E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τόσο εύκολο είναι να σας κλέψουν στον δρόμο

Ένας σύμβουλος της αστυνομίας προειδοποιεί

Δημοσίευση 25/11/2015 | 00:02

Τόσο εύκολο είναι να σας κλέψουν στον δρόμο

Θέλοντας να δείξει πόσο εύκολο είναι να πέσουν οι ανυποψίαστοι περαστικοί θύματα κλοπής, ο 47χρονος Lee Thompson, αστυνομικός σύμβουλος από το Solihull των West Midlands παρέστησε τον επιδέξιο πορτοφολά, καταφέρνοντας να κλέψει από 10 θύματα αντικείμενα και χρήματα που άγγιξαν συνολικά σχεδόν τα 2.850 ευρώ, μέσα σε 4 ώρες, χωρίς κανένας τους να καταλάβει κάτι.

Αυτήν του την πράξη κατέγραψε σε ένα βίντεο, ώστε να θίξει το θέμα των κλοπών που γίνονται στη Βρετανία και φτάνουν τα 442.000 χιλιάδες περιστατικά, με την αξία των κλοπιμαίων να φτάνει τα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως απέδειξε σχετική έρευνα, το 8% των κλοπών που γίνονται στο δρόμο αφορά αντικείμενα ή χρηματικά ποσά άνω των 700 ευρώ. Ο 47χρονος προειδοποιεί τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τους επιτήδειους που καραδοκούν, καθώς και να είναι καχύποπτοι με εκείνους που τους πλησιάζουν ξαφνικά στον δρόμο, ειδικά αν έχουν πολλά χρήματα πάνω τους.

Όπως αναφέρει, οι πορτοφολάδες αντιλαμβάνονται πολύ καλά την ανθρώπινη ψυχολογία, γνωρίζοντας πως ένα άτομο εστιάζει την προσοχή του μόνο σε ένα ή δυο πράγματα κάθε φορά.

Ο κίνδυνος να πέσει κάποιος θύμα κλοπής μπορεί να μειωθεί αν οι άνθρωποι είναι πάρα πολύ προσεκτικοί. «Αν νιώσετε πως σας παρακολουθούν, αλλάξτε κατεύθυνση και μπείτε σε ένα κατάστημα», συμβουλεύει ο Thompson.

Επιπλέον, ο Thompson προειδοποιεί όποιον κυκλοφορεί στον δρόμο να είναι υποψιασμένος και με όσους προθυμοποιούνται να βοηθήσουν ξαφνικά ή με ομάδες παιδιών που κάνουν κάτι, προσπαθώντας να τραβήξουν την προσοχή.

Κατά το 15%, ο κλέφτες των δρόμων έχουν ως στόχο τους κινητά τηλέφωνα, ενώ ψάχνουν και για μετρητά και πιστωτικές κάρτες, αλλά και για άλλα πράγματα, που δεν περνούν από το μυαλό κανενός, όπως π.χ. παπούτσια, βούρτσες μαλλιών κ.ά. Πιο συχνοί στόχοι είναι οι τσέπες μπουφάν και παντελονιών, ενώ τα τρία από τα τέσσερα θύματα κλοπών δήλωσαν πως δεν αντιλήφθηκαν τίποτα την ώρα του συμβάντος.

Οι γυναίκες φαίνεται πως είναι τρεις φορές πιο πιθανό να χάσουν κάτι από την τσάντα τους, ενώ οι άντρες είναι έξι φορές πιο πιθανό να χάσουν αντικείμενα από τις τσέπες τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θανάσης Τσαλταμπάσης: Πέθανε ο πατέρας του – Η συγκινητική ανάρτηση στο Instagram

E-Daily 3.Left Χτες
«Ακόμα νομίζω ότι είναι κάποια πλάκα σου»

Μαργαρίτα Μυτιληναίου: Γιατί ανακοίνωσε τον θάνατο του Στέφανου Ληναίου 5 μέρες μετά

E-Daily 3.Left Χτες
Η Μαργαρίτα Μυτιληναίου βρέθηκε καλεσμένη στο Στούντιο 4 το απόγευμα της Τρίτης, έναν μήνα μετά την απώλεια του πατέρα της Στέφανου Ληναίου

Αγριο ξέσπασμα από τη Σοφία Μουτίδου κατά του Γιώργου Λιάγκα: «Κι εσύ κοροϊδεύεις τον κόσμο!»

E-Daily 3.Left Χτες
H Σοφία Μουτίδου σήμερα, Τρίτη 19 Μαΐου κατά τη διάρκεια της εκπομπής Real View ξέσπασε κατά του Γιώργου Λιάγκα μετά τον αιχμηρό σχολιασμό του για την ΕΡΤ και την φετινή Eurovision

Μπέλα Χαντίντ: Έκανε γιόγκα σε πολυτελές γιοτ φορώντας εντυπωσιακό μπικίνι

E-Daily 3.Left Χτες
Το μοντέλο βρίσκεται στη Γαλλική Ριβιέρα για το Φεστιβάλ Καννών, συνδυάζοντας επαγγελματικές υποχρεώσεις με διακοπές

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Με δεμένο χέρι στο Buongiorno – «Πρέπει να με βοηθήσετε»

E-Daily 3.Left Χτες
Με δεμένο χέρι έκανε την εμφάνισή του ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στο Buongiorno, το πρωί της Τρίτης 19 Μαΐου, προκαλώντας την ανησυχία των συνεργατών του στο πλατό

Τριαντάφυλλος για Ακύλα: «Και η 10η θέση πολύ ήταν»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο «Ντάφυ» ξεκαθαρίζει πως η 10η θέση ήταν υπερβολικά υψηλή για την Ελλάδα και εξηγεί γιατί το κομμάτι ήταν περίεργο!

Οι ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γλέντησαν σπάζοντας πιάτα σε ελληνικό κλαμπ

E-Daily 3.Left Χτες
Η χρονιά ολοκληρώνεται με θετικό τρόπο για την ομάδα του Κάρικ, η οποία επιστρέφει στο Champions League

Βίντεο: Ο γιος της εκπροσώπου της Λετονίας στη Eurovision ξαναχτυπά και τραγουδάει Ferto

E-Daily 3.Left Χτες
Το παιδί μου θέλει να πάει στην Ελλάδα εξαιτίας σου, έγραψε η τραγουδίστρια αναφερόμενη στον Ακύλα

Πώς είναι σήμερα η Λετίσια Κάστα, η εμφάνιση στο Φεστιβάλ των Καννών με εφαρμοστό, μακρύ φόρεμα

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός και μοντέλο περπάτησε στο κόκκινο χαλί σε μία εμφάνιση που σηματοδότησε την επιστροφή της στη διοργάνωση μετά από αρκετά χρόνια απουσίας

Μάγδα Τσαγγάνη: «Νοσηλεύτηκα 20 μέρες» – Το ατύχημα, η αποκατάσταση και η δικαστική διαμάχη για αποζημίωση

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός μίλησε για το κάταγμα στο ισχίο μετά την πτώση της στην Αίγινα, την πορεία της υγείας της και τη μακρά εκκρεμότητα για το σπίτι που κάηκε