E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πεθερά του Ομπάμα, που δεν λέει να φύγει από τον Λευκό Οίκο!

Ήρθε και έμεινε

Δημοσίευση 18/6/2015 | 11:26

Η πεθερά  του Ομπάμα, που δεν λέει να φύγει από τον Λευκό Οίκο!

Μπορεί να κρατάει χαμηλό προφίλ και σπάνια να δίνει συνεντεύξεις, όμως η Μάριαν Ρόμπινσον, μητέρα της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή και στην καριέρα του Μπαράκ Ομπάμα. 

Μάλιστα, βρίσκεται και σε όλες τις φωτογραφίες του προεδρικού ζευγαριού, αφού τους ακολουθεί παντού. Από τη βόλτα για... καφέ, μέχρι τα υπερατλαντικά ταξίδια. 

Η 78χρονη κυρία Ρόμπινσον συνόδευσε τη Μισέλ Ομπάμα και στο τελευταίο της ταξίδι στην Ευρώπη, σε Μεγάλη Βρετανία και Ιταλία, και μάλιστα μαζί με την κόρη της και τις εγγονές της επισκέφθηκε και τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον. 

Η πεθερά του προέδρου των ΗΠΑ αποτελεί ζωτικό μέρος του δικτύου υποστήριξης του Ομπάμα. Η συνταξιούχος τραπεζική γραμματέας μετακόμισε στον Λευκό Οίκο όταν ο γαμπρός της κέρδισε την προεδρία το 2008 για να φροντίζει τη Μάλια και τη Σάσα, που τώρα είναι 16 και 14 ετών αντίστοιχα. Αυτή η μετακόμιση την καθιστά την πρώτη γιαγιά που ζει στον Λευκό Οίκο μετά τη μητέρα του Αϊζενχάουερ το 1960.

Μάλιστα η ίδια ήρθε στην Ουάσινγκτον αφήνοντας τη ζωή της στο Σικάγο κάπως απρόθυμα, αφού είχε πει στο CBS το 2009: «Με σέρνουν μαζί τους και δεν νιώθω άνετα με αυτό. Αλλά κάνω αυτό που πρέπει». Όσο για τη μετοίκηση στον Λευκό Οίκο, αυτό ήταν επίσης ένα σοκ γι' αυτήν: «Ο Λευκός Οίκος μου θυμίζει μουσείο, και πώς μπορεί να κοιμηθεί κανείς σε ένα μουσείο;».


Και είναι φυσικό να της έκανε μεγάλη εντύπωση αυτή η αλλαγή, αφού στον Λευκό Οίκο έχει τεράστιο κρεβάτι με ουρανό, δωμάτιο-ντουλάπα και δικό της καθιστικό, μία κατάσταση που απέχει πολύ από το σπιτάκι στο Σικάγο στο οποίο μεγάλωσε και το οποίο μοιραζόταν με τον μπογιατζή πατέρα της, τη νοσοκόμα μητέρα της και τα άλλα 6 αδέλφια της. Στο Σικάγο, επίσης, γνώρισε και παντρεύτηκε το 1960 τον σύζυγο της, Φρέιζερ Ρόμπινσον, εργαζόμενο στην εταιρεία υδροδότησης, και έζησαν μαζί, μέχρι που εκείνος πέθανε από σκλήρυνση κατά πλάκας το 1991. Εκτός από τη Μισέλ, έχει ακόμη ένα παιδί, τον Γκρεγκ.

Η ύπαρξη της Ρόμπινσον στον Λευκό Οίκο είναι επίσης και μία καλή διπλωματική και πολιτική κίνηση για τον Μπαράκ Ομπάμα, που αυξάνει τη δημοτικότητά του, αφού δείχνει ότι δίνει έμφαση στην οικογένεια, κάτι που οι πολίτες, αλλά και οι ηγέτες άλλων χωρών, όπως της Κίνας, θεωρούν πολύ σημαντικό και θετικό.

