Οι αμπελώνες της Τοσκάνης
Τα κρασιά της από τα καλύτερα του κόσμου
Δημοσίευση 6/9/2011 | 00:00

Κρασιά, παρμεζάνα και ηλιοβασίλεμα στην Τοσκάνη, το ιδανικό φθινοπωρινό σκηνικό. Η Τοσκάνη, εκτός από την κουλτούρα, την αρχιτεκτονική της, τις μεσαιωνικές της πόλεις, φημίζεται και για τα κρασιά της. Συγκεκριμένα, τα κόκκινα κρασιά της είναι αυτά που χαίρουν της καλύτερης φήμης και βρίσκονται ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου.
Οι περιοχές που ξεχωρίζουν ως οι ποιοτικότερες για τα κόκκινα κρασιά είναι: Chianti, Chianti Classico, Montalcino, Montepulciano, Bolgheri, Carmignano και για τα λευκά, που προέρχονται κυρίως από την ποικιλία Trebbiano, είναι το San Gimignano.
Στην Τοσκάνη βρίσκεις σχεδόν παντού οινοποιεία και συνήθως μπορεί κανείς να τα επισκεφτεί. Με αυτόν τον τρόπο η περιοχή έχει καταστεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα οινοτουρισμού του κόσμου. Παράλληλα με τα οινοποιεία, η περιοχή διαθέτει πληθώρα από μικρά εστιατόρια στα οποία μπορεί κανείς να δοκιμάσει νοστιμιές και τοπικές σπεσιαλιτέ από την πλούσια γαστρονομική παράδοση πίνοντας ένα ποτηράκι κρασί.