Χρονιά ραδιοφώνου το 2008
Το ενδιαφέρον των επενδυτών τράβηξε φέτος το ραδιόφωνο.
Δημοσίευση 25/12/2008 | 15:11
Το ενδιαφέρον των επενδυτών τράβηξε φέτος το ραδιόφωνο. Το 2008 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί χρονιά του ενημερωτικού ραδιοφώνου, αφού ο ΣΚΑΪ παρέμεινε σταθερά στην πρώτη θέση της λίστας με τις ακροαματικότητες των ραδιοσταθμών Αττικής. Επίσης, νέα ραδιόφωνα, που υπό την ευρεία έννοια ανήκουν στο είδος, έκαναν την εμφάνισή τους. Ετσι, εκτός από το «νεαρό» Real FM (στις αρχές του 2008 ήταν 2,5 μηνών) και τον City, εμφανίστηκαν και οι αθλητικοί Σέντρα και Arrena, ο πρώτος ιδιοκτησίας Πήγασου, ο δεύτερος του Ομίλου Ρέστη.
Ο Real FM, μέσα στο 2008, έκανε εντυπωσιακό σπριντ, καταφέρνοντας να σταθεροποιηθεί σε υψηλή θέση. Η πορεία αυτή βέβαια, εκτός από την ομολογουμένως υψηλή δυναμική του σταθμού, σχετίζεται άμεσα μεταξύ άλλων και με την αργή αλλά σταθερή αποδόμηση -τόσο από πλευράς δημοσιογράφων όσο και από πλευράς μεριδίων ακροαματικότητας- πάλαι ποτέ «ισχυρών» παικτών του ενημερωτικού ραδιοφώνου.
Ο City, το ραδιόφωνο της οικογένειας Αγγελοπούλου, ένα χρόνο μετά το εκδοτικό εγχείρημα του Ελεύθερου Τύπου, έκανε ντεμπούτο στα ερτζιανά, με μικρή επιτυχία ωστόσο.
Σε ό,τι αφορά συνολικά το μέσο, το 2008, το ραδιόφωνο διεύρυνε σημαντικά το μερίδιό του από την πίτα της διαφημιστικής δαπάνης των ΜΜΕ.






