E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι Έλληνες τραγουδιστές που δοκίμασαν την τύχη τους στο εξωτερικό

Είτε για λόγους ματαιοδοξίας, είτε από καθαρή τύχη, βρέθηκαν να κυνηγούν τη διεθνή καταξίωση

Δημοσίευση 11/12/2015 | 00:18

Οι Έλληνες τραγουδιστές που δοκίμασαν την τύχη τους στο εξωτερικό

Τη δεκαετία του '60, αρκετά ονόματα της ελληνικής μουσικής βρέθηκαν να κάνουν σπουδαία καριέρα στο εξωτερικό. Πρώτη και καλύτερη η Νανά Μούσχουρη και στη συνέχεια ο Ντέμης Ρούσος και η Βίκυ Λέανδρος. Ηχογράφησαν δεκάδες δίσκους στα αγγλικά, αλλά και σε πολλές άλλες γλώσσες, όπως τα γαλλικά και τα γερμανικά.

Τις επομένες δεκαετίες, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως οι Bang, οι Έλληνες καλλιτέχνες υπήρξαν άτολμοι ως προς το το εξωτερικό. Ωστόσο, στα τέλη της δεκαετίας του '90 και στις αρχές του '00, εμφανίστηκαν ξανά τραγουδιστές που είτε για λόγους ματαιοδοξίας, είτε από καθαρή τύχη, βρέθηκαν να επιχειρούν ανοίγματα στο εξωτερικό.

¶ννα Βίσση

Στην περίπτωσή της, επρόκειτο για μια φιλοδοξία που υπήρχε πάντα. Μια γυναίκα που είχε καταφέρει τα πάντα στην Ελλάδα, ήταν επόμενο να διεκδικήσει την επιτυχία και στο εξωτερικό, βαπτίζοντάς την «διεθνή καριέρα». Έτσι, το 1998 αποσύρθηκε από τις εμφανίσεις στην Ελλάδα και ξεκίνησε την προετοιμασία του πρώτου της ολοκληρωμένου αγγλόφωνου δίσκου. Το «Everything I Am» κυκλοφόρησε το 2000, ενώ το video clip του ομώνυμου τραγουδιού γυρίστηκε σε κορυφαίο studio της Φινλανδίας, με κόστος που ξεπέρασε τότε τα 80 εκ. δραχμές.

Μπορεί το «Everything I Am» να μην έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ωστόσο 5 χρόνια μετά, η ¶ννα Βίσση γνώρισε μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ με την αγγλική διασκευή του «Είσαι», το «Call Me». Έφτασε μάλιστα μέχρι την κορυφή των αμερικάνικων charts του Billboard.

Σάκης Ρουβάς

To 2002, o κορυφαίος Έλληνας ποπ σταρ παρουσίασε στη Γαλλία την συνεργασία του με τον διάσημο παραγωγό Desmon Child. To «Disco Girl» είχε μέτρια απήχηση στα γαλλικά ραδιόφωνα, ενώ συνοδεύτηκε από μια μεγάλη συναυλία στο θρυλικό Olympia του Παρισιού. 

Δέσποινα Βανδή

Το «Γεια» αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην Ελλάδα το 2002. Το επόμενο καλοκαίρι ξεκίνησε να παίζετε σε clubs της Ίμπιζα και το 2004 κυκλοφορησε η νέα του αγγλική έκδοση, που έκανε τη Δέσποινα Βανδή γνωστή σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

ΟΝΕ

Μετά τη συμμετοχή του στη Eurovision του 2002 με το «Gimme», όπου κατέκτησαν την 6η θέση εκπροσωπώντας την Κύπρο, το boyband γνώρισε επιτυχία στην Ισπανία. Έτσι, διασκεύασαν πολλές επιτυχίες τους στα ισπανικά και κυκλοφόρησαν εναν ολοκληρωμένο ισπανόφωνο δίσκο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διάσημοι μουσικοί που έδωσαν συναυλία μέσα στη φυλακή

Celebrity Stories 27.07.2024
Η μουσική έχει την δύναμη να συνδέει τους ανθρώπους και να υπερβαίνει σύνορα, ακόμα και τα τείχη των φυλακών

Κρήτη: Κατσίκες δίψασαν και έκαναν... ντου σε πισίνα σπιτιού

Παράξενα Χτες
Τουλάχιστον εννέα κατσίκες έκαναν... ντου

Κωνσταντίνος Βασάλος για Ευρυδίκη Βαλαβάνη: «Την είδα με την καινούργια της σχέση, είναι αμήχανο»

Tabloid Χτες
«Αν περάσει καιρός, παντρευτούμε, κάνουμε παιδιά, να γίνει. Αλλά τώρα είναι δύσκολο να είμαστε φίλοι»

Η επική φάρσα που ετοίμασε ένας άνδρας στην κηδεία του

Παράξενα Χτες
Οι παρευρισκόμενοι έκλαιγαν από τα γέλια

Ντέμη Γεωργίου: Τι διερευνάται από τον ιατροδικαστή για τον θάνατό της

Tabloid Χτες
Όσα είπε ο Γρηγόρης Λέων για το σηπτικό σοκ που υπέστη η 39χρονη σεφ