E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ikiru. Ένα αφιέρωμα στην Pina Bausch από τον Tadashi Endo

Δημοσίευση 7/10/2015 | 00:00

Ikiru. Ένα αφιέρωμα στην Pina Bausch από τον Tadashi Endo
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
25ης Μαρτίου, Tηλέφωνο: 2310895800, 2310895939
http://www.tch.gr
Ημερομηνία: 10/10/2015
ΟΚΤ 2015
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Ωρα προσέλευσης: 21:00

23¤, 18¤, 15¤ (μαθητικό, φοιτητικό, κάρτα ανεργίας)

Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, σε συνεργασία με την Inter Show Productions και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του πρώτου Διεθνούς Mime Φεστιβάλ, παρουσιάζουν τον σπουδαίο Ιάπωνα δάσκαλο του Butoh Ma, Tadashi Endo σε μια παράσταση – φόρο τιμής στην αξέχαστη Pina Bausch!

Η παράσταση Ikiru, Αφιέρωμα στην Pina Bausch θα ανεβεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στις 21:00.

To IKIRU, που στα ιαπωνικά σημαίνει «ζωή», είναι ένα αφιέρωμα στη μεγάλη Γερμανίδα χορεύτρια και χορογράφο Pina Bausch, την οποία ο Tadashi Endo γνώρισε μέσω του Γερμανού κοντραμπασίστα Peter Kowald και του σημαντικότερου χορευτή Butoh, τον Ιάπωνα Kazuo Ohno. Όλοι τους είχαν την ίδια επιθυμία: να φέρουν με την τέχνη τους την αγάπη και την ανθρωπιά σ τον κόσμο!

Την ατμοσφαιρική αυτή παράσταση συνοδεύουν μουσικά κομμάτια με τη Μαρία Κάλλας, τον Νορβηγό τρομπετίστα Arve Henriksen, τους Bach και Purcell, τον φημισμένο Αργεντινό τραγουδιστή του tango Alberto Castillo, τον Heitor Villa-Lobos και τον Ιάπωνα μουσικοσυνθέτη Ryūichi Sakamoto.

Ο Tadashi Endo ενσωματώνει τη σοφία της Δύσης και της Ανατολής στο χορό και στις θεατρικές παραδόσεις. Οι εκφραστικές κινήσεις του καταφέρνουν να εκφράσουν το πεδίο της έντασης ανάμεσα στο yin και το yang, το αρσενικό και το θηλυκό, και την αιώνια αλλαγή τους.

Το Butoh, που γεννήθηκε στην Ιαπωνία την δεκαετία του Ά60, είναι μια χοροθεατρική μορφή με γκροτέσκα στοιχεία, όπου το σώμα - νους «αδειάζει» και είναι έτοιμο να βιώσει ενίοτε πρωτόγνωρα στοιχεία της ύπαρξής του.

Ο Tadashi Endo υπήρξε μαθητής του σημαντικότερου χορευτή Butoh, Kazuo Ohno. Ο Tadashi ανακάλυψε τον δικό του δρόμο στο Βutoh, τον οποίο ονόμασε Butoh Ma. Η λέξη ma είναι ιδιαίτερα σημαντική στο βουδιστικό ζεν, μια και περικλείει δύο έννοιες: την «κενότητα» και «το διάστημα ανάμεσα στα πράγματα».

Το πρώτο Διεθνές Mime Φεστιβάλ είναι ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ παραστατικών τεχνών μικρής φόρμας. Κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές και απόλυτα πρωτότυπες παραστάσεις του εξωτερικού, όπου το λόγο αντικαθιστά μονάχα η έκφραση, παρουσιάζονται στις σκηνές του Μεγάρου Μουσικής.

Το σώμα, η μουσική , τα εφέ, αλλά και όλες οι σύγχρονες τεχνικές του σωματικού θεάτρου και του τσίρκου συνδυάζονται και δημιουργούν νέες φόρμες θεατρικής έκφρασης. Εδώ, οι λέξεις παραμερίζουν και δίνουν τη θέση τους σε μια άλλου είδους «ομιλία»…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5ο επετειακό Japan Festival 2026: Ένα διήμερο γεμάτο Ιαπωνία!

Φεστιβάλ 17.02.2026
4 και 5 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

Η Δούκισσα της Πλακεντίας

Θέατρο+Χορός 15.02.2026
ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΑΚΗαπό 08/01 έως 21/02

Έρχεται η παράσταση «Γουέστερν» στο Μικρό Κεραμεικό

Θέατρο+Χορός 12.02.2026
ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥαπό 19/02 έως 30/04

«Μια ελληνική λέξη που αγαπώ»: Εκπαιδευτική δράση του Σ.ΕΚ.Β. για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Cityλάιφ 09.02.2026
Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, αποτελεί μια ημερομηνία ορόσημο για τον ελληνισμό

The Greek Film Festival in Berlin: Πρόγραμμα ταινιών και εκδηλώσεων 2026

Σινεμά 03.02.2026
Το The Greek Film Festival in Berlin θα σηκώσει αυλαία για 11η φορά στον κινηματογράφο Babylon, στις 25-29 Μαρτίου 2026

Athens Fashion Trade Show: Νέες συλλογές SS26 στο Metropolitan Expo

Cityλάιφ 28.01.2026
Η Athens Fashion Trade Show θα πραγματοποιηθεί από 29 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo, παρουσιάζοντας τις συλλογές Ανοιξη / Καλοκαίρι 2026 (SS26)

Fuckup Nights Thessaloniki επιστρέφει για 2η χρονιά ‑ 4 αληθινές ιστορίες που αξίζει να ακουστούν

Cityλάιφ 28.01.2026
Ετοιμαστείτε για γέλιο, γνώση και δημιουργία από μια κοινότητα που μετατρέπει την αποτυχία σε ευκαιρία για εξέλιξη!

29ο Παζάρι Βιβλίου 2026

Cityλάιφ 20.01.2026
Στην Πλατεία Κλαυθμώνος από τις 23 Ιανουαρίου – 15 Φεβρουαρίου 2026, 200 Εκδότες – Χιλιάδες Βιβλία – Τιμές από 1 €