Έρχεται κύμα κακοκαιρίας!
Χαλάει από σήμερα το βράδυ ο καιρός σε όλη τη χώρα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 14/10/2011 | 13:43


Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται από σήμερα το βράδυ που θα επηρεάσει σταδιακά όλη τη χώρα. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βροχές, καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια.
Δείτε τον καιρό για όλη την Ελλάδα
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ:
Αρχικά τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τα φαινόμενα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα ενταθούν. Από το βράδυ χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα δυτικά βορειοδυτικοί.
Θερμοκρασία: από 08 έως 18 βαθμούς κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα πιθανώς στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Από το βράδυ χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, ενώ οι Ανεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις- 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 25 βαθμούς κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Αρχικά ξεκινουν οι βροχοπτώσεις στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες που πιθανώς τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες να είναι ισχυρές.
Οι άνεμοι είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 24 βαθμούς κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως αναμένονται νεφώσεις και από το μεσημέρι ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη.
Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από τα δυτικά σε βόρειους βορειοανατολικούς.
Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα βόρεια όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.
Οι άνεμοι στα νότια θα είναι ασθενείς και στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 25 βαθμούς κελσίου.






