E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Περπατά ξυπόλυτος στους παγωμένους δρόμους της Ουκρανίας

Η απίστευτη περίπτωση του Andrzej Novosiolov

Δημοσίευση 29/1/2016 | 00:21

Περπατά ξυπόλυτος στους παγωμένους δρόμους της Ουκρανίας

Παρά τις παγωμένες θερμοκρασίες που κυριαρχούν στην Ουκρανία, ένας άντρας από το Κίεβο προτιμά να περιφέρεται ξυπόλυτος παντού, από τον Φεβρουάριο του 2006. Ο Andrzej Novosiolov ξεκίνησε αυτήν τη συνήθεια, όταν ένα απόγευμα ένιωσε να ζεσταίνεται υπερβολικά και έτσι αποφάσισε να περπατήσει με γuμνά πόδια πάνω στο φρέσκο χιόνι.

Όπως αποδείχτηκε, η αίσθηση ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη, αν και τα πόδια του άρχισαν να πονούν από το κρύο λίγα λεπτά αργότερα. Ο Novosiolov όμως άρχισε να υκλοφορεί όλο και περισσότερο ξυπόλυτος και τελικά τον Απρίλιο βγήκε από το σπίτι του χωρίς παπούτσια, ικανός να περάσει όλη την ημέρα εκτός σπιτιού με αυτόν τον τρόπο.

Βέβαια, αυτή η διαδικασία δεν ήταν πάντα εύκολη, καθώς, όπως αναφέρει, τραυματιζόταν συχνά, πατώντας σπασμένα γυαλιά και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, όμως αποφάσισε να μην αφήσει τέτοια περιστατικά να τον σταματήσουν.

Με τον καιρό έμαθε πού να πατάει και πώς να στέκεται ώστε να είναι ασφαλής, ενώ συνειδητοποίησε πως έκανε και οικονομία, καθώς δεν ξόδευε χρήματα για να αγοράζει παπούτσια. Σύμφωνα με όσα λέει, πλέον μπορεί να κυκλοφορεί έτσι σε θερμοκρασία μικρότερη των μείον επτά βαθμών, ενώ όταν κάνει ακόμα περισσότερο κρύο, απλώς τρέχει, ώστε να διατηρεί ζεστά τα πόδια του.

Η σύζυγος και τα παιδιά του δυσκολεύτηκαν να προσαρμοστούν στη νέα του συνήθεια, νιώθοντας ντροπή, αρχικά, να περπατήσουν μαζί του. Τελικά όμως τη δέχτηκαν και τώρα ούτε καν παρατηρούν τα γuμνά του πόδια. Οι περαστικοί πάλι που τον βλέπουν στον δρόμο εκπλήσσονται φυσικά από την εικόνα του και αρκετοί υποθέτουν πως δεν έχει χρήματα για παπούτσια, οπότε του προσφέρουν κάποια, όταν όμως τους αποκαλύπτει την αλήθεια, τον θεωρούν τρελό. Ευτυχώς για τον ίδιο, δεν έχει θέμα στη δουλειά του, μιας και είναι προγραμματιστής.

Τα μόνα ζευγάρια παπουτσιών που διαθέτει αυτήν τη στιγμή ο Novosiolov είναι οι σαγιονάρες και τα πέδιλά του, που τα αγόρασε πέντε χρόνια πριν. Τις σαγιονάρες τις κουβαλά μαζί του όταν παίρνει το μετρό, γιατί ορισμένες φορές οι φύλακες του απαγορεύουν να μπει ξυπόλυτος, αλλά τις βγάζει μόλις φεύγει. Μόνο ο κίνδυνος για κρυοπαγήματα μπορεί να τον αναγκάσει να φορέσει παπούτσια.

