E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι Έλληνες τραγουδιστές που δοκίμασαν την τύχη τους στο εξωτερικό

Είτε για λόγους ματαιοδοξίας, είτε από καθαρή τύχη, βρέθηκαν να κυνηγούν τη διεθνή καταξίωση

Δημοσίευση 11/12/2015 | 00:18

Οι Έλληνες τραγουδιστές που δοκίμασαν την τύχη τους στο εξωτερικό

Τη δεκαετία του '60, αρκετά ονόματα της ελληνικής μουσικής βρέθηκαν να κάνουν σπουδαία καριέρα στο εξωτερικό. Πρώτη και καλύτερη η Νανά Μούσχουρη και στη συνέχεια ο Ντέμης Ρούσος και η Βίκυ Λέανδρος. Ηχογράφησαν δεκάδες δίσκους στα αγγλικά, αλλά και σε πολλές άλλες γλώσσες, όπως τα γαλλικά και τα γερμανικά.

Τις επομένες δεκαετίες, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως οι Bang, οι Έλληνες καλλιτέχνες υπήρξαν άτολμοι ως προς το το εξωτερικό. Ωστόσο, στα τέλη της δεκαετίας του '90 και στις αρχές του '00, εμφανίστηκαν ξανά τραγουδιστές που είτε για λόγους ματαιοδοξίας, είτε από καθαρή τύχη, βρέθηκαν να επιχειρούν ανοίγματα στο εξωτερικό.

¶ννα Βίσση

Στην περίπτωσή της, επρόκειτο για μια φιλοδοξία που υπήρχε πάντα. Μια γυναίκα που είχε καταφέρει τα πάντα στην Ελλάδα, ήταν επόμενο να διεκδικήσει την επιτυχία και στο εξωτερικό, βαπτίζοντάς την «διεθνή καριέρα». Έτσι, το 1998 αποσύρθηκε από τις εμφανίσεις στην Ελλάδα και ξεκίνησε την προετοιμασία του πρώτου της ολοκληρωμένου αγγλόφωνου δίσκου. Το «Everything I Am» κυκλοφόρησε το 2000, ενώ το video clip του ομώνυμου τραγουδιού γυρίστηκε σε κορυφαίο studio της Φινλανδίας, με κόστος που ξεπέρασε τότε τα 80 εκ. δραχμές.

Μπορεί το «Everything I Am» να μην έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ωστόσο 5 χρόνια μετά, η ¶ννα Βίσση γνώρισε μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ με την αγγλική διασκευή του «Είσαι», το «Call Me». Έφτασε μάλιστα μέχρι την κορυφή των αμερικάνικων charts του Billboard.

Σάκης Ρουβάς

To 2002, o κορυφαίος Έλληνας ποπ σταρ παρουσίασε στη Γαλλία την συνεργασία του με τον διάσημο παραγωγό Desmon Child. To «Disco Girl» είχε μέτρια απήχηση στα γαλλικά ραδιόφωνα, ενώ συνοδεύτηκε από μια μεγάλη συναυλία στο θρυλικό Olympia του Παρισιού. 

Δέσποινα Βανδή

Το «Γεια» αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην Ελλάδα το 2002. Το επόμενο καλοκαίρι ξεκίνησε να παίζετε σε clubs της Ίμπιζα και το 2004 κυκλοφορησε η νέα του αγγλική έκδοση, που έκανε τη Δέσποινα Βανδή γνωστή σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

ΟΝΕ

Μετά τη συμμετοχή του στη Eurovision του 2002 με το «Gimme», όπου κατέκτησαν την 6η θέση εκπροσωπώντας την Κύπρο, το boyband γνώρισε επιτυχία στην Ισπανία. Έτσι, διασκεύασαν πολλές επιτυχίες τους στα ισπανικά και κυκλοφόρησαν εναν ολοκληρωμένο ισπανόφωνο δίσκο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς είναι να δουλεύεις για έναν διάσημο

Celebrity Stories 26.04.2024
Οι αφανείς ήρωες της showbiz, οι βοηθοί των διασημοτήτων

Το πιο «κουλό» ζευγάρι των 00s ήταν σίγουρα αυτό ‑ Αυτός ένιωθε πάθος, αυτή το αρνείται κατηγορηματικά

Celebrity Stories 26.04.2024
Ένα απόσπασμα από τη βιογραφία ενός διάσημου μουσικού που αποκαλύπτει τη σχέση

Ανθή Σαλαγκούδη: «Στην ΕΡΤ βίωσα υποτίμηση, μπούλινγκ κανονικό»

TV Buzz Χτες
«Δεν πέρασα πάρα πολύ καλά σίγουρα, πήρα όμως συμπυκνωμένα μαθήματα και γνώση», τονίζει η Ανθή Σαλαγκούδη

Λάουρα Σέλια Βαλκ: Η Ολλανδέζα καλλονή που ξετρέλανε τον Τζουντ Μπέλιγχαμ της Ρεάλ

Tabloid Χτες
Η Λάουρα Σέλια Βαλκ είναι πέντε χρόνια μεγαλύτερη από τον Αγγλο διεθνή ποδοσφαιριστή και μένει μαζί του στη Μαδρίτη

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής

Media Χτες
Η τραγουδίστρια ήταν καλεσμένη στο «Στούντιο 4»

Συγκλονίζει η σύζυγος του Γιάννη Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα»

Tabloid Χτες
Ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτρης, «έφυγε» σήμερα (25/04) από τη ζωή, μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε