E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Snehta Outreach: έκθεση από τη Snehta στο πλαίσιο ενός project φιλοξενίας

Δημοσίευση 24/9/2015 | 00:00

Snehta Outreach: έκθεση από τη Snehta στο πλαίσιο ενός project φιλοξενίας
ΑΘΗΝΑ - Snehta Residency
Αγίας Ζώνης 1, Κυψέλη, Αθήνα
Ημερομηνίες: από 27/9/2015 έως 27/10/2015
ΣΕΠΤ 2015
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ΟΚΤ 2015
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031


Eγκαίνια: Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, στις 19:00
Ανοιχτά: Δευτέρα και Τρίτη, απο τις 16:00 - 21:00

Για πρώτη φορά το Snehta διοργανώνει ένα πρόγραμμα φιλοξενίας που δεν έχει ως θέμα την Αθήνα, με τίτλο SNEHTA OUTREACH.
 
Αυτό το Σεπτέμβριο συμμετέχοντες στο Snehta είναι πέντε εικαστικοί που έχουν τη βάση εργασίας τους στο Εδιμβούργο, ειδικότερα έχουν εργαστεί στο  Edinburgh Sculpture Workshop  και είναι ενήμεροι ό ένας τα έργα του άλλου. Αυτοί οι καλλιτέχνες συναντήθηκαν στην Αθήνα στις 10 Σεπτεμβρίου και θα ταξιδέψουν στο Πήλιο όπου και θα διαμείνουν σε έναν από τους παραδοσιακούς οικισμούς για 6 ημέρες. Ένα από τα επίσης παραδοσιακά σπίτια του οικισμού θα αποτελέσει το καθημερινό σημείο εκκίνησης και ορμητήριο των καλλιτεχνών για εξερευνήσεις στη ευρύτερη περιοχή, ενώ στον ίδιο χώρο θα τους προσφερθεί και κατάλληλα διασκευασμένο εργαστήριο .
 
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα φιλοξενίας ξεκίνησε με τη διάθεση να εξερευνήσουμε αυτή τη φορά μη αστικούς χώρους για να αντλήσουμε νέα εννοιολογικά σημεία που θα επιτρέψουν να χρησιμοποιήσουμε περισσότερα πρακτικά εργαλεία που χρειαζόμαστε ως δημιουργοί . Ελπίζουμε μάλιστα οτι αυτό το πρώτο βήμα, ήδη θα φανερώσει τους άδηλους τρόπους με τους οποίους συνήθως συνδέεται ένας αστικός χώρος (εδώ η Αθήνα), με τον μη-αστικό (Πήλιο). Εργαζόμενοι προς μια κατεύθυνση πολυπαραγοντικής επανασύνδεσής τους, θα ανασκευάασσουμε τις απόψεις για την συνύπαρξη του ανθρώπου με τον φυσικό κόσμο. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί περισσότερο μια πρώτη προσπάθεια να μάθουμε τι δυνατότητες έχουμε να αναδείξουμε το διάλογο της ετερότητας των δυο αυτών χώρων και αναλόγως να προχωρήσουμε. Αυτό λοιπόν που θα προκύψει απο το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα είναι αρχικά προτάσεις και όχι ολοκληρωμένη δουλειά.
 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

O Alexandro Lopez κατάγεται απο τη Χιλή και εργάζεται στο Edinburgh Sculpture Workshop. Σπούδασε καλές τέχνες στην Αργεντινή και εργάστηκε ως συντηρητής έργων τέχνης στην Λατινική Αμερική και τη Μεγάλη Βρετανία. Ειδικεύεται στις παραδοσιακές τεχνικές γλυπτικής, χύτευση, καλούπια κ.α. Επιπλέον εργάζεται ως δάσκαλος και τρέχει προγράμματα για ενήλικες σε γλυπτική πέτρας και ξύλου.

http://sculpted-art.com

Η Δεσποινα Νισυρίου κατάγεται απο την Ελλάδα αλλά ζεί και εργάζεται στο Εδιμβούργο. Μεγάλωσε στην Αθήνα σε ένα σπίτι γεμάτο οικογενιακά κιμείλια, ακούγοντας ιστορίες απο τη Μικρασιατική καταστροφή, την ελληνική αντίσταση και τον Εμφύλιο. Την ενδιέφερε πάντα η επεξεργασία όλου αυτού του υλικού μέσα απο εικαστικά μέσα για αυτό και σπούδασε γλυπτική, κεραμική και ζωγραφική στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία. Η δουλειά της κινείται ελεύθερα μεταξύ διαφορετικών υλικών, τεχνικών και μέσων. Η εικαστική της γλώσσα έχει να κάνει με κάτι το αργό, το ήρεμο, το ασήμαντο και αυτό το δυσλειτουργικό.

http://www.despinanissiriou.com

Ο Eric Schumacher γεννήθηκε στο Λοξεμβούργο αλλά ζεί και εργάζεται στο Εδιμβούργο. Μετά τις σπουδές του στο Λοξεμβούργο και τις Βρυξέλλες, σπούδασε Γλυπτική στο Edinburgh College of Art.

