E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βόμβα Χαϊκάλη: Μου έταξαν 2‑3 εκατ. ευρώ για να ψηφίσω Πρόεδρο

Εισαγγελέας: Θολά τα στοιχεία, δεν μας έδωσε το όνομα ο Χαϊκάλης

Δημοσίευση 19/12/2014 | 10:32

Βόμβα Χαϊκάλη: Μου έταξαν 2‑3 εκατ. ευρώ για να ψηφίσω Πρόεδρο

Βόμβα στο πολιτικό σκηνικό μετά την αποκάλυψη για απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη, ο οποίος είπε πως του έταξαν 2-3 εκατομμύρια ευρώ για να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την αποκάλυψη έκανε ο Λάκης Λαζόπουλος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Ο κ. Λαζόπουλος ανέφερε αρχικά ότι γνώριζε για περίπτωση  απόπειρας χρηματισμού βουλευτή και ότι επίκειται αποκάλυψη εντός της ημέρας. Ωστόσο, λίγο αργότερα αποκάλυψε το όνομα του βουλευτή τον οποίο αποπειράθηκαν να χρηματίσουν. «Είναι ο Παύλος Χαϊκάλης», είπε ο κ. Λαζόπουλος.

Αμέσως μετά, ο Παύλος Χαϊκάλης, μιλώντας τηλεφωνικά στην εκπομπή του ΑΝΤ1, επιβεβαίωσε το περιστατικό. Ο κ. Χαϊκάλης είπε πως υπάρχουν στοιχεία, οπτικό και ακουστικό υλικό, τα οποία έχει καταθέσει στον εισαγγελέα από το Σάββατο το βράδυ. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι του έταξαν 700.000 ευρώ μετρητά, διακανονισμό του δανείου του στην τράπεζα και συμβόλαιο με διαφημιστική εταιρεία. Το συνολικό ποσό της προσφοράς έφτανε τα 2-3 εκατομμύρια ευρώ. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ διευκρίνισε ότι η απόπειρα χρηματισμού έγινε πριν από περίπου δυο εβδομάδες και πριν ανακοινωθεί το όνομα του Σταύρου Δήμα.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είπε πως όλα τα στοιχεία τα έχει δώσει στον εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, στον οποίο έδωσε και κατάθεση. Τόνισε μάλιστα, πως οι διάλογοι είναι ανατριχιαστικοί. Για το πρόσωπο που τον προσέγγισε είπε ότι δεν είναι γνωστό με την έννοια της ευρείας αποδοχής, αλλά είναι γνωστό στους οικονομικούς κύκλους.

Εν τω μεταξύ, για το θέμα αναμένεται να δοθεί συνέντευξη τύπου των ΑΝΕΛ για το θέμα.

Δεν κατονόμασε στον εισαγελέα το άτομο που τον πλησίασε

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Χαϊκάλης στην κατάθεσή του ενώπιον του εισαγγελέα Παναγιωτόπουλου δεν κατονόμασε τον άνθρωπο που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει, παρότι ρωτήθηκε επισταμένως γι' αυτό, ενώ δεν κατονόμασε ούτε τα άτομα που κρύβονται πίσω από το πρόσωπο που τον πλησίασε. Κατά τις ίδιες πηγές, η εισαγγελία ενεργοποιήθηκε άμεσα μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη, αλλά από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας δεν επιβεβαιώνεται η καταγγελία του βουλευτή.

Από την πλευρά των ΑΝΕΛ, ο Τέρενς Κουίκ τόνισε πως στην κατάθεση έχει δοθεί το όνομα του ανθρώπου που πλησίασε τον κ. Χαϊκάλη.

Σκουρλέτης: Δραματική τροπή στην απόπειρα πιέσεων των βουλευτών

¶μεση ήταν η επέμβαση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος επενέβη στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Νομίζω ότι τα όσα ακούσαμε από τον Λάκη Λαζόπουλο και επιβεβαιώθηκαν από τον Παύλο Χαϊκάλη προσδίδουν μια δραματική τροπή σε αυτή την απόπειρα πιέσεων στους βουλευτές, για να πιεστούν για την ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όταν αρχίσαμε να τα λέμε, είχαμε κατηγορηθεί ότι δηλητηριάζουμε την πολιτική ζωή. Τώρα αποκαλύπτεται ότι υπήρχε προσπάθεια χρηματισμού», είπε, μεταξύ άλλων

Εισαγγελέας: Θολά τα στοιχεία, δεν μας έδωσε το όνομα ο Χαϊκάλης

Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων αρνήθηκε, παρά τις επίμονες ερωτήσεις του Εισαγγελέα, να κατονομάσει τον άνθρωπο που προσπάθησε να τον εξαγοράσει, ενώ ούτε από τα στοιχεία που προσκόμισε προκύπτει η ταυτότητα του ανθρώπου, καθώς ακούγεται μόνο μια ανδρική, μη αναγνωρίσιμη φωνή.

