E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αγριος ελέφαντας σε αμόκ στην Ινδία: 20 νεκροί σε εννέα ημέρες, μεταξύ τους πατέρας με παιδιά 6 και 8 ετών

Οι περισσότεροι θάνατοι συνέβησαν τη νύχτα, όταν οι κάτοικοι φυλάσσουν το ρύζι στα χωράφια και τις αποθήκες

Δημοσίευση 12/1/2026 | 17:28

Αγριος ελέφαντας σε αμόκ στην Ινδία: 20 νεκροί σε εννέα ημέρες, μεταξύ τους πατέρας με παιδιά 6 και 8 ετών

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από έναν και μόνο άγριο ελέφαντα σε εννέα ημέρες στην ανατολική Ινδία, ανέφεραν αξιωματούχοι που επισημαίνουν ότι το ζώο δεν έχει συλληφθεί.

Οι θάνατοι συνέβησαν από την Πρωτοχρονιά ως τις 9 Ιανουαρίου στις δασικές περιοχές Τσαιμπάσα και Κολχάν στο κρατίδιο Τζακχάντ, αναφέρει το BBC.

Οι περισσότεροι θάνατοι συνέβησαν τη νύχτα, όταν οι κάτοικοι φυλάσσουν το ρύζι στα χωράφια και τις αποθήκες, μια συνηθισμένη πρακτική στην αγροτική Ινδία.

Ένα από τα θύματα, ένας 34χρονος, δέχτηκε επίθεση κοντά στο σπίτι του ενώ επέστρεφε από τη δουλειά. Σε άλλη περίπτωση ένας 42χρονος ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου ενώ κοιμόταν έξω από το σπίτι του.

Στις 5 Ιανουαρίου, πατέρας με τους δύο γιους του, 6 και 8 ετών, σκοτώθηκαν από τον ελέφαντα. Η σύζυγος του και 2 ετών κόρη τους διέφυγαν, με το κοριτσάκι να έχει τραύματα. Αργότερα μόνο έμαθε ότι ο σύζυγός της και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της είχαν σκοτωθεί.

Οι δασικές Αρχές ανέφεραν ότι ο αρσενικός ελέφαντας είναι νέος και ευκίνητος ενώ αλλάζει συχνά θέση, ιδιαίτερα τη νύχτα, γεγονός που δυσκολεύει τον εντοπισμό του.

Είναι πιθανόν το ζώο να βρίσκεται στη φάση του ζευγαρώματος, κατά την οποία οι αρσενικοί ελέφαντες παρουσιάζουν αυξημένη επιθετικότητα λόγω των αυξημένων επιπέδων τεστοστερόνης. Οι υπάλληλοι είπαν ότι αυτή η συμπεριφορά συνήθως υποχωρεί μέσα σε 15 έως 20 ημέρες. Μια άλλη πιθανότητα είναι να έχει απομακρυνθεί από το κοπάδι του.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται μαζική επιχείρηση για τον εντοπισμό του ελέφαντα με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 δασικών υπαλλήλων.

Τα περιστατικά επιθέσεων από ελέφαντες δεν είναι σπάνια στην περιοχή τα τελευταία χρόνια και συνδέονται με τη μείωση της δασικής κάλυψης και την αυξημένη ανθρώπινη δραστηριότητα κοντά στους διαδρόμους των ελεφάντων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Fast track πόρισμα ζητά η κυβέρνηση για το μπλακ άουτ στο FIR

Ελλάδα 12.01.2026
Σοβαρά ερωτήματα για τη βιασύνη της κυβέρνησης και την επιλογή να μη συμμετάσχει ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ στη διερεύνηση

Μαρία Καρυστιανού: «Δεν θα ανεχθώ όποιον στηλιτεύει τον αγώνα μου» – Επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στις εκλογές

Ελλάδα 12.01.2026
Η πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» δηλώνει έτοιμη να παραιτηθεί αν της ζητηθεί, απαντά στις εσωτερικές αντιδράσεις και επιβεβαιώνει τη δημιουργία πολιτικού κινήματος.

Μαρινάκης: Στόχος μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη να αρθούν τα μπλόκα – «Δεν λειτουργούμε με τελεσίγραφα»

Ελλάδα 12.01.2026
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθαρίζει ότι ο διάλογος με τους αγρότες θα γίνει χωρίς όρους και πιέσεις, με στόχο την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Σέρρες: «Δεν τον σκότωσα εγώ» επιμένει ο 16χρονος

Ελλάδα 12.01.2026
Εμπλοκή δεύτερου ατόμου εξετάζουν οι Αρχές

Πέθανε ο θηλυκός χιμπατζής Ai σε ηλικία 49 ετών

Κόσμος 12.01.2026
Χαρακτηρίστηκε «ιδιοφυΐα» λόγω υψηλού IQ

Βόλος: Θρίλερ με θάνατο βρέφους λίγο πριν τη γέννα ‑ Στο εδώλιο ο γιατρός

Ελλάδα 12.01.2026
Ο γιατρός αρνείται οποιαδήποτε αμέλεια, υποστηρίζοντας ότι ακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα ιατρικά πρωτόκολλα και προέβη σε όλες τις ενέργειες που όφειλε

Αγρια επίθεση καρχαρία σε γυναίκα στη Βραζιλία: «Ήξερα ότι με είχε δαγκώσει», δείτε βίντεο

Κόσμος 12.01.2026
Η επίθεση καταγράφηκε καρέ καρέ από υποβρύχια κάμερα με το θύμα τελικά να γλιτώνει με αρκετά ράμματα

Πιερία: Ξεκίνησε η δίκη της 34χρονης που σκότωσε κι έθαψε στην αυλή του σπιτιού της τον 58χρονο σύντροφό της

Ελλάδα 12.01.2026
Για πέντε μήνες η 34χρονη προσποιούνταν πως τον αναζητούσε εναγωνίως, δίνοντας συνεντεύξεις σε τηλεοπτικές εκπομπές - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Αγριος ελέφαντας σε αμόκ στην Ινδία: 20 νεκροί σε εννέα ημέρες, μεταξύ τους πατέρας με παιδιά 6 και 8 ετών

Κόσμος 12.01.2026
Οι περισσότεροι θάνατοι συνέβησαν τη νύχτα, όταν οι κάτοικοι φυλάσσουν το ρύζι στα χωράφια και τις αποθήκες

Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις, ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Ελλάδα 12.01.2026
Eμπορικοί σύλλογοι και ενώσεις καταναλωτών υπενθυμίζουν ότι οι εκπτώσεις πρέπει να είναι διαφανείς και αληθείς, με την αρχική και τη μειωμένη τιμή να αναγράφονται ξεκάθαρα στις ετικέτες, ώστε οι αγορές να είναι ασφαλείς και συμφέρουσες για όλους

Σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια των iPhone: Εκατομμύρια συσκευές εκτεθειμένες

Tech + Science 12.01.2026
Ειδικοί και τεχνολογικά μέσα προειδοποιούν για σοβαρούς κινδύνους