E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτή είναι η χειρότερη ομάδα ποδοσφαίρου στον κόσμο

Κι όμως, δεν την ενδιαφέρει η νίκη

Δημοσίευση 9/10/2015 | 00:00

Αυτή είναι η χειρότερη ομάδα ποδοσφαίρου στον κόσμο

Η Ibis Sport Club από τη Βραζιλία αποτελεί ίσως τη μοναδική ομάδα που δεν παίζει με σκοπό τη νίκη. Είναι και επίσημα η χειρότερη ομάδα του κόσμου, με τη βούλα της Διεθνούς Επιτροπής Στατιστικής και Ιστορίας του Ποδοσφαίρου (IFHHS), και αν νομίζετε πως οι άνθρωποί της στενοχωρήθηκαν, κάνετε μεγάλο λάθος!

Μάλιστα, είναι τόσο περήφανοι γι' αυτό, που το έγραψαν και κάτω από τις φανέλες τους («Pior time do mundo», δηλαδή «Χειρότερη ομάδα του κόσμου»)!

Η Ibis Sport Club ιδρύθηκε το 1938, στα προάστια της πόλης Ρεσίφε, στην επαρχία Περναμπούκο της Βραζιλίας, και παίζει στην τελευταία κατηγορία της περιοχής. Λαμβάνει κάθε χρόνο μέρος, χωρίς φυσικά να έχει καταφέρει να ανεβεί κατηγορία. Βέβαια, κανείς δεν θα το ήθελε αυτό, καθώς κάθε φορά που η ομάδα νικά –πολύ σπάνια– οι φίλοι της το φέρουν βαρέως.

Ενδεικτικά, το 1974 η ομάδα έπαιξε 24 παιχνίδια, όπου στα 23 έχασε και σε ένα ήρθε ισοπαλία. Το καλύτερο όμως συνέβη όταν από τον Ιούλιο του 1980 μέχρι και τον Ιούνιο του 1984, σε 72 παιχνίδια που έπαιξε, γνώρισε 63 ήττες και κατέκτησε 9 ισοπαλίες, με την πρώτη χρονιά να χάνει και τους 24 αγώνες που έπαιξε.

Γενικά, η δεκαετία του '80 ήταν η χειρότερη για την Ibis, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έπειτα τα πράγματα διορθώθηκαν, καθώς στα επόμενα χρόνια δέχτηκε 3.850 γκολ και έβαλε μόλις 129!

Το μεγαλύτερο είδωλο της ομάδας είναι ο Μάουρο Σαμπού (Shampoo, όπως λέμε... σαμπουάν), επιθετικός στα χρόνια της δόξας και κομμωτής παράλληλα! Μέχρι και σήμερα ασκεί τη δεύτερη ιδιότητά του, σε ένα κομμωτήριο που έχει μετατρέψει σε μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου.

Ο Σαμπού έμεινε στις καρδιές των φιλάθλων, γιατί κατάφερε να σκοράρει μια φορά, αλλά και πάλι στο συγκεκριμένο παιχνίδι η ομάδα έχασε με 8-1. Το αμέσως επόμενο ίνδαλμα είναι ο Τζακούνσο, ο οποίος, σύμφωνα με όσα λέγονται, έχει δώσει ασίστ σε 366 από τα γκολ που έχει δεχτεί.

Και μπορεί ο θρύλος να μην επιβεβαιώνεται, όμως φαίνεται πως τη δεκαετία του '50 ο εν λόγω τερματοφύλακας δέχτηκε... 57 γκολ σε ένα ματς!

Βέβαια, το 2008 ο πρόεδρος της ομάδας έκανε πρόταση στον γνωστό Ρομάριο να έρθει στην ομάδα. Ευτυχώς εκείνος αρνήθηκε, και οι οπαδοί της ομάδας ηρέμησαν...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ελληνίδα που έσπασε τα στερεότυπα τρέχοντας στον Μαραθώνιο: Η άγνωστη ιστορία της Ζωζώς Χριστοδούλου

Πρόσωπα 11.03.2026
Το 1974, μέσα σε μια εποχή προκαταλήψεων, μια νεαρή γυναίκα τόλμησε να κάνει κάτι που καμία Ελληνίδα δεν είχε καταφέρει μέχρι τότε

Η «χαμένη» ελληνική διάλεκτος που ακούγεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα

Νέα Εποχή 11.03.2026
Μια γλωσσική κληρονομιά από τα χρόνια του Βυζαντίου που επιβιώνει μέσα σε πολέμους, μετακινήσεις πληθυσμών και αιώνες απομόνωσης

Μπορούν να φυτρώσουν ρεβίθια στη Σελήνη; Το εντυπωσιακό πείραμα που πέτυχε

Stories 11.03.2026
Το πείραμα αυτό αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον τώρα που οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιστρέψουν στη Σελήνη

Η αθέατη πλευρά του πολέμου: Εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους για να φύγουν από τη Μέση Ανατολή

Νέα Εποχή 11.03.2026
Καταφύγια ζώων γεμίζουν και εθελοντές δίνουν μάχη να σώσουν σκύλους και γάτες που αφήνονται πίσω μέσα στον πανικό της φυγής

Το ελληνικό AI που μπαίνει στις τάξεις: Ο «Δασκαλάκος» από τη Θεσσαλονίκη αλλάζει τον τρόπο που μαθαίνουν οι μαθητές

Νέα Εποχή Χτες
Ο δημιουργός της πλατφόρμας εξηγεί τι είναι το Δασκαλάκος AI, πώς μπορεί να βοηθήσει την εκπαίδευση και πόσο μπροστά έχει ήδη προχωρήσει η τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία του εξωτερικού

4 λόγοι που το ΑΙ μάλλον δεν θα σου κλέψει τη δουλειά

Νέα Εποχή Χτες
Ο πανικός για την AI και την ανεργία ίσως είναι υπερβολικός - να γιατί

Το χωριό που έδωσε το όνομά του στο πιο διάσημο τυρί του κόσμου

Stories Χτες
Λίγοι το γνωρίζουν, αλλά πίσω από το διάσημο τυρί κρύβεται ένα πραγματικό χωριό με ιστορία, παράδοση και μια μοναδική πολιτιστική ταυτότητα

Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Γιατί ο πατέρας του δεν ήθελε να τον χρίσει διάδοχο;

Stories Χτες
Η «Αόρατη» Δύναμη και οι Φρουροί της Επανάστασης