E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το ξέσπασμα του Σάκη Αρναούτογλου για τον... «χιονιά» που έρχεται

Διαβάστε την ανάρτησή του στο Facebook

Δημοσίευση 12/1/2016 | 14:25

Το ξέσπασμα του Σάκη Αρναούτογλου για τον... «χιονιά» που έρχεται

Ο Σάκης Αρναούτογλου αντέδρασε έντονα στην είδηση που αρχικά αναρτήθηκε σε κάποια blog και αναπαράχθηκε από γνωστές ιστοσελίδες ειδήσεων της χώρας, σχετικά με προβλέψεις που μιλούν για τον πολύ βαρύ χειμώνα που έρχεται, τον υποτιθέμενο χιονιά, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε παρακάτω την απάντηση του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου μέσω του λογαριασμού του στο Facebook:

«Καιρικός κινδυνολογικός ορyασμός είναι πιθανό να προκύψει τις επόμενες ώρες και ημέρες από ιστοσελίδες και ΜΜΕ!

Αιτία, η ξαφνική νέα αλλαγή των μεγαλύτερων προγνωστικών μοντέλων τις τελευταίες ώρες να φέρουν προς τη χώρα μας το επόμενο Σαββατοκύριακο ψυχρές μάζες πολικής προέλευσης – με άλλα λόγια, πολύ κρύο.

Οι συνήθεις ύποπτοι στην κινδυνολογία και τη μετεοτρομολαγνία έχουν ήδη ετοιμάσει την επόμενη παραπληφορητική τους επίθεση, ενώ αν τύχει και επιμείνουν τα προγνωστικά μοντέλα με την ίδια εξέλιξη ως την Κυριακή, τότε σίγουρα θα διαβάζουμε και θα ακούμε λίγο-πολύ για μετατροπή της χώρας μας σε Γροιλανδία το επόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς η όλη παραπληφόρηση αναπαράγεται με περισσή ευκολία και από πολύ γνωστές ιστοσελίδες και ΜΜΕ, γιατί απλά ο καιρος πουλάει.

Οι ίδιοι συνήθεις ύποπτοι που έταζαν από τον Οκτώβριο φέτος 10 ιστορικούς χιονιάδες και αρκτικό κρύο που όμοιό του δεν θα είχε ξαναζήσει η Ελλάδα, έσπειραν αρκετές φορές τον πανικό σε αρκετό κόσμο, που δεν φιλτράρει και δεν διασταυρώνει σωστά αυτά που διαβάζει από το διαδίκτυο, με μόνο στόχο την επισκεψιμότητα της σελίδας τους.

Οι ίδιοι συνήθεις ύποπτοι έσπειραν τον ίδιο πανικό τον περασμένο Ιούνιο για καύσωνες το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα, που θα έλιωναν ακόμα και σίδερα, παραπλανώντας ακόμα και εταιρείες εισαγωγής κλιματιστικών, οι οποίες, επηρεαζόμενες από την είδηση για τέτοιου μεγέθους καύσωνα, προχώρησαν σε έξτρα εισαγωγές κλιματιστικών και στο τέλος του καλοκαιριού έφτασαν στο σημείο να μπουν γερά μέσα, γιατί δεν πούλησαν ούτε ένα κλιματιστικό, που λέει ο λόγος

Όπως έχετε καταλάβει, οι συνήθεις αυτοί ύποπτοι το μόνο που κάνουν είναι βλέπουν χρώματα στους χάρτες και χωρίς κανένα μετεωρολογικό υπόβαθρο να τους ερμηνεύουν γρήγορα, όπως θα έκαναν παιδιά του Δημοτικού, δείχνοντάς τους χρωματάκια σ' έναν χάρτη, καλυπτόμενοι στη συνέχεια με τη δικαιολογία ότι «έτσι έδειχναν τα προγνωστικά μοντέλα», πετυχαίνοντας παράλληλα τον σκοπό τους, να δημιουργήσουν αυτό που μόνο ξέρουν να κάνουν πολύ καλά: ΝΤΟΡΟ. Ενώ είμαι σίγουρος ότι γελούν με την ψυχή τους για το πόσο εύκολα απλοί άνθρωποι και ΜΜΕ πέφτουν επανειλημμένα ή και ηθελημένα στην παγίδα τους.

