Oι Έλληνες κόβουν το τσιγάρο λόγω της κρίσης
Το μηνιαίο κόστος αγοράς τσιγάρων φτάνει μέχρι τα 300 ευρώ!
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 5/11/2011 | 00:00

Η υγεία και η οικονομική κρίση είναι οι δύο παράγοντες που ωθούν τους Έλληνες καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα. Όπως αναφέρει δημοσίευμα στον "Ελεύθερο Τύπο", η εξοικονόμηση χρημάτων αναφέρεται πλέον συχνότερα ως κίνητρο του Έλληνα καπνιστή που κινητοποιείται να κόψει το τσιγάρο.
"Αν σκεφθεί κανείς το μηνιαίο κόστος των τσιγάρων, που μπορεί να κυμαίνεται από 150 έως 300 ευρώ το μήνα (ένα έως δύο πακέτα), δηλαδή 3.600 ευρώ το χρόνο και μερικές φορές ακόμα περισσότερα. Το κόστος των θεραπευτικών παρεμβάσεων είναι στην ουσία πολύ μικρότερο και φυσικά με ένα σημαντικό επιπλέον μόνιμο κέρδος υγείας και ποιότητας ζωής", ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή τον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, (13 Νοεμβρίου), ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), καθηγητής Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, ο φόβος για την υγεία, σε ποσοστό 86%, παραμένει η κύρια αιτία που οδηγεί έναν καπνιστή στην απόφαση να διακόψει την επικίνδυνη αυτή συνήθεια, είπε ο καθηγητής, προσθέτοντας ότι το να "πολεμάει κάποιος το κάπνισμα, αλλάζει τρόπο ζωής".






