E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής«πόθεν έσχες» της Βουλής

Δημοσίευση 20/11/2014 | 00:00

Παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Την παραπομπή του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη στη Δικαιοσύνη για ανειλικρινή δήλωση πόθεν έσχες αποφάσισε ομόφωνα η επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής, μετά και το πόρισμα που έλαβαν από τους ορκωτούς λογιστές.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους δικαστικούς που μετέχουν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και οι οποίοι έχουν γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας, προκύπτει ευθέως και το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Με τον τρόπο αυτό, το κατηγορητήριο που σχηματίζεται γίνεται ιδιαιτέρως επιβαρυντικό για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, καθώς περιλαμβάνει τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, την παράνομη κατοχή εξωχώριων εταιρειών και της ανειλικρινούς δήλωσης πόθεν έσχες.

Ειδικότερα, ενημέρωσαν τα μέλη της Επιτροπής πως τα τρία εμβάσματα, ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από την εταιρεία εξοπλιστικών Κεστρέλ, δεν ήταν δάνειο, αλλά από αθέμιτη συναλλαγή και καταβολές από μίζες για τη διευκόλυνση προμηθειών εξοπλιστικών.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί καταγγελία της βουλευτού των ΑΝΕΛ, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, περί ύπαρξης και τρίτης offshore εταιρείας, συμφερόντων του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Η βουλευτής και μέλος της Επιτροπής κατέθεσε έγγραφα του βρετανικού οργανισμού που κρατά τα μητρώα των offshore εταιρειών, σύμφωνα με τα οποία, όπως λέει, η εταιρεία “Deckrock ltd”  ανήκει στον κ. Καρατζαφέρη.

Σε κάθε περίπτωση, το διαβιβαστικό της Επιτροπής προς τον εισαγγελέα Εφετών θα αναφέρει πως από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, προέκυψε πως ο κ. Καρατζαφέρης δεν δήλωνε στα πόθεν έσχες του τις δύο offshore εταιρείες, Catalina και Homeric.

Πέραν αυτού, επιστολή θα σταλεί και προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να υπάρξει καταλογισμός για τον αδικαιολόγητο πλουτισμό του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Παραπέμπονται και οι Αρ. Τσιμπλάκος και Τ. Χυτήρης

Πέραν αυτών τα μέλη της επιτροπής έκριναν ότι από τα ευρήματα του αναδρομικού ελέγχου προκύπτει η ανάγκη παραπομπής στην Δικαιοσύνη των πρώην υπουργού της ΝΔ κ.κ. Αριστείδη Τσιμπλάκου και του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Τηλέμαχου Χυτήρη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελεγκτές εντόπισαν διαφορές που ξεπερνούν το σχετικό όριο των 40.000 ευρώ μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων τους και των τραπεζικών τους καταθέσεων. Οι ελεγχόμενοι είχαν κληθεί για εξηγήσεις οι οποίες όμως δεν ικανοποίησαν τους ορκωτούς λογιστές.

Πέραν αυτών, κατά την συνεδρίαση αποφασίστηκε να ζητηθούν περαιτέρω εξηγήσεις από τον κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο και την κυρία Μαριέττα Γιαννάκου. Υπενθυμίζεται, ο αναδρομικός έλεγχος έδειξε ότι στο πόθεν έσχες του πρώην προέδρου του ΣΥΝ για το οικονομικό έτος 2002 δεν δικαιολογούταν ποσό 68.000 ευρώ. Οι ελεγκτές ζήτησαν εξηγήσεις και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ προσκόμισε απόδειξη από την οποία προκύπτει ότι το ποσό αντιστοιχεί σε δάνειο που έλαβε από το κόμμα. Ο ίδιος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους εξήγησε ότι η υπόθεση είναι γνωστή από το 2003 καθώς η σχετική βεβαίωση για την λήψη δανείου συνόδευε την περιουσιακή κατάσταση που είχε καταθέσει τότε στην Βουλή. Ωστόσο η απάντηση δεν ικανοποίησε ορισμένα μέλη της επιτροπής. Αναφορικά με την κυρία Γιαννάκου το πρόβλημα εντοπίστηκε την περίοδο που βρισκόταν σε διάσταση με τον σύζυγό της και αδυνατούσε να δηλώσει τις μεταβολές στην περιουσιακή της κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρωτόγνωρες εικόνες από την κακοκαιρία Τερέζα στις Κανάριες Νήσους: Θυελλώδεις άνεμοι και γιγαντιαία κύματα, χιόνισε στην Τενερίφη