Τώρα όμως, που η Μάλια και η Σάσα έχουν μπει στην εφηβεία και δεν χρειάζονται πια τη γιαγιά να τις μεγαλώνει, άραγε η κυρία Ρόμπινσον θα επιστρέψει στο Σικάγο; Η απάντηση είναι μάλλον αρνητική, αφού φαίνεται να συνήθισε τη ζωή στο... μουσείο, και μάλιστα το διασκεδάζει κιόλας, αφού, λόγω του χαμηλού προφίλ που διατηρεί, δεν είναι εύκολα αναγνωρίσιμη κι έτσι μπορεί να βγαίνει όποτε θέλει για ψώνια ή για καφέ με την καλή της φίλη και πρώην ιδιαιτέρα γραμματέα του Κλίντον, Μπέτι Κιουρί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πατέρας για 2η φορά ο Θανάσης Τσαλταμπάσης

Tabloid 24.02.2026
Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Αγοραστή Αρβανίτη υποδέχτηκαν το δεύτερο παιδί τους

Σάκης Ρουβάς για Akyla: «Μου άρεσε πάρα πολύ το τραγούδι, πιστεύω ότι θα πάμε καλά στη Eurovision»

Tabloid 24.02.2026
O Σάκης Ρουβάς τόνισε ότι το τραγούδι έχει συγκινητικά στοιχεία πέρα από την ευχάριστη μελωδία του

Σία Κοσιώνη: Επιστρέφει στο δελτίο ειδήσεων – Η έκπληξη των συνεργατών και το βίντεο

Media 24.02.2026
Μετά την περιπέτεια υγείας της, η παρουσιάστρια επιστρέφει στο πόστο της

Νέα ζωή για το σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη στον Θεολόγο Φθιώτιδας – Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης

Tabloid 24.02.2026
Ποιος αγόρασε το ιστορικό εξοχικό της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Κλέλια Ανδριολάτου ‑ Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Στο after party για τα BAFTA 2026

Social 24.02.2026
«Το Λονδίνο δεν κοιμήθηκε. Aπλώς μεταφέρθηκε στο after party» έγραψε η Κλέλια Ανδριολάτου

Όλγα Κεφαλογιάννη: Βούρκωσε στη Φαίη Σκορδά – «Τα παιδιά μου θα ξέρουν σε λίγα χρόνια πως εγώ τα βάζω πάνω από όλα»

Tabloid 24.02.2026
Μετά την εμφάνιση στην εκπομπή Συνδέσεις του ΕΡΤnews, η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε στο Buongiorno στο MEGA, με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας The Riders με τον Μπραντ Πιτ

Αθηνά Κλήμη: «Έκανα κρυοσυντήρηση ωαρίων σε ηλικία 26 ετών» – Η αποκάλυψη για το κόστος της διαδικασίας

Media 24.02.2026
Η Αθηνά Κλήμη μέσα από την εκπομπή, Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ανοιχτά για την κρυοσυντήρηση ωαρίων μετά από προτροπή της γυναικολόγου της

Αλέξανδρος Πιεχόβιακ για «Σέρρες»: «Με σταματούσαν και μου έλεγαν `σας ευχαριστούμε`»

Tabloid 24.02.2026
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μετά τις Σέρρες, τον σταματούσαν στον δρόμο άνθρωποι με βουρκωμένα μάτια και του έλεγαν «ευχαριστώ»

Απόστολος Γκλέτσος για Μπραντ Πιτ: Ήρθαμε στην Ύδρα μήπως τον βλέπαμε αλλά δεν τα καταφέραμε

Tabloid 24.02.2026
«Είναι μεγάλη διαφήμιση για τα νησιά μας, φοβερή και μπράβο που το καταφέραμε» τόνισε ο Απόστολος Γκλέτσος

Ο πασίγνωστος σταρ που είδε μια γυναίκα σε διαφήμιση και την ερωτεύτηκε σε 8 λεπτά – Είναι μαζί 50 χρόνια

Tabloid 24.02.2026
Η ιστορία αγάπης που άντεξε 50 χρόνια - Της τηλεφώνησε 11 φορές πριν του πει «ναι»