E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξέσπασε η Έλενα Ακρίτα για το λουκέτο στο site όπου έβλεπε δωρεάν ταινίες

«Οι μικρές 'παράνομες' ανάσες μας σταματούν»

Δημοσίευση 21/10/2015 | 13:07

Ξέσπασε η Έλενα Ακρίτα για το λουκέτο στο site όπου έβλεπε δωρεάν ταινίες

Η Έλενα Ακρίτα τα έβαλε με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που έκλεισε το site όπου έβλεπε δωρεάν ταινίες.

«Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κλείνει τα μικρά σάιτ όπου βλέπουμε όλοι μας σχεδόν (μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλου μας) καμιά ταινιούλα το βράδυ. Οι μικρές “παράνομες” ανάσες μας σταματούν.

Γύρω μας όλα λυμένα, φοροδιαφυγή, λίστες Λαγκάρντ, μίζες, πόθεν εσχες, εκατομμύρια – τα πάντα στην εντέλεια. Τι κόβουμε λοιπόν; Την ψυχαγωγία του έλληνα μέσα στην κρίση, την δίωρη απόδραση μας. Το γράφω ανοιχτά, καθαρά και ξάστερα – καθώς άλλο ένα αγαπημένο σάιτ μόλις έκλεισε. Συγγνώμη αλλά αυτό με ξεπερνάει. Τελείως όμως» έγραψε στο facebook.

Συγκεκριμένα συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 32χρονος για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κατ' εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 28χρονου Έλληνα για τα ίδια αδικήματα.

Οι δράστες, όπως προέκυψε, ήταν διαχειριστές ιστοσελίδας, μέσω της οποίας δινόταν η δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές ταινίες, παράνομα και χωρίς να καταβάλλονται τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ο συγκεκριμένος ιστότοπος είχε περίπου 9.300.000 προβολές ανά ημέρα και υπολογίζεται ότι η λειτουργία του προκάλεσε συνολική ζημία των δικαιούχων ύψους 465.000.000 ευρώ και ζημία του Δημοσίου περίπου 230.000.000 ευρώ

Αναλυτικότερα, προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, ιστοσελίδα στο διαδίκτυο έδινε την δυνατότητα στους χρήστες της, να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως τελευταίας κυκλοφορίας, σε πραγματικό χρόνο και απευθείας μετάδοση (video streaming), μέσω ανακατεύθυνσης σε υπηρεσίες φιλοξενίας περιεχομένου (Hosting Sites), παράνομα και χωρίς να καταβάλλονται τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι δράστες μάλιστα άλλαζαν συχνά το όνομα χώρου για να αποκρύπτεται η ολοένα και μεγαλύτερη επισκεψιμότητά του, που υπολογίζεται ότι είχε φτάσει περίπου στις 9.300.000 προβολές, ανά ημέρα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε ενδελεχή ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, προς διακρίβωση των διαχειριστών του υπό έρευνα ιστοτόπου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γέννησε η Βέρα Μακρομαρίδου

Tabloid Χτες
Η γέννα της ηθοποιού, Βέρας Μακρομαρίδου κρατήθηκε κρυφή - Τα πρώτα στιγμιότυπα του μωρού

Ιωάννα Τούνη κατά του Δημήτρη Αλεξάνδρου: «Δεν ήταν ποτέ δίπλα μου, πάλεψα να κρατήσω τη σχέση μας»

Tabloid Χτες
H Ιωάννα Τούνη μέσω Tiktok απάντησε σε σχόλια που δέχθηκε για τον Δημήτρη Αλεξάνδρου

Eurovision 2026: Το Nemo επιστρέφει το βραβείο στην EBU ως διαμαρτυρία για τη συμμετοχή του Ισραήλ

Tabloid Χτες
Το Nemo καταγγέλλει τη διοργάνωση, τονίζοντας ότι οι αξίες της ενότητας «δεν τηρούνται εκτός σκηνής»

«Αν η Mariah Carey ήταν Αιγύπτια» – Η viral εκτέλεση του “All I Want For Christmas Is You” με… ούτι

Tabloid Χτες
Πώς ένα παραδοσιακό όργανο αλλάζει τελείως μία παγκόσμια επιτυχία;

Οι «αρχιτέκτονες» του AI το «Πρόσωπο της Χρονιάς» του Time

Media Χτες
Μια ομάδα που περιλαμβάνει αυτούς που που διαμορφώνουν την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη -και συχνά ανεξέλεγκτη- τεχνολογική επανάσταση του 21ου αιώνα

Λίλι Κόλινς: Η αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την αποκάλυψη ότι παρακολουθεί Emily in Paris με τη σύζυγό του

Tabloid Χτες
Η πρωταγωνίστρια του Emily in Paris, Λίλι Κόλινς αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε συνέντευξή της στον Τζίμι Φάλον και στο δημοφιλές σόου, Tonight Show

Ναταλία Λιονάκη: Νέες φωτογραφίες της μοναχής Φεβρωνίας από την Κένυα

Tabloid Χτες
Στις εικόνες η πρώην ηθοποιός εμφανίζεται μαζί με άλλες μοναχές στο μοναστήρι του Αγίου Μάρκου

Παύλος Ευαγγελόπουλος: Ο Δαλιανίδης δημιουργούσε μια ατμόσφαιρα τρόμου στο «Ρετιρέ» – Έκλαιγαν οι ηθοποιοί

Tabloid Χτες
«Εγώ δεν ήμουν ποτέ αποδέκτης αυτής της συμπεριφοράς», ξεκαθάρισε ο ηθοποιός

Τσιμτσιλή για Τούνη – Αλεξάνδρου: «Εγώ κατάλαβα ότι έχει γίνει κάτι χοντρό»

TV Buzz Χτες
Στο πλατό του Happy Day σχολίασαν την δημόσια κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στην Ιωάννα Τούνη και τον Δημήτρη Αλεξάνδρου