Η κινητοποίηση της Εισαγγελίας ήταν άμεση, ο κ. Παναγιωτόπουλος ερεύνησε το υλικό που του παραδόθηκε, αλλά δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την καταγγελία.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Εισαγγελέα ο κ. Χαϊκάλης, οι συζητήσεις μεταξύ του ιδίου και του προσώπου που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει έγιναν σε τρία διαδοχικά ραντεβού, στις 5 και στις 6 Δεκεμβρίου και το τελευταίο στις 13 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Χαϊκάλη, το πρόσωπο που τον προσέγγισε επικαλείτο ονόματα τρίτων πολιτικών για να τον πείσει.

Σε κάθε περίπτωση, από την Εισαγγελία τονίζεται ότι παρά την έρευνα που έγινε, η καταγγελία Χαϊκάλη δεν στοιχειοθετήθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρωτόγνωρες εικόνες από την κακοκαιρία Τερέζα στις Κανάριες Νήσους: Θυελλώδεις άνεμοι και γιγαντιαία κύματα, χιόνισε στην Τενερίφη

Κόσμος Χτες
Οι άνεμοι ξεπέρασαν τα 140 χλμ/ώρα, δρόμοι πλημμύρισαν, ακυρώθηκαν πτήσεις, ενώ οι Αρχές έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις φοβούμενες για τη σωματική ακεραιότητα ντόπιων και τουριστών

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη γνωστός tiktoker bodybuilder – Η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στο γυμναστήριό του για αναβολικά

Ελλάδα Χτες
Ο 34χρονος έχει έντονη δραστηριότητα στα social media - Έρευνα της αστυνομίας για κύκλωμα διακίνησης αναβολικών

Σοκ στην Τουρκία: Πυροβόλησαν και σκότωσαν 21χρονο ποδοσφαιριστή

Κόσμος Χτες
Δέχθηκε πυροβολισμούς από αγνώστους

Βόμβα Πούτιν: Κόβω τις πληροφορίες στο Ιράν αν αφήσετε την Ουκρανία

Κόσμος Χτες
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να πρότεινε στις ΗΠΑ να σταματήσει τη ροή κρίσιμων πληροφοριών προς το Ιράν, με αντάλλαγμα το πάγωμα της αμερικανικής βοήθειας πληροφοριών στην Ουκρανία

Μπακς: «Είτε θα ανανεώσει ο Γιάννης, είτε θα τον ανταλλάξουμε»

Αθλητικά Νέα Χτες
Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο ιδιοκτήτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γουές Έντενς

Αμερικανική απόβαση στα Στενά του Ορμούζ; Μπορεί να αποδειχθεί αποστολή αυτοκτονίας

Κόσμος Χτες
Αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν απόβαση στα εδάφη στα Στενά του Ορμούζ θα μπορούσε να αποδειχθεί το χειρότερο λάθος του πολέμου. Οι αναλογίες με αυτές της μάχης της Καλλίπολης στο Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο δείχνουν λουτρό αίματος

Μπάρον Τραμπ: Είναι ίδιος ο πατέρας του με μία μόνο διαφορά

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με πληροφορίες ο μικρότερος γιος του Αμερικανού προέδρου έχει κληρονομήσει το ενδιαφέρον του πατέρα του τόσο για τα χρήματα όσο και τη δημιουργία ονόματος

Νεκροί δύο κρατούμενοι από υπερβολική δόση ναρκωτικών στις φυλακές Κορυδαλλού

Ελλάδα Χτες
Και τρίτος κρατούμενος ηλικίας 29 ετών είναι σε σοβαρή κατάσταση λόγω χρήσης κοκτέιλ ναρκωτικώ

Πύραυλος έπεσε κοντά στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα

Κόσμος Χτες
Ανεστάλησαν οι λειτουργίες

Η τιμωρία του Φουρνιέ για όσα έγιναν στον αγώνα Πανιώνιος ‑ Ολυμπιακός

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Γάλλος είχε λεκτική διαμάχη με οπαδό του Πανιωνίου που καθόταν στα court seats - Πρόστιμο στον Γιώργο Μπαρτζώκα

Ο Τραμπ προς ΝΑΤΟ: Δειλοί θα το θυμόμαστε

Κόσμος Χτες
Ο Τραμπ κατηγορεί το ΝΑΤΟ για «έλλειψη υποστήριξης» στον πόλεμο κατά του Ιράν