E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρίστες στην Κρήτη: Μην πείτε στον μάγειρα ότι είμαστε από τη Γερμανία!

Οι αντιδράσεις των ξένων επισκεπτών στην κρίση

Δημοσίευση 19/7/2015 | 00:00

Τουρίστες στην Κρήτη: Μην πείτε στον μάγειρα ότι είμαστε από τη Γερμανία!

Σε ένα καφέ έξω από την Κνωσό, στην Κρήτη, μία οικογένεια τουριστών είναι ανήσυχη για το αν πρέπει να αποκαλύψουν την καταγωγή τους.

«Ίσως να πρέπει να προσποιηθούμε ότι είμαστε από την Ισπανία», λέει ο Κάντι Μπάγιερ, πριν παραδεχθεί στον Έλληνα σερβιτόρο ότι στην πραγματικότητα είναι από τη Γερμανία. «Ω, μην ανησυχείτε», του απαντά εκείνος γελώντας. «Η πολιτική δεν είναι για εμάς. Θα ήταν σαν να είχα εγώ πρόβλημα με κάποιον και να κατηγορώ τα παιδιά του», του εξηγεί.

Παρ' όλα αυτά, οι Μπάγιερ δεν θέλουν να το ρισκάρουν. «Μην το πείτε στον μάγειρα ότι είμαστε Γερμανοί», του ζητά εκείνος.

Σε πολιτικό επίπεδο, οι σχέσεις ανάμεσα σε Γερμανούς και Έλληνες είναι τεταμένες, γράφει ο Guardian, που διηγείται το παραπάνω περιστατικό. Από πολλούς η Γερμανία θεωρείται το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ελάφρυνση χρέους. Όμως λίγο από αυτό το δηλητήριο φαίνεται να έχει αποθαρρύνει τους Γερμανούς τουρίστες. «Υπάρχει μεγάλος εκνευρισμός εδώ και όταν συμβαίνει αυτό, είναι ανθρώπινο να κατηγορείς τους άλλους», λέει η Βαλέρια Τοβάρσι, μία άλλη Γερμανίδα τουρίστρια στην Κνωσό.

Παρά το πολιτικό δράμα, οι Γερμανοί εξακολουθούν να απολαμβάνουν τις ελληνικές παραλίες. Πέρυσι, ο αριθμός των τουριστών από τη Γερμανία που προτίμησαν την Ελλάδα σημείωσε ρεκόρ. Σύμφωνα με τον Γερμανικό Ταξιδιωτικό Οργανισμό, αλλά και το μεγαλύτερο τουριστικό γραφείο της Γερμανίας, αυτός ο αριθμός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος φέτος, ιδιαίτερα στην Κρήτη.

Κάποιοι βέβαια φοβούνται. «Δεν μου αρέσει να μιλάω γερμανικά εδώ, γιατί όλοι θα με κοιτάζουν», λέει ο Ρόμαν Χάινταβορ, ένας 18χρονος φοιτητής από το Ντόρτμουντ, που περιμένει να μπει στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου. «Νομίζω ότι εξαιτίας της ¶νγκελα Μέρκελ, οι Έλληνες δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τους Γερμανούς», εξηγεί.

Δεν χρειάζεται να ανησυχεί, σημειώνει ο Guardian. Όχι μόνο επειδή ο νεαρός μπορεί να μιλάει και ρώσικα, εξαιτίας της καταγωγής του, αλλά κυρίως επειδή ο θυμός των Ελλήνων στοχεύει στους Γερμανούς πολιτικούς και όχι τους πολίτες.

Ακόμη και ο Γιώργος Τζανάκης, που θυμάται με υπερηφάνεια την αντίσταση της Κρήτης κατά των Γερμανών, το εξηγεί αυτό. «Θυμόμαστε τον πόλεμο. Κατέστρεψαν την Κρήτη τότε και τώρα θέλουν να καταστρέψουν την οικονομία μας. Αλλά οι Έλληνες δεν μισούν τον λαό τους. Δεν είναι δικό του λάθος», εξηγεί.

