E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

18ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών στη Σίνδο

Δημοσίευση 13/8/2015 | 00:00

18ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών στη Σίνδο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ημερομηνίες: από 27/8/2015 έως 30/8/2015
ΑΥΓ 2015
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31


Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου, Σίνδος, Θεσσαλονίκη
Είσοδος ελεύθερη

Το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών με κεντρικό μήνυμα "Η μουσική μας ενώνει" πραγματοποιείται φέτος, για 18η συνεχή χρονιά, υπό τη σκέπη του δήμου Δέλτα και του Κοινωνικού & Πολιτιστικού Οργανισμού.

Πρόκειται για έναν από τους πλέον γνωστούς και αγαπημένους θεσμούς της Θεσσαλονίκης που αγκαλιάζεται με θέρμη κάθε χρόνο τόσο από τους συμμετέχοντες όσο και από το μουσικόφιλο κοινό.

Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015 και ώρα 21.00 στο αύλειο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Σίνδου, με την καθιερωμένη τελετή έναρξης σε σκηνοθεσία Ρίτας και Γιάννη Πουταχίδη και θα ολοκληρωθεί με την τελετή λήξης την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015 και ώρα 21.00, στον ίδιο χώρο.

Την ίδια μέρα, Κυριακή 30/8, στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της Σίνδου με παρέλαση των μουσικών τμημάτων σε πρωτότυπους σχηματισμούς.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα μουσικά σχήματα που συμμετέχουν διακρίνονται για την υψηλή καλλιτεχνική τους αξία και την υψηλή ποιότητα των παραστάσεων τους, στοιχεία που κατατάσσουν το Φεστιβάλ στα πιο σημαντικά της Ευρώπης (μέλος των Διεθνών Δικτύων IFEA & WASBE).

Φέτος, το Φεστιβάλ φιλοξενεί πάνω από 500 μουσικούς. Συγκεκριμένα συμμετέχουν εννέα σχήματα:

Νέοι Μουσικοί Χωρίς Σύνορα
Νεανική Ορχήστρα Πνευστών “Ζάμπρουφ”, Πολωνία
Νεανική Ορχήστρα Πνευστών “Λόβετς”, Βουλγαρία
Νεανική Ορχήστρα Πνευστών “Πόρτρετ”, Ουκρανία
Νεανική Ορχήστρα Πνευστών “Σουκόβολα”, Πολωνία
Ορχήστρα Magic Brass Δήμου Λαμίας
Ορχήστρα Νέων Σίνδου
Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Καλαμαριάς
Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης

"Για 18η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών συνεχίζει να δίνει ισχυρό πολιτιστικό στίγμα όχι μόνο στο Δήμο μας αλλά και σε ολόκληρη τη "μητροπολιτική" Θεσσαλονίκη. Είναι ένα πολιτιστικό γεγονός το οποίο αξίζει να στηρίξουμε όλοι μας, καθώς φέρει όλα εκείνα τα στοιχεία που το καθιστούν μοναδικό και απαραίτητο στην πολιτιστική ζωή ολόκληρης της περιφερειακής ενότητας: νιάτα, φιλία, συνεργασία, τέχνη, διεθνής χαρακτήρας" δήλωσε ο Δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος.

"Εμείς ως νέα διοίκηση του Δήμου Δέλτα θα συμβάλλουμε ώστε το Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών να αποκτήσει ξανά την αίγλη που είχε στο ξεκίνημά του. Γιατί πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση -μαζί με τον λαϊκό πολιτισμό της περιοχής μας- αποτελούν αιχμή για την προσέλκυση επισκεπτών στο Δήμο μας. Και ένα πόλο υγιή και δημιουργικό για τη νεολαία μας. Θέλω να προσκαλέσω τους Θεσσαλονικείς να έρθουν στο Δήμο μας τις ημέρες του Φεστιβάλ και να απολαύσουν τη μουσική πανδαισία!" συμπλήρωσε.

