμικού

Ο χορός του Σάκη Ρουβά με την κόρη του: Είστε ίδιοι με την Αριάδνη, του γράφουν

Celebrity Stories Χτες
Αλλοι επαίνεσαν τον Σάκη Ρουβά για τη σχέση που έχει με την κόρη του.