E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προτιμήσεις απόδημου Ελληνισμού στη δορυφορική τηλεόραση

Ποια κανάλια βλέπει και πως τα κρίνει ο απόδημος Ελληνισμός;

Δημοσίευση 19/11/2008 | 12:23

Προτιμήσεις απόδημου Ελληνισμού στη δορυφορική τηλεόραση
ERT

Σε ένα πολύ καλό άρθρο σήμερα στον Ελεύθερο Τύπο η Ματίνα Παπαχριστούδη μας παρουσιάζει τις προτιμήσεις του απόδημου Ελληνισμού στα ελληνικά δορυφορικά κανάλια και την κριτική τους απέναντι στο πρόγραμμα τους.

Παρακολουθούν ελληνικά δορυφορικά κανάλια γιατί θέλουν να διατηρήσουν επαφή με τη χώρα τους, προτιμούν τα προγράμματα της κρατικής τηλεόρασης, αλλά δεν είναι ικανοποιημένοι ούτε από τις ειδήσεις ούτε από την ψυχαγωγία. Πρόκειται για τους απόδημους Ελληνες πρώτης και δεύτερης γενιάς, με καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας, που μετείχαν σε έρευνα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα συμπεράσματα παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι απόδημοι σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Ευρώπη καταγράφουν διαφορετικές προτιμήσεις για τους σταθμούς ERT World, ΑΝΤ1 Satellite, Europe και Passific, Mega Cosmos. Τα δορυφορικά κανάλια Star International, Alter Globe, Alpha Satellite και MAD International εντάχθηκαν στην κατηγορία «άλλα».

Στις ΗΠΑ παρακολουθούν κατά 37,9% προγράμματα της ERT World, 34,5% ΑΝΤ1, 20,7% Mega και 6,9% «άλλα». Στην Αυστραλία ο ΑΝΤ1 είναιπρώτος με 46,3%, ακολουθεί η ΕΡΤ με 37,3%, τα «άλλα» με 11,9% και το Mega 4,5%. Στον Καναδά πάλι ο ΑΝΤ1 βρίσκεται στην πρώτη θέση με 45,6%, ακολουθεί η ΕΡΤ με 42,6%, τα «άλλα» με 6,5% και το Mega με 5,3%. Στην Ευρώπη η ΕΡΤ κυριαρχεί με 66,7%, τα «άλλα» ακολουθούν με 18,1%, ενώ ΑΝΤ1 παρακολουθεί το 8,1% και Mega το 7,1%. Εξίσου διαφοροποιημένα είναι και τα ποσοστά ικανοποίησης, αν και στο σύνολό τους οι απόδημοι δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από την ενημέρωση (μέσος όρος σε όλες τις χώρες 46,2%), τις σειρές (40,4%) ή μέτρια ικανοποιημένοι για τις ψυχαγωγικές εκπομπές (53,5%), ελληνικές ταινίες (47,5%), μουσικές εκπομπές (54,4%), αθλητικές εκπομπές (45,8%).

Σε μεγάλο ποσοστό αποτυπώνεται η αρνητική διάθεση των απόδημων Ελλήνων και για τα προγράμματα όλων των καναλιών, για τα οποία οι απαντήσεις στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι «καθόλου ικανοποιημένοι» ή «μέτρια ικανοποιημένοι».

- Η έρευνα, υπό τον καθηγητή κύριο Σόρογκα, πραγματοποιήθηκε από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο 2007 σε δείγμα 2.053 απόδημων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η κόρη του Πάνου Κατσιμίχα, Μαριάνα είναι το επόμενο μουσικό viral

Tabloid 03.04.2026
Eτοιμάζεται για μεγάλη επιτυχία

Secret Lives of Mormon Wives: Πόσα σκάνδαλα μπορεί να αντέξει ένα reality show;

Celebrity Stories 03.04.2026
Στο επίκεντρο βρίσκεται μονίμως η κοινότητα του MomTok

Βερύκιος: «Αγριο χώσιμο» σε Ράδιο Αρβύλα και Λαζόπουλο

Tabloid Χτες
Όσα δήλωσε ο Δήμος Βερύκιος στην εκπομπή του Star

«Μαμά, γιατί είστε διάσημοι;»: Η Κάιλι Τζένερ λύγισε όταν το εξήγησε στην 8χρονη κόρη της

Tabloid Χτες
Tης εξήγησε πως ξεκίνησε το ριάλιτι «Keeping Up With The Kardashians»

Ελεάνα Παπαϊωάννου – Έγκυος στο δεύτερο παιδί

Tabloid Χτες
«Το έμαθα στα Εισόδια της Θεοτόκου, ήταν μια στιγμή πολύ κομβική»

Μοντέλο του OnlyFans και κόρη πεζοναύτη στέλνει δώρα σε στρατιώτες: «Λίγη ανακούφιση από το στρες»

Παράξενα Χτες
Η Madelynn May αποφάσισε να στηρίξει τους στρατιώτες προσφέροντάς τους δωρεάν πρόσβαση στο περιεχόμενό της, φωτογραφίες της και μικρά δώρα

Μέχρι και ο Ράσελ Κρόου έκραξε την Εθνική Ιταλίας

Social Χτες
Την απογοήτευση του για τον αποκλεισμό της Σκουάντρα Ατζούρα, από το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, εξέφρασε ο βραβευμένος με Όσκαρ Νεοζηλανδός ηθοποιός

Πιο καυτή από ποτέ στα 47 της, η Τζέσικα Αλμπα μαγνήτισε τα βλέμματα με μπικίνι στη Χαβάη

Tabloid Χτες
Στιγμές χαλάρωσης για την ηθοποιό στην Χαβάη με φίλους και τα παιδιά της

Βασάλος κατά Αλεξάνδρου: Κατινιά και μηνύσιμο, είπε ανυπόστατα πράγματα για την προσωπική μου ζωή

Tabloid Χτες
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου υποστήριξε ότι ο πρώην παίκτης του Survivor είχε παράλληλα δύο γυναίκες στη ζωή του

Τέτα Καμπουρέλη: «Έμαθα για το τρίτο πρόσωπο στον γάμο μου από την τηλεόραση»

Tabloid Χτες
Happy Day: Συνέντευξη στην εκπομπή του Alpha, η οποία προβλήθηκε σήμερα 2/4, παραχώρησε η Τέτα Καμπουρέλη