64 οι νεκροί στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία - Σοκάρουν οι μαρτυρίες: Ακούσαμε κραυγές, υπήρχαν θύματα κάτω από τα τρένα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αδιανόητο: Κλέφτες χαλκού προκάλεσαν την έκρηξη στην Πλάκα ‑ Aπό θαύμα γλίτωσαν μαθητές σε διερχόμενο σχολικό

Βίντεο δείχνει τους τρεις να φεύγουν τρέχοντας από το τριώροφο με ένα κομμάτι χαλκοσωλήνα, ενώ τα εργαστήρια του Πολυτεχνείου επιβεβαίωσαν το σημείο της διαρροής.

 
Δημοσίευση 29/10/2026 | 20:07
Αδιανόητο: Κλέφτες χαλκού προκάλεσαν την έκρηξη στην Πλάκα ‑ Aπό θαύμα γλίτωσαν μαθητές σε διερχόμενο σχολικό
Screenshot

Η έκρηξη στην Πλάκα, που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους πριν από έναν μήνα, προκλήθηκε από τρεις κλέφτες χαλκού, οι οποίοι έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Τρεις κλέφτες χαλκού, οι οποίοι έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, προκάλεσαν τη φονική έκρηξη στην Πλάκα πριν από έναν μήνα, με αποτέλεσμα τον θάνατο έξι ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ερευνητές εντόπισαν βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο απεικονίζονται οι τρεις άνδρες λίγες ώρες πριν από την έκρηξη να μπαίνουν στο τριόροφο κτίριο και να βγαίνουν τρέχοντας μέσα σε ελάχιστα λεπτά, κρατώντας ένα κομμάτι χαλκοσωλήνα.

Τα εργαστήρια του Πολυτεχνείου εντόπισαν το ακριβές σημείο της διαρροής, η οποία οφείλεται στη βίαιη απόσπαση του σωλήνα.

Την ώρα της έκρηξης από το σημείο περνούσε σχολικό λεωφορείο με 12 μαθητές, οι οποίοι γλίτωσαν από θαύμα. Η φωτογραφία με το σχολικό δείχνει το όχημα στο σημείο.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται το σχολικό να περνά από το σημείο και αμέσως μετά να ακολουθεί η έκρηξη, στο 2:37.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