ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μητέρα πέθανε από 300 τσιμπήματα μελισσών προστατεύοντας τον 3χρονο γιο της

Η 45χρονη δικαστικός Ογιούκι Ραμίρεζ Μπουρσιάγκα σκέπασε το παιδί με το φούτερ της, ενώ σμήνος μελισσών τραυμάτισε 11 άτομα έξω από αθλητική εκδήλωση στη Ζακατέκας.

Από το NEWSROOM 
Δημοσίευση 15/9/2026 | 16:53
Μητέρα πέθανε από 300 τσιμπήματα μελισσών προστατεύοντας τον 3χρονο γιο της
hejpetrpepa Pepa / Pexels

Στο Μεξικό, η 45χρονη δικαστικός Ογιούκι Ραμίρεζ Μπουρσιάγκα πέθανε έπειτα από επίθεση σμήνους μελισσών, αφού δέχθηκε περίπου 300 τσιμπήματα προσπαθώντας να προστατεύσει τον τριών ετών γιο της.

Τραγικό θάνατο βρήκε στο Μεξικό η 45χρονη δικαστικός Ογιούκι Ραμίρεζ Μπουρσιάγκα, η οποία δέχθηκε επίθεση από σμήνος μελισσών ενώ προσπαθούσε να προστατεύσει τον μόλις τριών ετών γιο της, Ματίας. Η γυναίκα υπέστη περίπου 300 τσιμπήματα και κατέληξε εννέα ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από τρεις μήνες, όμως έγινε γνωστό τώρα από τη Daily Star. Η Ογιούκι, δικαστικός στην πολιτεία Ζακατέκας, βρισκόταν με τον γιο της έξω από ένα αθλητικό συγκρότημα, όταν σμήνος μελισσών επιτέθηκε στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για αθλητική διοργάνωση, τραυματίζοντας τουλάχιστον 11 άτομα.

Πώς η μητέρα προστάτεψε τον τρίχρονο γιο της

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η Ογιούκι αντέδρασε ενστικτωδώς μόλις ξεκίνησε η επίθεση των μελισσών. Έβγαλε το φούτερ της και σκέπασε με αυτό το παιδί, προτού καταφέρει να το βάλει με ασφάλεια μέσα στο αυτοκίνητο. Η κίνησή της όμως την άφησε εκτεθειμένη στις μέλισσες.

Η γυναίκα προσπάθησε μάλιστα να βοηθήσει και τον ηλικιωμένο πατέρα της, ο οποίος είχε επίσης περικυκλωθεί από το σμήνος. Την ίδια στιγμή, όσοι βρίσκονταν στο σημείο προσπαθούσαν πανικόβλητοι να απομακρυνθούν, ενώ ακόμη και ορισμένοι διασώστες τραυματίστηκαν, καθώς οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δεν διέθεταν κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό για επίθεση τέτοιας έκτασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τραγωδία στο Μεξικό: Μητέρα πέθανε από τσιμπήματα μελισσών, ενώ προσπάθησε να προστατεύσει τον 3χρονο γιο της

Ποια ήταν η κατάσταση της υγείας της μετά την επίθεση μελισσών

Η Ογιούκι μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις της, όμως η κατάστασή της επιδεινώθηκε τις επόμενες ημέρες. Παρουσίασε σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις και έντονη φλεγμονή, ενώ οι γιατροί αντιμετώπισαν σοβαρές επιπλοκές λόγω της μεγάλης ποσότητας δηλητηρίου που είχε εισέλθει στον οργανισμό της.

Η δικαστικός παρέμεινε για εννέα ημέρες στην εντατική μονάδα, προτού τελικά καταλήξει. Είχε αναλάβει καθήκοντα δικαστικού μόλις επτά μήνες πριν από τον θάνατό της.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Ζακατέκας, Ντέιβιντ Μονρεάλ Άβιλα, εξέφρασε δημόσια τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της Ογιούκι μετά την είδηση του θανάτου της.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