LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραπεζικός έκλεψε 2 εκατ. ευρώ από 50 καταθέτες στη Σαλαμίνα

Τεράστια απάτη

Δημοσίευση 31/12/2015 | 12:37

Τραπεζικός έκλεψε 2 εκατ. ευρώ από 50 καταθέτες στη Σαλαμίνα

Ο εν λόγω εργαζόμενος, που ήταν υπεύθυνος πελατείας ιδιωτών, εξαπάτησε τουλάχιστον 50 καταθέτες, έως ότου η δράση του αποκαλυφθεί εξαιτίας των... capital controls! Όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος», δεν μπορούσε πλέον να καλύπτει τα ίχνη του και να καταβάλλει τα μπόνους που είχε υποσχεθεί στα θύματά του, μέσω των μεταφορών χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς άλλων πελατών, λόγω των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

Ξέπλυμα με... real estate

Από την έρευνα διαπιστώνεται ότι ο υπάλληλος ξέπλενε τα χρήματα της απάτης με... real estate, αγοράζοντας δηλαδή ακίνητα, καταστήματα και πολυτελή οχήματα, η συνολική αξία των οποίων φθάνει το 1.700.000 ευρώ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη πελατών της τράπεζας, κυρίως των ηλικιωμένων, που τον είχαν σαν θεό τους, και του είχαν εμπιστευτεί τη διαχείριση των χρημάτων των τραπεζικών τους λογαριασμών. Κάποιοι είχαν φθάσει στο σημείο να του έχουν δώσει ακόμη και τις κάρτες αναλήψεώς τους, μαζί με τον κωδικό ασφαλείας PIN.

Η έρευνα της υπόθεσης ξεκίνησε από την ίδια την τράπεζα, τον Νοέμβριο του 2015, όταν ο διευθυντής της τράπεζας έγινε αυτόπτης μάρτυρας της έντονης διαμαρτυρίας ενός πολίτη προς τον συγκεκριμένο υπάλληλο. Ο διευθυντής άκουσε τον πελάτη να λέει στον υπάλληλο γιατί δεν του είχε βάλει στον λογαριασμό του τα μπόνους που του είχε υποσχεθεί. Ο υπάλληλος επιχείρησε να κουκουλώσει τη φασαρία, αναφέροντας ότι το συγκεκριμένο καταθετικό πρόγραμμα επέφερε κέρδη στον πελάτη.

Ο διευθυντής όμως διαπίστωσε ότι ο λογαριασμός του καταθέτη δεν ήταν προνομιακός και δεν θα μπορούσε να είχε οικονομικά οφέλη του ύψους που επικαλούνταν ο πελάτης.

Ουσιαστικά, ο υπάλληλος προέβαινε σε μία ιδιότυπη... πυραμίδα, μεταφέροντας χρήματα από λογαριασμούς που διαχειριζόταν παράνομα και εν αγνοία των καταθετών, σε άλλους, προφασιζόμενος κέρδη των... επενδύσεων που είχε κάνει. Ο περιορισμός όμως του ύψους του ποσού των αναλήψεων και μεταφοράς χρημάτων από λογαριασμό σε λογαριασμό εξαιτίας των capital controls, κατέστησαν... αφερέγγυο τον υπάλληλο, ο οποίος αδυνατούσε να εμφανίζει τα δήθεν κέρδη στους λογαριασμούς των θυμάτων του, που άρχιζαν να διαμαρτύρονται και να εκφράζουν έντονα τη δυσαρέσκειά τους.

Από την έρευνα της τράπεζας διαπιστώθηκε ότι ο απατεώνας υπάλληλος προέβαινε σε εξαγορά προϊόντων εν αγνοία των πελατών, αφαίρεσε τα υπόλοιπα ανενεργών λογαριασμών, επένδυε σε καταθετικά προγράμματα, και πάλι εν αγνοία των δικαιούχων των τραπεζικών λογαριασμών, και μετέφερε χρήματα από λογαριασμό σε λογαριασμό, σαν ένα ρολόι, προκειμένου να ξεγελά με δήθεν κέρδη τα θύματά του. Η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων θυμάτων, αλλά και το ακριβές ύψος των χρημάτων που έχει οικειοποιηθεί, συνεχίζεται.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξεσπά ο πατέρας της 40χρονης που πνίγηκε στον Λάδωνα ενώ έκανε ράφτινγκ: «Στο τέλος θα πουν ότι φταίει αυτή»

Ελλάδα Χτες
«Να φωτίσει ο Θεός τους ανθρώπους που είναι στην έδρα να αποδώσουν Δικαιοσύνη»

120 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο

Κόσμος Χτες
Προσοχή σκληρές εικόνες

Η Φλωρεντία απαγορεύει τα νέα Airbnb και τις νέες βραχυχρόνιες μισθώσεις στο ιστορικό κέντρο

Κόσμος Χτες
Οι κανόνες προβλέπουν επίσης φοροαπαλλαγές για τρία χρόνια στους ιδιοκτήτες υπαρχουσών βραχυπρόθεσμων μισθώσεων εφόσον στραφούν σε κανονικές μισθώσεις

ΗΠΑ: Ο νέος «Εμφύλιος» των Ρεπουμπλικάνων

Κόσμος Χτες
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ θα ψηφίσει επί μιας πρότασης δυσπιστίας κατά του Ρεπουμπλικανού προέδρου της Κέβιν Μακάρθι

«Ήμασταν σαν οικογένεια ‑ Δεν ξέρω πως τρελάθηκε» συγκλονίζει η 45χρονη από τον Αγιο Παντελεήμονα

Ελλάδα Χτες
Συγκλονίζει η περιγραφή της - «Η μαμά τον σταμάτησε και έφαγε σφαίρα» λέει η κόρη της

Στοιχεία σοκ για την υπογεννητικότητα: Πόσο θα μειωθεί ο πληθυσμός της Ελλάδος το 2050

Ελλάδα Χτες
Νούμερο ένα πρόβλημα της χώρας η υπογεννητικότητα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Αποκάλυψη σοκ από κροατικά ΜΜΕ

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με το «Nacional» η διοίκηση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ εμπλέκεται τελικά στα επεισόδια που έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια

Τρόμος στην Κυψέλη: 57χρονος κυνηγούσε με μπαλτά να σκοτώσει τη μητέρα του

Ελλάδα Χτες
Για τρεις ολόκληρες ώρες σε διαμέρισμα της Κυψέλης, 57χρονος σε κατάσταση αλλοφροσύνης όπλισμένος με κουζινομάχαιρο και μπαλτά απειλούσε να σφάξει την ηλικιωμένη μητέρα του.

Μαίρη Χρονοπούλου: «Την υποστηρίζουμε μηχανικά αλλά είναι δύσκολα», λέει γιατρός

Ελλάδα Χτες
Η Μαίρη Χρονοπούλου είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, με τον νευροχειρούργο της, Γιώργο Στράντζαλη να δίνει πληροφορίες για την κατάστασή της