E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χρήστος Σπανός: Ο ρόλος που τον άλλαξε, η γυναίκα της ζωής του και η διάσημη κόρη του, Μαρίνα

Ο Χρήστος Σπανός μιλάει για τη Μαρίνα, την οικογενειακή ζωή και τα πρώτα του χρόνια στην υποκριτική (και πολλά άλλα)

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 7/4/2026 | 00:36

25 χρόνια πέρασαν από το Άκρως Οικογενειακόν, και ο Χρήστος Σπανός παραμένει ίδιος (και διαφορετικός)! Ο ίδιος μας μιλάει για τη ζωή του και την καριέρα του. Από το εσωστρεφές παιδί που προτιμούσε να παρατηρεί παρά να πρωταγωνιστεί, μέχρι τη στιγμή που, έφηβος ακόμα, είδε μια θεατρική παράσταση και χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε ότι αυτό θέλει να κάνει για πάντα!

Η διαδρομή δεν ήταν αυτονόητη – ούτε για τον ίδιο, ούτε για τους γονείς του που ανησυχούσαν για την αστάθεια του επαγγέλματος. Εκείνος όμως προχώρησε με ένστικτο και πείσμα, μπήκε στη σχολή του Εθνικού και βρέθηκε γρήγορα μέσα σε έναν κόσμο που τον γοήτευε βαθιά.

Η μεγάλη στροφή ήρθε με το «Άκρως Οικογενειακόν», τη σειρά που τον σύστησε στο ευρύ κοινό και τον έκανε, σχεδόν από τη μια μέρα στην άλλη, αναγνωρίσιμο. Η επιτυχία ήταν τόσο έντονη που για χρόνια κουβαλούσε την «ταμπέλα» του ρόλου του, με τον κόσμο να τον φωνάζει ακόμα «Ερμή».

Η διαδρομή δεν ήταν αυτονόητη, ούτε για τον ίδιο, ούτε για τους γονείς του που ανησυχούσαν για την αστάθεια του επαγγέλματος. Εκείνος όμως προχώρησε με ένστικτο και πείσμα, μπήκε στη σχολή του Εθνικού και βρέθηκε γρήγορα μέσα σε έναν κόσμο που τον γοήτευε βαθιά.

Η μεγάλη στροφή ήρθε με το «Άκρως Οικογενειακόν», τη σειρά που τον σύστησε στο ευρύ κοινό και τον έκανε, σχεδόν από τη μια μέρα στην άλλη, αναγνωρίσιμο. Η επιτυχία ήταν τόσο έντονη που για χρόνια κουβαλούσε την «ταμπέλα» του ρόλου του, με τον κόσμο να τον φωνάζει ακόμα «Ερμή» . Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος δεν εγκλωβίστηκε. Αρνήθηκε επαναλαμβανόμενους ρόλους και επέλεξε να χτίσει μια πορεία με βάση το θέατρο και τις συνεργασίες που τον ενδιέφεραν, βλέποντας τον εαυτό του για χρόνια ως «μαθητή» μέσα στη δουλειά.

Στην προσωπική του ζωή, η σχέση με τη σύζυγό του προέκυψε οργανικά, σχεδόν αναπάντεχα. Όπως λέει, δεν ήταν από τους ανθρώπους που ονειρεύονταν οικογένεια από μικροί. Όλα άλλαξαν όταν γνώρισε τη Μελίνα, τη γυναίκα του. Η απόφαση για παιδί ήρθε με έναν αυθορμητισμό που τον χαρακτηρίζει: «μπορεί να μην είμαστε για πάντα μαζί, αλλά το παιδί το θέλω μαζί σου», της είπε, αναγνωρίζοντας σε εκείνη κάτι σπάνιο.

Ακόμα και ο γάμος τους έγινε σχεδόν αυθόρμητα, σε ένα μικρό εκκλησάκι στην Κεφαλονιά, με λίγους ανθρώπους και χωρίς τη «φασαρία» που δεν τους εξέφραζε.