Πάντως, κάποιοι Γερμανοί τουρίστες έχουν αναλάβει να απολογηθούν στους Ελληνες για την έλλειψη αλληλεγγύης από την κυβέρνησή τους. Όταν οι σερβιτόροι σε καφετέρια στην ανατολική Κρήτη πήγαν να καθαρίσουν το τραπεζάκι όπου νωρίτερα κάθονταν Γερμανοί, βρήκαν κάτι παραπάνω από φιλοδώρημα. Στο κάτω μέρος της απόδειξης, οι τουρίστες είχαν γράψει «Ζητάμε συγγνώμη για την κυβέρνησή μας!».

Κάποιοι βέβαια παραδέχονται ότι είχαν δεύτερες σκέψεις, πριν τελικά επισκεφθούν στην Ελλάδα. «Ήμουν διστακτική για να έρθω, λέει η Βαλέρια Τοβάρσι. «Αλλά μόλις έφτασα εδώ, ήμουν ενθουσιασμένη», συμπληρώνει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κλέλια Ανδριολάτου για Maestro: «Ο νέος κύκλος έχει πολύ σασπένς και νέους ρόλους»

TV Buzz Χτες
Οι δηλώσεις της Κλέλιας Ανδριολάτου για την τέταρτη σεζόν του Maestro στην τηλεοπτική εκπομπή «Buongiorno».

Η Ντούα Λίπα απολαμβάνει τον έρωτά της με τον Κάλουμ Τέρνερ στο Μεξικό

Tabloid Χτες
Οι φωτογραφίες με τις τρυφερές στιγμές του ζευγαριού στην παραλία

Σάντρα Μπούλοκ και Κιάνου Ριβς συναντήθηκαν 34 χρόνια μετά την κυκλοφορία του Speed

Tabloid Χτες
Η συνάντηση 34 χρόνια μετά την κυκλοφορία του Speed.

Κατερίνα Καινούργιου: Αποκάλυψε τα δυο ονόματα που θα δώσει στην κόρη της

Tabloid Χτες
Μια απρόσμενη αποκάλυψη έκανε την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου μέσα από τον αέρα της εκπομπής της, Super Κατερίνα, η Κατερίνα Καινούργιου

Έφη Θώδη για τον «Έκπτωτο Αγγελο» του Νίκου Οικονομόπουλου: Θα τον παρακαλέσω να μην ξαναπεί αυτό το τραγούδι

Tabloid Χτες
Τα τραγούδια που έχει πει δεν είναι όλα χριστιανικά, δήλωσε η τραγουδίστρια για τον συνάδελφό της

Alessandra Ambrosio: Τοπλες στην παραλία ‑ Πιο sexy από ποτέ

Tabloid Χτες
Το μοντέλο εμφανίστηκε στην παραλία μόνο με το κάτω μέρος του μαγιό της

Ο Λευτέρης Πανταζής πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο: Μόνο η κόρη μου ήταν δίπλα μου και αυτό μου φτάνει

Tabloid Χτες
Ο τραγουδιστής έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά το τέλος της περιπέτειας υγείας που πέρασε

«Μόνος στο Σπίτι»: AI βίντεο δείχνει πώς ήταν & πώς έγιναν οι ηθοποιοί 30 χρόνια μετά τις ταινίες!

Tabloid Χτες
Πέρασαν πάνω από τρεις δεκαετίες από τότε που το «Μόνος στο Σπίτι» έγινε η απόλυτη χριστουγεννιάτικη συνήθεια για μικρούς και μεγάλους

Η Σμαράγδα Καρύδη και ο Θοδωρής Αθερίδης χώρισαν μετά από 23 χρόνια σχέσης

Tabloid Χτες
Γιώργος Λιάγκας: «Δεν το είχα βγάλει γιατί...»

Παρά Πέντε: Τι ώρα θα προβληθεί σήμερα το επετειακό επεισόδιο

Media Χτες
Η κωμωδία που εμπνεύστηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης πριν από 20 χρόνια επιστρέφει με ένα πολυθεματικό τηλεοπτικό αφιέρωμα