E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίδομα 200 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ ‑ Ποιοι το δικαιούνται

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου η υποβολή αιτήσεων - Ποιοι μπορούν να το διεκδικήσουν

Δημοσίευση 19/2/2026 | 21:12

Επίδομα 200 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ ‑ Ποιοι το δικαιούνται

Επίδομα αεροθεραπείας ύψους 200 ευρώ δίνει ο ΕΟΠΥΥ και αφορά ασφαλισμένους που πληρούν συγκεκριμένα ιατρικά και κοινωνικά κριτήρια.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και το επίδομα απευθύνεται κυρίως σε άτομα με χρόνιες παθήσεις του αναπνευστικού και πιστοποιημένη αναπηρία 67% και άνω.

Μεταξύ των ενδεικτικών παθήσεων περιλαμβάνονται η παλαιά φυματίωση, ο καρκίνος του πνεύμονα, η πνευμονοκονίωση, η κυστική ίνωση και η ιδιοπαθής πνευμονική υπέρταση.

Δικαιούχοι είναι επίσης ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή διήθηση, καθώς και μεταμοσχευμένοι νεφρού, ήπατος, πνεύμονα ή καρδιάς.

Πώς υποβάλλεται η αίτηση

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση είτε με φυσική παρουσία στις ΠΕΔΙ του ΕΟΠΥΥ είτε ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας gov.gr, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet. Στην ηλεκτρονική διαδικασία επιλέγεται η ενότητα «Ατομικά αιτήματα παροχών» και στη συνέχεια «Αεροθεραπεία».

Για την υποβολή απαιτούνται:

  • Κωδικοί Taxisnet
  • Ηλεκτρονικά δικαιολογητικά
  • IBAN τραπεζικού λογαριασμού (με τον αιτούντα δικαιούχο ή συνδικαιούχο)
  • Αριθμός κινητού τηλεφώνου


Τα δικαιολογητικά

Για την καταβολή του ποσού απαιτείται:

  • Υπεύθυνη δήλωση ότι ο δικαιούχος δεν έχει λάβει το ίδιο επίδομα από άλλον φορέα και δεν έχει νοσηλευτεί για περισσότερες από 46 ημέρες στο διάστημα 1/6–31/8.
  • Ιατρική γνωμάτευση που πιστοποιεί τη συγκεκριμένη πάθηση και τη συνέχιση της θεραπείας.
  • Απόφαση ΚΕΠΑ ή άλλης αρμόδιας επιτροπής που βεβαιώνει ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Για μεταμοσχευμένους, αρκεί σχετική πιστοποίηση όπου προκύπτει σαφώς το ποσοστό αναπηρίας και η πράξη μεταμόσχευσης.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πόσο επηρεάζει τις κρατήσεις στα Airbnb η κρίση στη Μέση Ανατολή: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι προορισμοί στην Ελλάδα

Οικονομία 06.04.2026
Μεγάλες κερδισμένες οι Κυκλάδες, πτώση στην Αθήνα ειδικά στο β’ δεκαήμερο του Μαρτίου. Τι δείχνουν τα στοιχεία από την Host

Frida Kahlo: Νέα ένταση στο Μεξικό για τα έργα που στέλνονται στην Ισπανία

Κόσμος 06.04.2026
Η κυβέρνηση και η Banco Santander, ο ισπανικός τραπεζικός όμιλος που έχει αναλάβει τη διαχείριση της συλλογής, επιμένουν ότι η μεταφορά είναι προσωρινή.

Netflix: Υποχρεώνεται σε επιστροφές έως 500€ μετά από δικαστική απόφαση

Κόσμος 06.04.2026
Ιταλικό δικαστήριο έκρινε παράνομες τις αυξήσεις τιμών του Netflix και διατάσσει αποζημιώσεις σε συνδρομητές έως 500 ευρώ.

Axios: Προσπάθειες για συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για 45 ημέρες: Τι προβλέπεται

Κόσμος 06.04.2026
Σύμφωνα με το Axios, σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες για να επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.

Σεισμός στα Ιωάννινα ‑ Τι λέει ο Λέκκας

Ελλάδα 06.04.2026
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

Μαρούσι: Στο νοσοκομείο 27χρονη μετά από διπλή πτώση από μπαλκόνι 4ου

Ελλάδα 06.04.2026
Η γυναίκα έπεσε από τον 4ο στον 30 όροφο και στη συνέχεια ανέβηκε πάλι στο διαμέρισμά της και έπεσε πάλι, αυτή τη φορά στο ισόγειο.

Η καρδιά της Έμμας συνεχίζει χτυπά στο σώμα μιας νεαρής μητέρας: «Η σκέψη μου είναι κάθε μέρα σε εκείνη»

Ελλάδα 06.04.2026
Μετά από ενάμιση χρόνο η Σάντι Λέντι συνάντησε τη μητέρα της Έμμας και όπως είπε «αγκαλιαστήκαμε σφιχτά, κλαίγαμε και της έλεγα ευχαριστώ»

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 58χρονος που έπεσε σε χαράδρα στο Αγγελοχώρι

Ελλάδα 06.04.2026
Κατέληξε ο 58χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, έπειτα από πτώση από μεγάλο ύψος σε απόκρημνη περιοχή, στο Αγγελοχώρι.

Περιορισμοί σε τραπεζικές συναλλαγές σήμερα ‑ Για ποιον λόγο, ποιες δεν θα γίνουν

Οικονομία 06.04.2026
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις συναλλαγές σας σήμερα Καθαρά Δευτέρα