E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τη βίαζε ο πατέρας της από τα 11 της, την άφησε έγκυο, της έκανε έκτρωση μόνος του

Τον συγχώρεσε λίγο πριν εκείνος πεθάνει

Δημοσίευση 2/2/2015 | 00:00

Τη βίαζε ο πατέρας της από τα 11 της, την άφησε έγκυο, της έκανε έκτρωση μόνος του

Η Judy van Niekerk ήταν μόλις έξι χρονών όταν η μητέρα της αποφάσισε να εγκαταλείψει την οικογένεια της, καθώς δεν άντεχε τη βίαιη συμπεριφορά του συζύγου της. 

Η μικρή Judy δεν μπορούσε να φανταστεί τον Γολγοθά που θα αντιμετώπιζε, όταν θα έμενε μόνη με τον πατέρα της στα περίχωρα του Δουβλίνου. « Τα περισσότερα παιδιά έχουν χαρούμενες αναμνήσεις. Οι δικές μου είναι τα μαθήματα κολύμβησης και τα πικνίκ με τον πατέρα μου, αλλά δυστυχώς είναι οι μόνες», δηλώνει η Judy στα 46 της. Η φυγή της μητέρας της έκανε τη συμπεριφορά του πάτερα της ακόμα πιο βίαιη και αποφάσισε να κρατήσει την κόρη του κλειδωμένη στο σπίτι και να τη βάλει να ασχολείται με τις δουλειές του σπιτιού. Για χρόνια ο πατέρας της την έδερνε και την κακοποιούσε σeξουαλικά. Μάλιστα είχε φτάσει στο σημείο να την πυροβολήσει στο στήθος, γιατί δεν υπάκουε στις εντολές του. 

Η Judy με τον πατέρα της 

Η Τζούντι σταμάτησε το σχολείο, καθώς ο πατέρας της πίστευε ότι αυτή έπρεπε να αναλάβει τον ρόλο της νοικοκυράς του σπιτιού. Το μικρό κορίτσι έφτιαχνε πρωινό για όλους και έπλενε στο χέρι τα ρούχα της οικογένειας, προσπαθώντας να κρατήσει τον πατέρα της ευχαριστημένο. Ωστόσο, η διαστροφή του πατέρα της δεν είχε όρια, καθώς άρχισε να κακοποιεί σeξουαλικά την 11χρονη κόρη του. Η ψυχολογική της κατάσταση επιδεινώθηκε και δεν έδινε σημασία στις δουλειές του σπιτιού, με αποτέλεσμα ο πατέρας της να εξαγριωθεί: «Μου είπε ότι ήμουν κακή και δεν άξιζα την αγάπη του», διηγείται η Judy και προσθέτει ότι απείλησε να τη σκοτώσει, αν δεν άλλαζε συμπεριφορά. Ο διαστροφικός πατέρας δεν άργησε να πραγματοποιήσει την απειλή του και πυροβόλησε στο στήθος τη νεαρή κοπέλα. 

Οι γείτονες, που άκουσαν τον πυροβολισμό, ειδοποίησαν την αστυνομία και τις πρώτες βοήθειες. Η Judy van Niekerk μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, αλλά κατάφερε να ξεφύγει τον κίνδυνο. Όταν οι αστυνομικοί τη ρώτησαν τι συνέβη, η νεαρή κοπέλα απάντησε ότι η ίδια πάτησε την σκανδάλη χωρίς να το θέλει, υπό τον φόβο των αντιποίνων του πατέρα της. Ο επόμενος σταθμός του μαρτυρίου της θα ήταν και ο πιο οδυνηρός: «Έμεινα έγκυος και ήθελα να κρατήσω το μωρό, για να έχω παρέα στο σπίτι, αλλά ο πατέρας μου δεν ήθελε, γιατί τότε θα μάθαινε ο κόσμος τι γινόταν στο σπίτι. ¶ρχισε να με χτυπάει με γροθιές στο στομάχι για να ρίξω το μωρό και με έβαζε να κάνω ζεστά μπάνια. Όταν είδε ότι δεν υπήρχε αποτέλεσμα, μου έκανε ο ίδιος έκτρωση, χρησιμοποιώντας μια κρεμάστρα». 

Η Judy στα 14 της 

Στα 20 της η Judy αποφάσισε να φύγει από το σπίτι. Απευθύνθηκε σε ένα γραφείο ευρέσεως εργασίας, βρήκε δουλειά και άνοιξε έναν λογαριασμό στην τράπεζα. Η νεαρή κοπέλα μετακόμισε στο Λονδίνο, αλλά ένιωθε ακόμα βαριά πάνω της τη σκιά του πατέρα της και αποφάσισε να μεταναστεύσει στη Νότια Αφρική. Εκεί γνώρισε τον σύζυγό της, Tiny, στον οποίο διηγήθηκε την οδυνηρή ιστορία. Ο Tiny τη συμβούλεψε να καταθέσει μήνυση εναντίον του πατέρα της και τον Οκτώβριο του 2000 άρχισε η δίκη. Ο δικαστής καταδίκασε τον πατέρα της σε 15ετή φυλάκιση, λέγοντας ότι ήταν μια από τις χειρότερες υποθέσεις που είχε εκδικάσει. Η Judy πίστευε ότι είχε τελειώσει με το παρελθόν, αλλά τέσσερα χρόνια μετά έλαβε ένα μήνυμα από την αστυνομία. 

