E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γερμανός τουρίστας πήρε αποζημίωση 986,70 ευρώ επειδή δεν έβρισκε ξαπλώστρα στην Κω

Περνούσε περίπου 20 λεπτά κάθε πρωί αναζητώντας χώρο για να χαλαρώσει, όμως όλες οι θέσεις ήταν ήδη «καπαρωμένες»

Δημοσίευση 7/5/2026 | 07:26

Γερμανός τουρίστας πήρε αποζημίωση 986,70 ευρώ επειδή δεν έβρισκε ξαπλώστρα στην Κω
magnific

Γερμανός τουρίστας κέρδισε αποζημίωση ύψους 986,70 ευρώ αφού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ξαπλώστρα στην παραλία, παρότι, σύμφωνα με τον ίδιο, ξυπνούσε στις 6 το πρωί για να προλάβει τους υπόλοιπους παραθεριστές.

Γερμανός τουρίστας κέρδισε αποζημίωση ύψους 986,70 ευρώ αφού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ξαπλώστρα στην παραλία, παρότι, σύμφωνα με τον ίδιο, ξυπνούσε στις 6 το πρωί για να προλάβει τους υπόλοιπους παραθεριστές.

Σύμφωνα με την Sun, o πατέρας δύο παιδιών φέρεται να περνούσε περίπου 20 λεπτά κάθε πρωί αναζητώντας χώρο για να χαλαρώσει, όμως όλες οι θέσεις ήταν ήδη «καπαρωμένες» από την προηγούμενη μέρα με πετσέτες.

Το ξενοδοχείο και ο τουριστικός πάροχος στην Κω αρνήθηκαν να λάβουν μέτρα απέναντι στους παραθεριστές που παραβίαζαν τους κανόνες, με αποτέλεσμα τα παιδιά του να αναγκάζονται να ξαπλώνουν στο έδαφος.

Η οικογένεια ήρθε αντιμέτωπη με το φαινόμενο του «dawn dash»

Ο άνδρας, του οποίου τα στοιχεία δεν έγιναν γνωστά, είχε πληρώσει 6.203 λίρες, δηλαδή 7.186 ευρώ, για πακέτο διακοπών τον Αύγουστο του 2024 μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά.

Το ξενοδοχείο όπου διέμεναν διέθετε κανονισμούς που απαγόρευαν την κράτηση ξαπλώστρων με πετσέτες.

Ωστόσο, όταν η οικογένεια ξυπνούσε νωρίς το πρωί, ερχόταν αντιμέτωπη με το φαινόμενο που είναι γνωστό ως «dawn dash», κατά το οποίο όλες οι ξαπλώστρες εμφανίζονται κατειλημμένες ακόμη και από τις 6 το πρωί.

Ο τουρίστας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη

Οι υπεύθυνοι των διακοπών αγνόησαν τα παράπονα του άνδρα και έτσι ο δυσαρεστημένος τουρίστας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη στο Ανόβερο.

Οι δικαστές δικαίωσαν τον προσφεύγοντα και του επιδικάστηκε επιστροφή 851,75 λιρών, δηλαδή 986,70 ευρώ, από τον τουριστικό πάροχο.

Το δικαστήριο έκρινε ότι, παρότι ο πάροχος δεν είχε άμεσο έλεγχο στο ξενοδοχείο, το πακέτο διακοπών ήταν ελαττωματικό, καθώς δεν παρείχε τα χαρακτηριστικά που ο πελάτης δικαιούνταν να αναμένει.

Οι δικαστές αποφάνθηκαν επίσης ότι υπήρχε υποχρέωση διασφάλισης μιας εύλογης αναλογίας ξαπλώστρων σε σχέση με τους επισκέπτες.

Ποιοι παίρνουν τελικά όλες τις ξαπλώστρες;

Πρόσφατη δημοσκόπηση στη Γερμανία έδειξε ότι δύο στους τρεις τάσσονται κατά της πρακτικής δέσμευσης ξαπλώστρων με πετσέτες, ενώ περισσότεροι από έναν στους 10 δηλώνουν ότι θα απομάκρυναν τις πετσέτες που καταλαμβάνουν θέσεις.

Παρά τα στοιχεία αυτά, άλλη έρευνα διαπίστωσε ότι οι ίδιοι οι Γερμανοί τουρίστες θεωρούν πως είναι οι βασικοί υπαίτιοι για το φαινόμενο της πρωινής «κατάληψης».

Αντίστοιχα, δημοσκόπηση μεταξύ Βρετανών τουριστών έδειξε ότι αποδίδουν στη δική τους εθνικότητα την πρωτιά στην κατάληψη των καλύτερων θέσεων στον ήλιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηλεκτρικά πατίνια: Μαζικοί έλεγχοι της Τροχαίας – Σύλληψη οδηγού που έτρεχε με 72χλμ/ώρα

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
397 έλεγχοι το προηγούμενου τριήμερο - 158 οι παραβάσεις για μη χρήση κράνους

Αλεξανδρούπολη: Γνωστός επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρός στο λιμάνι

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Ο θάνατός του δεν προήλθε από τραύματα της ανατροπής από την «γουρούνα»

Γερμανός τουρίστας πήρε αποζημίωση 986,70 ευρώ επειδή δεν έβρισκε ξαπλώστρα στην Κω

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Περνούσε περίπου 20 λεπτά κάθε πρωί αναζητώντας χώρο για να χαλαρώσει, όμως όλες οι θέσεις ήταν ήδη «καπαρωμένες»

Βίντεο: Το πρώτο ρομπότ Βουδιστής μοναχός στη Νότια Κορέα

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Επιστήμη και θρησκεία γίνονται ένα

Χανταϊός: Αναζητείται ακόμη ο «ασθενής μηδέν»

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Πώς ο ιός κυκλοφορούσε για εβδομάδες στο πλοίο

«Δεν είναι δεμένο σωστά»: Τραγικός θάνατος για 16χρονη στην Κίνα, δεν την έδεσαν σωστά σε zip line πάνω από καταρράκτη

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Η άτυχη νεαρή χτύπησε σε βράχους με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της

Ανείπωτη τραγωδία με 32χρονη μητέρα: Πέθανε από ανεύρισμα πέντε μήνες μετά την γέννηση της κόρης της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η άτυχη γυναίκα είχε, μόλις, ολοκληρώσει την προπόνησή της στο γυμναστήριο όταν συνέβη το τραγικό συμβάν

Χαλκιδική: Έκλεψαν ξαπλώστρες από beach bar με φορτηγό ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Διάρρηξη σε γνωστό beach bar στην Καλλιθέα Χαλκιδικής τα ξημερώματα της 6ης Μαΐου, με τους δράστες να αποχωρούν φορτωμένοι με ξαπλώστρες και εξοπλισμό.

Μπόνι Τάιλερ: Εσπευσμένα σε νοσοκομείο στην Πορτογαλία ‑ Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η τραγουδίστρια διαθέτει σπίτι στην Πορτογαλία από τις αρχές της δεκαετίας του 1980

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε σορός σε φρεάτιο υπόγειου πάρκινγκ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια