E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξέσπασε η Έλενα Ακρίτα για το λουκέτο στο site όπου έβλεπε δωρεάν ταινίες

«Οι μικρές 'παράνομες' ανάσες μας σταματούν»

Δημοσίευση 21/10/2015 | 13:07

Ξέσπασε η Έλενα Ακρίτα για το λουκέτο στο site όπου έβλεπε δωρεάν ταινίες

Η Έλενα Ακρίτα τα έβαλε με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που έκλεισε το site όπου έβλεπε δωρεάν ταινίες.

«Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κλείνει τα μικρά σάιτ όπου βλέπουμε όλοι μας σχεδόν (μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλου μας) καμιά ταινιούλα το βράδυ. Οι μικρές “παράνομες” ανάσες μας σταματούν.

Γύρω μας όλα λυμένα, φοροδιαφυγή, λίστες Λαγκάρντ, μίζες, πόθεν εσχες, εκατομμύρια – τα πάντα στην εντέλεια. Τι κόβουμε λοιπόν; Την ψυχαγωγία του έλληνα μέσα στην κρίση, την δίωρη απόδραση μας. Το γράφω ανοιχτά, καθαρά και ξάστερα – καθώς άλλο ένα αγαπημένο σάιτ μόλις έκλεισε. Συγγνώμη αλλά αυτό με ξεπερνάει. Τελείως όμως» έγραψε στο facebook.

Συγκεκριμένα συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 32χρονος για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κατ' εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 28χρονου Έλληνα για τα ίδια αδικήματα.

Οι δράστες, όπως προέκυψε, ήταν διαχειριστές ιστοσελίδας, μέσω της οποίας δινόταν η δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές ταινίες, παράνομα και χωρίς να καταβάλλονται τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ο συγκεκριμένος ιστότοπος είχε περίπου 9.300.000 προβολές ανά ημέρα και υπολογίζεται ότι η λειτουργία του προκάλεσε συνολική ζημία των δικαιούχων ύψους 465.000.000 ευρώ και ζημία του Δημοσίου περίπου 230.000.000 ευρώ

Αναλυτικότερα, προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, ιστοσελίδα στο διαδίκτυο έδινε την δυνατότητα στους χρήστες της, να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως τελευταίας κυκλοφορίας, σε πραγματικό χρόνο και απευθείας μετάδοση (video streaming), μέσω ανακατεύθυνσης σε υπηρεσίες φιλοξενίας περιεχομένου (Hosting Sites), παράνομα και χωρίς να καταβάλλονται τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι δράστες μάλιστα άλλαζαν συχνά το όνομα χώρου για να αποκρύπτεται η ολοένα και μεγαλύτερη επισκεψιμότητά του, που υπολογίζεται ότι είχε φτάσει περίπου στις 9.300.000 προβολές, ανά ημέρα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε ενδελεχή ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, προς διακρίβωση των διαχειριστών του υπό έρευνα ιστοτόπου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διάσημοι που είναι πολύ πιο κοντοί απ’ όσο νομίζεις – Η πιο μικροκαμωμένη σταρ μόλις 1,42 μ.

Celebrity Stories 28.02.2026
Από την pop σκηνή μέχρι το Hollywood οι πιο petite διασημότητες

Το ποστ του πρώην, Justin Bieber, την ώρα που η Selena παντρευόταν και η απουσία του πατέρα της

Tabloid 28.02.2026
Το αινιγματικό ποστ του Justin Bieber και το παρασκήνιο πίσω από την απουσία του πατέρα της Selena Gomez από τον γάμο

Gio Kay: «Σε δύο χρόνια θα πάω για Ευρωβουλευτής»

Tabloid Χτες
Ο Gio Kay απαντά στις φήμες που τον θέλουν να κάνει κόμμα λέγοντας ότι ετοιμάζει κίνημα με το όνομα «Generation Hellas».

Κώστας Δόξας: Ένταση στον αέρα του «Πρωινού»

TV Buzz Χτες
Η απόπειρα προβολής βίντεο με την κόρη του και η αντίδραση του Γιώργου Λιάγκα

Η νέα αποκαλυπτική εμφάνιση της Μπιάνκα Σενσόρι

Tabloid Χτες
Η σύζυγος του Κάνιε Γουέστ με νέο look

Ιαπωνία: Μητέρα εγκατέλειψε το παιδί της στο βουνό επειδή ήταν άτακτο

Παράξενα Χτες
Το αγόρι ζήτησε βοήθεια σε μια κοντινή κατασκήνωση περίπου μία ώρα μετά την εγκατάλειψή του

Κώστας Δόξας: «Να προσέχουμε τους συντρόφους που επιλέγουμε» – Η πρώτη αντίδραση μετά την απομάκρυνσή από το J2US

Tabloid Χτες
Στο αεροδρόμιο, κατά την επιστροφή του από τη Θεσσαλονίκη, συνάντησε τον Κώστα Δόξα η κάμερα της εκπομπής Buongiorno

Νέα προσθήκη στο πάνελ του Buongiorno ‑ Η αντίδραση της Φαίης Σκορδά

Media Χτες
Η Φαίη Σκορδά καλημέρισε σήμερα 27/2 το τηλεοπτικό κοινό πολύ ευδιάθετη και είναι λογικό καθώς δύο μέρες τώρα βγήκε πρώτη στην τηλεθέαση

Σοφία Βεργκάρα: To σπάνιο βίντεο στο Instagram από την εποχή που διασκέδαζε ανέμελη στην Κολομβία

Tabloid Χτες
Το βίντεο είναι από την πόλη Μπαρρανκίγια στις ακτές της Καραϊβικής, με τη Σοφία Βεργκάρα να συζητάει και να γελάει ενώ φοράει ένα μαύρο μπικίνι

Από τα παιδικά τηλεοπτικά πλατό στο εδώλιο των μελλοθανάτων: Το έγκλημα που πάγωσε την Αμερική

Celebrity Stories Χτες
Η πώληση ενός πολυτελούς γιοτ κατέληξε σε ένα σχέδιο θανάτου χωρίς ίχνη – και σε μια υπόθεση που ακόμη σοκάρει