E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H Κάρμεν, σε συναυλιακή μορφή, από τη Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Δ. Αθηναίων στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Δημοσίευση 23/7/2015 | 00:00

H Κάρμεν, σε συναυλιακή μορφή, από τη Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Δ. Αθηναίων στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
ΑΘΗΝΑ - Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Πατησίων 44, Αθήνα
Ημερομηνία: 25/07/2015
ΙΟΥΛ 2015
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Ωρα προσέλευσης: 21:00

Είσοδος Ελεύθερη

Το εμβληματικό έργο του Georges Bizet «Κάρμεν», παρουσιάζει, σε συναυλιακή μορφή, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων το Σάββατο 25 Ιουλίου στις 9μ.μ. στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Μουσείο .

Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία συνεργάζονται με διακεκριμένους καλλιτέχνες από τον χώρο του λυρικού θεάτρου και παρουσιάζουν στο κοινό την τραγική ιστορία, τη μυθική γυναικεία φιγούρα με την προκλητική δίψα για ελευθερία, την Κάρμεν του Georges Bizet, που παραμένει μία από τις δημοφιλέστερες και γοητευτικότερες όπερες και ταυτόχρονα ένα από τα πιο σύνθετα λυρικά θεατρικά έργα.



Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μαρίτα Παπαρίζου (Κάρμεν) |  Χρήστος Δεληζώνας (Ντον Χοσέ)| Σωτήρης Τριάντης (Εσκαμίγιο) |  Μάιρα Μηλολιδάκη (Μικαέλα)  | Μαριάννα Μανσόλα (Φρασκίτα) |  Ρόζα Πουλημένου (Μερσέδες)| Γιώργος Ματθαιαδάκης (Ντανκάιρε) | Γιάννης Κάβουρας (Ρεμεντάδο) | Βασίλης Ασημακόπουλος (Θουνίγα)

Αφήσηση: Έφη Μηνακούλη

Μουσική προετοιμασία: Μάριος Καζάς
Διδασκαλία Χορωδίας: Σταύρος Μπερής
Μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης

Το Φεστιβάλ στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουλίου και περιλαμβάνει μία σειρά εκδηλώσεων με  δωρεάν παραστάσεις μουσικής, θεάτρου και χορού, καθώς και κινηματογραφικές προβολές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

11ο Edessa Short Film Festival: Η μαγεία του κινηματογράφου επιστρέφει στην πόλη των νερών

Φεστιβάλ 18.06.2026
4 & 5 Ιουλίου 2026 - Cine Καταρράκτες, Περιοχή Μύλοι, Έδεσσα - Είσοδος Ελεύθερη

Οι Σκιαδαρέσες στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Μια βραδιά γεμάτη μουσική, χιούμορ και αυθεντική ενέργεια

Μουσική 18.06.2026
Το αγαπημένο μουσικό σχήμα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία την Πέμπτη 25 Ιουνίου

Ο 12ος Πίθηκος στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών – Παρουσιάζει ζωντανά το «Ζούγκλα»

Μουσική 18.06.2026
Ο κορυφαίος εκπρόσωπος της ελληνικής hip hop σκηνής ανεβαίνει στη σκηνή της Σταυρούπολης την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026.

ΜΠΛΙΠ ΦΕΣΤ 26: Ποιοι εμφανίζονται στο μεγάλο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής της Εύβοιας;

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Τρεις ημέρες non-stop μουσικής με δύο stages και πάνω από 50 καλλιτέχνες στο Platanenhof της Κύμης, από 3 έως 5 Ιουλίου 2026.

Avli Music Festival 2026: Ποιοι εμφανίζονται σε Ανδρο, Τήνο και Σύρο τον Ιούλιο;

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Έξι βραδιές με ζωντανή μουσική στις Κυκλάδες από τις 17 έως τις 22 Ιουλίου 2026, με εισιτήρια διαθέσιμα στο ticketmaster.gr.

Akylas – Press Start Tour στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 17.06.2026
Ο καλλιτέχνης που έγινε viral με το «Ferto» φέρνει το πιο εκρηκτικό καλοκαιρινό party στη Θεσσαλονίκη

Πάνος Μουζουράκης στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ‑ Τι να περιμένουμε τον Ιούνιο;

Μουσική 17.06.2026
Ο Πάνος Μουζουράκης εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2026, στις 21:05, παρουσιάζοντας live και το νέο του single «Τι Ωραίο».

14ο Thessaloniki Pride 2026: Ποιοι εμφανίζονται στη σκηνή και πότε γίνεται η πορεία

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Το φεστιβάλ ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου και κορυφώνεται το Σάββατο 20 Ιουνίου με την πορεία υπερηφάνειας και μεγάλη συναυλία στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Οι Tripolism στο Bolivar Beach Club με τους Mayans

E-Daily 3.Left 15.06.2026
BOLIVAR BEACH BAR18/06

Οι Einstürzende Neubauten έρχονται στη Μονή Λαζαριστών

E-Daily 3.Left 15.06.2026
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/06