Στην δουλειά του ο Schumacher ενδιαφέρεται για την στυλιστική και την ποιοτηκή ιδιοσυστασία του αρχιτεκτονικού χώρου και τη σχέση μεταξύ των τεχνικών, της μαζικής παραγωγής και του τυχαίου. Έχει εργαστεί ως κατασκευαστής (fabricator) μέσα σε χώρους μουσείου και γκαλερί και αυτό τον έχει οδηγήσει να ενσωματώσει στη δουλειά του στοιχεία που σχετιζονται με την παρουσίαση έργων τέχνης σε προθήκες και άλλα μουσειακά μέσα παρουσίασης.

http://ericschumacherartist.com

Η Kjersti Sletteland κατάγεται απο τη Νορβηγία αλλά ζεί και εργάζεται στο Εδιμβούργο. Όταν ερωτάται απαντά πως είναι γλύπτρια μολονότι πολλές απο τις δουλειές της είναι δυσδιάστατες και παρουσάζονται σε τοίχο. Η δουλειά της ειναι πολλές φορές ανάλαφρη και χρειάζεται επιπλέον μέσα υποστήριξης για να παρουσιαστεί. Θεωρεί πως η σχέση θεατή, έργου και χώρου είναι βασικό στοιχείο της ερμηνείας της δουλειάς της, τονίζει όμως πως αυτή είναι μια αρκετά γενική εξήγηση αλλά θεωρεί πως η ασάφεια είναι και προνομιο του εικαστικού. Έχει εκθέσει δουλειά της στην Νοβηγία τη Μεγάλη Βρετανία και πρόσφατα και στην Ιαπωνία και είναι ενθουσιασμένη για την επικείμενη νεα της δουλειά εδώ στην Αθήνα.

www.kjerstisletteland.com

Ο Αύγουστος Βεϊνόγλου είναι γεννημένος στην Αθήνα και εργάζεται μεταξύ Αθήνας και Εδιμβούργου. Είναι εικαστικόs και ιδρυτής του Snheta residency. Μέσα απο τον διπλό του ρόλο έχει αναπτύξει ενδιαφέρον για την ενδυνάμωση και ενεργό συμετοχή του κοινού στο εικαστικό έργο μέσα απο την χρήση δίαφορων στρατηγικών. Οι εικαστικές του εγκαταστάσεις έχουν πολλές φορές να κάνουν με την οικιοποίηση στοιχείων που βρίσκει στο αρχιτεκτονικό περιβάλον που βρίσκεται συνήθως σε μια κατάσταση μετάβασης ή μεταφόρφωσης. Μέσα απο το έργο του ερευνά πως αυτά τα στοιχεία μπορούν να επανπροσδιοριστούν και να θεσπίσουν μια νέα θέαση και εμπειρία στο περιβάλλον αυτό. Έχει εκθέση έργα του στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Εσθονία και πρόσφατα στην Ολλανδία.

http://www.augustusveinoglou.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Γιορτη της Ανοιξης στο Θέατρο Αθήναιον Κεντρική αίθουσα + UpStage

Παιδικά Προχτές
ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝαπό 01/04 έως 31/05

Release Athens 2026: Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε: Οι τιμές αλλάζουν 5 Μαΐου!

Μουσική 15.04.2026
Αυτή είναι η ιδανική στιγμή να εξασφαλίσεις τη θέση σου και να ζήσεις από κοντά μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής

Plastiras Lake Festival 2026: Δείτε το πλήρες line‑up!

Φεστιβάλ 08.04.2026
9-12 Ιουλίου, Βοτανικός Κήπος Νεοχωρίου, Λίμνη Πλαστήρα

Advanced Telecoms Summit 2026: Στις 29 Σεπτεμβρίου το μεγάλου ραντεβού των τηλεπικοινωνιών

Cityλάιφ 08.04.2026
Το φετινό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε νέο χώρο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, στον Ταύρο

Zero Waste Entrepreneurship 2026

Cityλάιφ 08.04.2026
Για 3η συνεχή χρονιά το σημείο συνάντησης για τη βιώσιμη καινοτομία και την ενδυνάμωση των νέων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη

14o Thessaloniki Pride 2026

Φεστιβάλ 08.04.2026
Από τις 15 έως 20 Ιουνίου 2026 αποσυνδεόμαστε από ταμπέλες και δυαδικά ψηφία

Thessaloniki Street Food Festival

Φεστιβάλ 08.04.2026
20 - 24 Μαΐου, Δ.Ε.Θ. - TIF HELEXPO

Ιωάννινα Half Marathon στις 9 & 10 Μαΐου

Φεστιβάλ 03.04.2026
Για να μην πεις: `Έπρεπε να ήμουν και εγώ εκεί!`

Zamna x Primer: 4‑5 Σεπτεμβρίου 2026

Μουσική 02.04.2026
Το παγκόσμιο φεστιβαλικό φαινόμενο ενώνει δυνάμεις με το Primer Music Festival για το πιο δυνατό dance διήμερο

Flea Market Δ.Ε.Θ. – TIF HELEXPO

Φεστιβάλ 02.04.2026
4 & 5 Απριλίου, είσοδος ελεύθερη!

Το πρόγραμμα του 5ου επετειακού Japan Festival 2026

Φεστιβάλ 28.03.2026
4 και 5 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ιαπωνίας!