Κόσμος Χτες
Οι άνεμοι ξεπέρασαν τα 140 χλμ/ώρα, δρόμοι πλημμύρισαν, ακυρώθηκαν πτήσεις, ενώ οι Αρχές έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις φοβούμενες για τη σωματική ακεραιότητα ντόπιων και τουριστών

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη γνωστός tiktoker bodybuilder – Η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στο γυμναστήριό του για αναβολικά

Ελλάδα Χτες
Ο 34χρονος έχει έντονη δραστηριότητα στα social media - Έρευνα της αστυνομίας για κύκλωμα διακίνησης αναβολικών

Σοκ στην Τουρκία: Πυροβόλησαν και σκότωσαν 21χρονο ποδοσφαιριστή

Κόσμος Χτες
Δέχθηκε πυροβολισμούς από αγνώστους

Βόμβα Πούτιν: Κόβω τις πληροφορίες στο Ιράν αν αφήσετε την Ουκρανία

Κόσμος Χτες
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να πρότεινε στις ΗΠΑ να σταματήσει τη ροή κρίσιμων πληροφοριών προς το Ιράν, με αντάλλαγμα το πάγωμα της αμερικανικής βοήθειας πληροφοριών στην Ουκρανία

Μπακς: «Είτε θα ανανεώσει ο Γιάννης, είτε θα τον ανταλλάξουμε»

Αθλητικά Νέα Χτες
Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο ιδιοκτήτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γουές Έντενς

Αμερικανική απόβαση στα Στενά του Ορμούζ; Μπορεί να αποδειχθεί αποστολή αυτοκτονίας

Κόσμος Χτες
Αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν απόβαση στα εδάφη στα Στενά του Ορμούζ θα μπορούσε να αποδειχθεί το χειρότερο λάθος του πολέμου. Οι αναλογίες με αυτές της μάχης της Καλλίπολης στο Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο δείχνουν λουτρό αίματος

Μπάρον Τραμπ: Είναι ίδιος ο πατέρας του με μία μόνο διαφορά

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με πληροφορίες ο μικρότερος γιος του Αμερικανού προέδρου έχει κληρονομήσει το ενδιαφέρον του πατέρα του τόσο για τα χρήματα όσο και τη δημιουργία ονόματος

Νεκροί δύο κρατούμενοι από υπερβολική δόση ναρκωτικών στις φυλακές Κορυδαλλού

Ελλάδα Χτες
Και τρίτος κρατούμενος ηλικίας 29 ετών είναι σε σοβαρή κατάσταση λόγω χρήσης κοκτέιλ ναρκωτικώ

Πύραυλος έπεσε κοντά στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα

Κόσμος Χτες
Ανεστάλησαν οι λειτουργίες

Η τιμωρία του Φουρνιέ για όσα έγιναν στον αγώνα Πανιώνιος ‑ Ολυμπιακός

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Γάλλος είχε λεκτική διαμάχη με οπαδό του Πανιωνίου που καθόταν στα court seats - Πρόστιμο στον Γιώργο Μπαρτζώκα

Ο Τραμπ προς ΝΑΤΟ: Δειλοί θα το θυμόμαστε

Κόσμος Χτες
Ο Τραμπ κατηγορεί το ΝΑΤΟ για «έλλειψη υποστήριξης» στον πόλεμο κατά του Ιράν