Η κόρη του, η Μαρίνα, η γνωστή πλέον σε όλους τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, είναι για εκείνον ένας καθρέφτης αλλά και μια συνεχής πηγή μάθησης. Είναι όπως μας λέει, μια έντονη προσωπικότητα, με ισχυρό θέλω και δημιουργική ανησυχία, που από μικρή μεγάλωσε μέσα σε πρόβες, καμαρίνια και μουσική.

Σήμερα, που έχει ανοίξει τα φτερά της και ζει μόνη της, ο ίδιος βιώνει το γνώριμο «άδειασμα» του σπιτιού, αλλά και μια βαθιά εμπιστοσύνη στις επιλογές της. Δεν προσπαθεί να την καθοδηγήσει αυστηρά· περισσότερο παρατηρεί, συμβουλεύει όταν του ζητηθεί και, κυρίως, μαθαίνει από τον τρόπο που εκείνη βλέπει τον κόσμο.

Παράλληλα, ο ίδιος παραμένει ένας άνθρωπος που επιλέγει το φως, ακόμη και στις δύσκολες στιγμές. Μιλά ανοιχτά για την ψυχοθεραπεία, για την ανάγκη να γελάμε, για τη σημασία του να είσαι ειλικρινής με τα συναισθήματά σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χρήστος Σπανός: Ο ρόλος που τον άλλαξε, η γυναίκα της ζωής του και η διάσημη κόρη του, Μαρίνα

Rec Mode 07.04.2026
Ο Χρήστος Σπανός μιλάει για τη Μαρίνα, την οικογενειακή ζωή και τα πρώτα του χρόνια στην υποκριτική (και πολλά άλλα)

Η Θεσσαλονίκη 4η στη λίστα με τις περισσότερες γυναίκες που είναι ελεύθερες

Μπες στο Πλάνο 03.04.2026
Βγήκαμε στο δρόμο να ρωτήσουμε γιατί

Ο μηχανικός από την Ελλάδα που έγινε viral ξεναγός στη Νέα Υόρκη


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Rec Mode 25.03.2026
O Αγγελής Νάννος μας περιγράφει την πορεία του από τη Δράμα ως την άκρη του κόσμου

Τηγανητός μπακαλιάρος, το ελληνικό Fish and Chips

Focus On 25.03.2026
Τον βρήκαμε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Η Gen Z θέλει τη γυναίκα υπάκουη στον άντρα

Μπες στο Πλάνο 24.03.2026
Ρωτήσαμε και μας απαντήσατε

Δημήτρη Σαμόλη πες αλήθεια, έχεις παρακολουθήσει ποτέ πρώην σου;

Διλήμματα 22.03.2026
Ο αγαπημένος τραγουδιστής και ηθοποιός απαντά σε θεότρελα Διλήμματα

Είναι αυτό το μέρος η άκρη του κόσμου;

FYI 21.03.2026
Δεν είναι περίεργο που πολλοί αναρωτιούνται

Ποια ακίνητα έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση σήμερα;


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 15.03.2026
Ρωτήσαμε έναν μεσίτη για να μας εξηγήσει (τα ανεξήγητα)

Πόσο περήφανοι είναι για τη χώρα τους οι Έλληνες;

Μπες στο Πλάνο 07.03.2026
Τι λένε για το πολιτικό σύστημα, για τους Έλληνες και τους εαυτούς τους

Σταμάτη Φασουλή, τι μπορεί να σε βγάλει από τα ρούχα σου;

Διλήμματα 20.02.2026
Ο αγαπημένος σκηνοθέτης απαντά σε E-Daily Διλήμματα

Είναι εύκολο να είσαι μονογαμικός/ή στις μέρες μας;

Μπες στο Πλάνο 16.02.2026
Αγίου Βαλεντίνου και βγήκαμε να φιλοσοφήσουμε περί έρωτος...