Η Judy με τον σύζυγο της 

Ο πατέρας της  βρισκόταν στο νοσοκομείο, με τελικό στάδιο καρκίνου του πνεύμονα. Η Τζούντι απόφασισε να πάει να τον δει και να τον συγχωρέσει. «Όταν τον είδα στο κρεβάτι αδύναμο και φοβισμένο, θυμήθηκα μόνο τις καλές στιγμές που περάσαμε μαζί, τα πικνίκ και τα μαθήματα κολύμβησης. Αποφάσισα να τον συγχωρέσω, τον κοίταξα στα μάτια και του είπα ότι τον αγαπώ. Για πρώτη φορά στη ζωή μου, αισθάνθηκα ήρεμη».

Με τον πατέρα της στο νοσοκομείο 

Πηγή: iefimerida.gr / Κώστας Σκαρμούτσος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα Φιλαράκια ενώνονται ξανά, για καλό σκοπό

Tabloid 15.12.2025
Η ομάδα των Friends ξανασυναντιέται για να τιμήσει τον Matthew Perry δύο χρόνια μετά τον θάνατό του.

Ο αδιαπραγμάτευτος όρος στον γάμο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ, όταν έκλεισε τα 60

Tabloid Χτες
Τι υποσχέθηκε στα 60 του ο ηθοποιός στη σύζυγο του

Χριστόφορος Παπακαλιάτης – Κλέλια Ανδριολάτου: Μαζί στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του Maestro

Tabloid Χτες
Στη μαγευτική Βουδαπέστη ταξίδεψαν ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και η Κλέλια Ανδριολάτου, με αφορμή τα γυρίσματα της επιτυχημένης σειράς Maestro

John Cena: Ο θρύλος του WWE αποσύρθηκε από τα ρινγκ ως ο αθλητής με τους περισσότερους τίτλους

Tabloid Χτες
Ο John Cena αγωνίστηκε για τελευταία φορά ως αθλητής του WWE και αποθεώθηκε

Κωνσταντίνος Αργυρός ‑ Αλεξάνδρα Νίκα: Στόλισαν για τα Χριστούγεννα! Δείτε το παραμυθένιο σπίτι τους!

Tabloid Χτες
Σε απόλυτα γιορτινή διάθεση μπήκαν ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Αλεξάνδρα Νίκα, ζώντας μια από τις πιο ζεστές στιγμές της χρονιάς στο σπίτι τους!

Γιώργος Μουκίδης για Νατάσα Θεοδωρίδου: «Μου είπε κοσμητικά επίθετα – Από τότε δε μιλάμε»

Tabloid Χτες
Στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό Σαββατοκύριακο» και τον δημοσιογράφο, Οδυσσέα Μητσόπουλο παραχώρησε συνέντευξη ο Γιώργος Μουκίδης

Taylor Swift: Έδωσε μπόνους $197 εκατ. στους συνεργάτες της: Η στιγμή που ξέσπασαν σε κλάματα μόλις το ανακοίνωσε

Tabloid Χτες
Μετά την ολοκλήρωση του Eras Tour η τραγουδίστρια έδωσε στα μέλη της ομάδας της χειρόγραφα σημειώματα, όπου έγραφε το ποσό που έδινε στον καθένα

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης άλλαξε τα μαλλιά του: «Επιτέλους μετά από χρόνια έκανα μια αλλαγή»

Tabloid Χτες
«Να κρατήσω το χρώμα;» ρώτησε ο ηθοποιός τους διαδικτυακούς του ακόλουθους

Νίκος Μουτσινάς: «Δεν μου άρεσε καθόλου όλο αυτό το σκ…ό που έπεφτε πάνω μου χωρίς κανένα λόγο»

TV Buzz Προχτές
Οι «εξομολογήσεις» του Νίκου Μουτσινά για την τηλεόραση, καλεσμένος της Σίσσυς Χρηστίδου στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι».

Ενοχλημένος ο Αϊβάζης με τις ερωτήσεις για τον χωρισμό του από την Κορινθίου: Θα αντέξεις τους λόγους;

Tabloid Προχτές
Σε ρωτάνε γιατί χώρισες, θα σου πω γιατί χώρισα; ανέφερε ο ηθοποιός

Σάλος στη Φινλανδία μετά τη «ρατσιστική» χειρονομία της Miss Finland, της πήραν τον τίτλο

Social Προχτές
Η Σάρα Τζαφτσέ καθαιρέθηκε μόλις τρεις μήνες μετά τη στέψη της, έπειτα από αντιδράσεις για ανάρτηση στα social media