Το θέμα είναι όμως ακόμα πιο σοβαρό, φίλες και φίλοι. Αν τύχει και μία στο εκατομμύριο η παραπληροφόρησή τους πλησιάσει κάποια φορά την πραγματικότητα, τότε ο πολύς κόσμος, που διαβάζει συχνά πυκνά τις τρομολαγνικές αυτές προγνώσεις, δεν θα πιστεύει κανέναν, με αποτέλεσμα μια πραγματικά αξιόλογη αλλαγή του καιρού να μην ληφθεί σοβαρά υπόψη από το ευρύ κοινό, αφού, εύλογα, οι περισσότεροι θα σκεφτούν: σιγά μη γίνει, αφού όλο χιονιάδες μας τάζουν και χιονιάδες δεν έρχονται!

Φίλες και φίλοι! Τα προγνωστικά μοντέλα αλλάζουν πιο γρήγορα ακόμα κι απ' το χρηματιστήριο.

Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, φιλτράρουμε τι διαβάζουμε και δεν δίνουμε σημασία σε ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΕΣ προγνώσεις, καθώς ο καθένας μπορεί να κρυφτεί πίσω από το όνομα μιας οποιασδήποτε ιστοσελίδας!

Λέμε ΝΑΙ στους επίσημους φορείς παροχής μετεωρολογικών ειδήσεων, καθώς και σε αξιόλογους προγνώστες στο διαδίκτυο, που στο τέλος της πρόγνωσής τους δεν διστάζουν να γράφουν το ονοματεπώνυμό τους, αναλαμβάνοντας έστω την ηθική ευθύνη της πρόγνωσής τους!

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τάκης Ζαχαράτος «έσπασε» μπροστά από το φέρετρο της Μαρινέλλας στο λαϊκό προσκύνημα

Tabloid 31.03.2026
Πλήθος κόσμου άρχισε να συρρέει στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου

Σαρλίζ Θερόν: Μαγνήτισε τα βλέμματα με καυτό μπικίνι σε παραλία της Χαβάης

Tabloid 31.03.2026
Εντυπωσίασε τα πλήθη η Χολιγουντιανή σταρ με την άψογη σιλουέτα της

Η Κινέζα Faye Yuan τραγουδάει σε άπταιστα ελληνικά Ακύλα και «Ferto», δείτε βίντεο

Social 31.03.2026
Καλή επιτυχία Ελλάδα, έγραψε η 22χρονη με καταγωγή από την Κίνα που τα τελευταία χρόνια ζει και σπουδάζει στην Ελλάδα

Η Kylie Jenner μάς δείχνει πώς είναι οι τέλειες διακοπές ‑ Κάθε μέρα με το μαγιό

Tabloid 31.03.2026
Oι πιο intimate στιγμές του διάσημου ζευγαριού

Η σύντροφος της Rosalía είναι ένα πανέμορφο μοντέλο

Celebrity Stories 31.03.2026
Ήταν άγνωστη τώρα πια, fashion icon

Στράτος Τζώρτζογλου: Είμαι ελεύθερος και ανοιχτός στο να ερωτευτώ

Tabloid Χτες
Ο ηθοποιός μίλησε για την προσωπική του ζωή μετά τον χωρισμό από τη Σοφία Μαριόλα

Ζόζεφιν για Νίνο: Έκανα το πρώτο βήμα μετά τον χωρισμό μας, του είπα ότι είμαστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον

Tabloid Χτες
Μην με βλέπεις έτσι ήρεμη, έχω και εγώ τα δικά μου, εκείνος είναι νορμάλ, δήλωσε η τραγουδίστρια

Τάκης Ζαχαράτος για Μαρινέλλα: Ξέρω πως δεν θα `ρθεις ξανά, άλλη φορά δεν θα σε δω

Social Χτες
Ο καλλιτέχνης αποχαιρέτισε τη σπουδαία ερμηνεύτρια με τους στίχους ενός κομματιού της

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός για πιθανή κουμπαριά με την Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Ακούω κάποια fake news»

Tabloid Χτες
«Κάτσε να γεννηθεί πρώτα», πρόσθεσε για το μωράκι που περιμένει με την Αλεξάνδρα Νίκα

Γιάννης Τσιμιτσέλης: «Είχα προτείνει τον Ορφέα Αυγουστίδη στον `Σασμό` και τελικά έμεινα εγώ εκτός»

Tabloid Χτες
Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Ψυχαγωγία… Κυριακάτικα», ο Γιάννης Τσιμιτσέλης άνοιξε τα χαρτιά του για την πορεία του