"Το Διεθνές Φεστιβάλ στα προηγούμενα χρόνια συνδέθηκε μέσα από τη μουσική, με σημαντικές κοινωνικές αξίες και ιδέες όπως ο εθελοντισμός, η συνεργασία, το ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο, η προώθηση των ελληνικών προϊόντων, το αίτημα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, το ενδιαφέρον για το περιβάλλον . Θα επιδιώξουμε και φέτος να ευαισθητοποιήσουμε τους επισκέπτες του φεστιβάλ σε θέματα που αφορούν την νεολαία γιατί συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι "Η μουσική μας ενώνει"" δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Μίλτος Πολυχρονίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τη διοίκηση του δήμου για τη στήριξη και την προσπάθεια που καταβλήθηκε ώστε και το 18ο Φεστιβάλ να ανταποκριθεί στα υψηλά κριτήρια που τέθηκαν από την πρώτη χρονιά της υλοποίησης του.

"Οι τελετές έναρξης και λήξης με τη συμμετοχή των σχημάτων και την ενθουσιώδη συμμετοχή του κόσμου, έχουν σφραγίσει το χαρακτήρα του Φεστιβάλ και αποτελούν κάθε χρόνο τη μεγάλη έκπληξη, αλλά και το εντυπωσιακό στοίχημα. Έτσι λοιπόν και φέτος, φιλοδοξούμε με τις δύο αυτές τελετές να εντυπωσιάσουμε τους επισκέπτες του Φεστιβάλ, αλλά και να τους χαρίσουμε καθ όλη τη διάρκεια του, αξέχαστες βραδιές!" συμπλήρωσε.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ., του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και με τη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας του Δήμου Δέλτα, που χρόνια τώρα στέκεται αρωγός σε αυτήν την τόσο μεγάλη προσπάθεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

11ο Edessa Short Film Festival: Η μαγεία του κινηματογράφου επιστρέφει στην πόλη των νερών

Φεστιβάλ 18.06.2026
4 & 5 Ιουλίου 2026 - Cine Καταρράκτες, Περιοχή Μύλοι, Έδεσσα - Είσοδος Ελεύθερη

Οι Σκιαδαρέσες στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Μια βραδιά γεμάτη μουσική, χιούμορ και αυθεντική ενέργεια

Μουσική 18.06.2026
Το αγαπημένο μουσικό σχήμα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία την Πέμπτη 25 Ιουνίου

Ο 12ος Πίθηκος στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών – Παρουσιάζει ζωντανά το «Ζούγκλα»

Μουσική 18.06.2026
Ο κορυφαίος εκπρόσωπος της ελληνικής hip hop σκηνής ανεβαίνει στη σκηνή της Σταυρούπολης την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026.

ΜΠΛΙΠ ΦΕΣΤ 26: Ποιοι εμφανίζονται στο μεγάλο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής της Εύβοιας;

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Τρεις ημέρες non-stop μουσικής με δύο stages και πάνω από 50 καλλιτέχνες στο Platanenhof της Κύμης, από 3 έως 5 Ιουλίου 2026.

Avli Music Festival 2026: Ποιοι εμφανίζονται σε Ανδρο, Τήνο και Σύρο τον Ιούλιο;

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Έξι βραδιές με ζωντανή μουσική στις Κυκλάδες από τις 17 έως τις 22 Ιουλίου 2026, με εισιτήρια διαθέσιμα στο ticketmaster.gr.

Akylas – Press Start Tour στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 17.06.2026
Ο καλλιτέχνης που έγινε viral με το «Ferto» φέρνει το πιο εκρηκτικό καλοκαιρινό party στη Θεσσαλονίκη

Πάνος Μουζουράκης στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ‑ Τι να περιμένουμε τον Ιούνιο;

Μουσική 17.06.2026
Ο Πάνος Μουζουράκης εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2026, στις 21:05, παρουσιάζοντας live και το νέο του single «Τι Ωραίο».

14ο Thessaloniki Pride 2026: Ποιοι εμφανίζονται στη σκηνή και πότε γίνεται η πορεία

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Το φεστιβάλ ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου και κορυφώνεται το Σάββατο 20 Ιουνίου με την πορεία υπερηφάνειας και μεγάλη συναυλία στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Οι Tripolism στο Bolivar Beach Club με τους Mayans

E-Daily 3.Left 15.06.2026
BOLIVAR BEACH BAR18/06

Οι Einstürzende Neubauten έρχονται στη Μονή Λαζαριστών

E-Daily 3.Left 15.06.2026
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/06