ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παντελής Καναράκης: «Πήρα τηλέφωνο τη Μελίνα Μερκούρη στο σπίτι όταν με έκοψαν από τη σχολή»

Ο ηθοποιός θυμήθηκε στο «Πρωίαν σε είδον» ότι η υπουργός Πολιτισμού του μίλησε γλυκά αλλά δεν παρενέβη, και έμεινε εκτός μέχρι να περάσει στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

 
Δημοσίευση 4/11/2026 | 14:57
Παντελής Καναράκης: «Πήρα τηλέφωνο τη Μελίνα Μερκούρη στο σπίτι όταν με έκοψαν από τη σχολή»
Screenshot

Ο Παντελής Καναράκης αποκάλυψε στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» ότι τηλεφώνησε στο σπίτι της Μελίνας Μερκούρη, όταν απορρίφθηκε από δραματική σχολή, και ζήτησε την παρέμβασή της.

Μια άγνωστη ιστορία από τα πρώτα του βήματα στην υποκριτική μοιράστηκε ο Παντελής Καναράκης. Ο ηθοποιός ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2026. Αποκάλυψε ότι, όταν απορρίφθηκε στις εισαγωγικές εξετάσεις δραματικής σχολής, τηλεφώνησε στο σπίτι της Μελίνας Μερκούρη και ζήτησε την παρέμβασή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ρωτήθηκε για το περιστατικό και σχολίασε αρχικά με χιούμορ: «Καλέ, όλη η διαπλοκή που υπάρχει στο ελληνικό κράτος αντιπροσωπεύεται εδώ». Συνέχισε: «Λέω πόσο το θράσος, το θάρρος, η ορμή των νιάτων πόσο σε καταδυναστεύει. Δεν πήγε το μυαλό μου ούτε καν να βάλω, ας πούμε, τον μπαμπά μου και τη μαμά μου να πάρουν τηλέφωνο. Πήρα εγώ στο σπίτι, βρήκαμε το τηλέφωνο και πήρα εγώ. Πόσο θράσος μπορεί να έχεις;».

Πώς βρήκε το τηλέφωνο της Μελίνας Μερκούρη στο σπίτι της;

Ο Παντελής Καναράκης εξήγησε πώς βρήκε το προσωπικό τηλέφωνο της τότε υπουργού Πολιτισμού: «Από μία γνωστή των γονιών μου που ήταν δημοσιογράφος. Είχε τα τηλέφωνα του γραφείου και της οικίας. Και εγώ δεν πήγα στο γραφείο, γιατί ήμουν και έξυπνο παιδί. Πήρα στο σπίτι».

«Δεν το σήκωσε η Μερκούρη. Το σήκωσε μια κυρία που είχε βοηθό. Λέω “γεια σας” και μου λέει “τι τη θέλετε;”. Λέω “έδωσα στο υπουργείο και με κόψανε και θέλω να μιλήσω”. Και την ακούω που το λέει. “Είναι ένα παιδί” και το παίρνει. Δηλαδή πόσο είδωλο μπορεί να είναι; Και αρχίζω και κλαίω εγώ», θυμήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μου λέει, θυμάμαι και τη φράση, “δεν γίνεται, βρε αγόρι μου, παρέμβαση από την υπουργό”. Και λέω “ποιος θα το μάθει;”. Τελικά μου μίλησε πολύ όμορφα και γλυκά και κλείσαμε το τηλέφωνο και παρέμεινα κομμένος μέχρι να περάσω μετά στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος», εξομολογήθηκε ο ηθοποιός.

Παντελής Καναράκης: «Όταν το “θέλω” ουρλιάζει, εκεί θα πας»

Ο ηθοποιός μίλησε για την επιμονή με την οποία διεκδίκησε το όνειρό του να ασχοληθεί με το θέατρο και για τη θέση που κατέχει η δουλειά στη ζωή του. Το μήνυμα, όπως είπε, δεν αφορά μόνο τον ίδιο.

«Παιδιά, εγώ αυτό το λέω όχι μόνο για μένα, για αυτό που έκανα, για όλο τον κόσμο. Όταν το “θέλω” μέσα σου ουρλιάζει, εκεί θα πας. Δεν γίνεται, δεν γίνεται αν θέλεις κάτι. Ό,τι θέλουμε σε αυτή τη ζωή, στο 70% το πετυχαίνουμε. Θα αγωνίζεσαι προς τα εκεί. Εγώ δηλαδή, ήταν μονόδρομος αυτό το πράγμα. Δεν στάθηκε ικανό ούτε το ότι με κόψανε ούτε κάποιες ατυχίες μετά στη δουλειά. Τίποτα. Ήμουνα στοχοπροσηλωμένος εκεί και κυρίως στο θέατρο. Η δουλειά είναι πρωταγωνίστρια και ντίβα στη ζωή μου», κατέληξε.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