Και μπορεί, εκτός από τον Novosiolov, και ο Αμερικανός Richard Hudgins να έμεινε ξυπόλυτος για έναν χρόνο, θέλοντας να συγκεντρώσει χρήματα για μια φιλανθρωπία, κανείς από τους δυο τους όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με τον ¶γγλο Pete Mackenzie, ο οποίος περπατά ξυπόλυτος για περισσότερο από μισό αιώνα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δέσποινα Βανδή: Τρόλαρε θαυμαστή της σε συναυλία και έγινε viral ‑ «Αμα το πλήρωνες εσύ, θα σου έλεγα»

Tabloid 08.04.2026
Η απίστευτη στιχομυθία μεταξύ της Δέσποινας Βανδή και του θαμώνα του μαγαζιού σημειώθηκε το 2025 αλλά έγινε viral πριν από μερικές μόλις ημέρες

Η Δήμητρα Κατσαφάδου ανέβασε βίντεο από το meeting της εταιρείας της ‑ Η εμφάνιση που έκλεψε τις εντυπώσεις

Social 08.04.2026
Η επιχειρηματίας δοκίμασε το νέο trend, φορώντας ένα μαύρο oversized σακάκι σαν φόρεμα

Η τόπλες φωτογραφία της Έμιλι Ραταϊκόφσκι από το ταξίδι της στην Ιαπωνία με τον Ρομέν Γαβρά

Social 08.04.2026
Το μοντέλο ταξίδεψε στο Τόκιο με τον σκηνοθέτη και μοιράστηκε στιγμιότυπα στο Instagram

Κάρλα Μπρούνι: Η εμφάνιση της συζύγου του Νικολά Σαρκοζί που προβλημάτισε

Tabloid 08.04.2026
Το πρώην μοντέλο και Πρώτη Κυρία της Γαλλίας βρέθηκε στο δικαστήριο όπου εκδικάζεται η έφεση του συζύγου της για την υπόθεση της Λιβύης και για την οποία έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό

Δύο πασίγνωστοι άνδρες, ένα μυστικό: Τι πραγματικά συνέβαινε πίσω από τις κάμερες

Celebrity Stories 08.04.2026
Ενα από τα πιο γοητευτικά και αμφιλεγόμενα κεφάλαια της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ

Εξαιτίας του χάλασε ο γάμος της: Ο παίκτης reality που οδήγησε στο χωρισμό ‑ «Τους είδα σε ραντεβού»

Tabloid 08.04.2026
Από φήμες σε σχέση; Η εμφάνιση που επιβεβαιώνει τα πάντα

Χρύσα Μιχαλοπούλου: «Σε σκηνή με τον Θανάση Αλευρά του έφυγε το δόντι και το κολλήσαμε ...»

Tabloid Χτες
Προσπάθησα να κρατηθώ αλλά δεν μπορούσα, συμπλήρωσε η ηθοποιός

Ο πρίγκιπας των ονείρων! Αυτός είναι ο νέος πιο περιζήτητος γαλαζοαίματος εργένης

Tabloid Χτες
O νεαρός πρίγκιπας είναι 16ος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου

Αρπάχτηκαν on air Αρναούτογλου‑Λιανός: «Σ’ αρέσει να διχάζεις» ‑«Δεν έχεις μάθει τον αντίλογο»

Tabloid Χτες
Αγριος καβγάς ξέσπασε ανάμεσα στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και τον Γιώργο Λιανό το πρωί της Μεγάλης Τρίτης στη ραδιοφωνική εκπομπή τους στον Sfera

Meryl Streep – Anna Wintour: Mαζί στο νέο iconic εξώφυλλο της Vogue

Media Χτες
Όταν η μόδα συναντά τον κινηματογράφο, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι εμβληματικό

Μπλόκο Βρετανίας στον Κάνιε Γουέστ: Δεν του δόθηκε άδεια να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο

Tabloid Χτες
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών η απόφαση ελήφθη με το σκεπτικό ότι η παρουσία του ράπερ σε φεστιβάλ του Λονδίνου δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον