E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω»: Αποφασισμένοι οι αγρότες – Σκέψεις για μπλόκα σε λιμάνια

Τι αποφάσισαν στη σύσκεψη της Νίκαιας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/12/2025 | 19:43

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω»: Αποφασισμένοι οι αγρότες – Σκέψεις για μπλόκα σε λιμάνια

Μπλόκα σε Νίκαια Λάρισας, διόδια Μαλγάρων και στον Ε-65 έξω από την Καρδίτσα έχουν στήσει οι αγρότες, «κόβοντας» την κεντρική οδική αρτηρία της χώρας. Περισσότερα από 1.500 τρακτέρ βρίσκονται συγκεντρωμένα στην Καρδίτσα, πάνω από 1.000 στη Νίκαια και περίπου 250 στα Μάλγαρα, με τον κόμβο της Νίκαιας να αποτελεί το επίκεντρο των κινητοποιήσεων.

Στην κρίσιμη συνέλευση της Δευτέρας, λίγο πριν τις 18:30, οι αγρότες αποφάσισαν κλιμάκωση και παραμονή στα μπλόκα μέχρι να δοθούν «πειστικές απαντήσεις» για τις καθυστερημένες ενισχύσεις, το αυξημένο κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές παραγωγού. Δηλώνουν έτοιμοι για μακρά και σκληρή μάχη, ενώ η χώρα παραμένει «κομμένη» από τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα σε πολλά σημεία.

Κλειστή η Εθνική Οδός για δεύτερη ημέρα

Η Εθνική Οδός Αθηνών–Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να είναι κλειστή στο ύψος της Νίκαιας Λάρισας, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από παρακαμπτήριες. Οι αγρότες της Θεσσαλίας ενισχύουν συνεχώς το μπλόκο, ενώ σε συντονισμό με τα υπόλοιπα μπλόκα ανά τη χώρα, αναμένεται να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Αιφνιδιασμός στα Μάλγαρα

Με αιφνιδιαστική κίνηση, ομάδα αγροτών κινήθηκε μέσα από χωράφια και έφτασε στα διόδια Μαλγάρων, κλείνοντας και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού. Στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη οδηγοί εγκλωβίστηκαν, με μια προσωρινή λωρίδα να ανοίγει ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, χωρίς ωστόσο να λείψει η ένταση.

Δυναμική παρουσία σε Καρδίτσα, Ροδόπη και Κιλκίς

Στον Ε-65 έξω από την Καρδίτσα, το μπλόκο ενισχύεται από αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους, ενώ στη Ροδόπη τα τρακτέρ βρίσκονται παρατεταγμένα στο 4ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Κομοτηνής–Ξάνθης, χωρίς διακοπή κυκλοφορίας.
Αγρότες του Κιλκίς απέκλεισαν για δύο ώρες το τελωνείο της Δοϊράνης, συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

Συγκέντρωση στη Νίκαια – Κάλεσμα για συμπαράσταση

Με χειροκροτήματα ξεκίνησε η απογευματινή σύσκεψη των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας, όπου τέθηκαν οι βάσεις για τις επόμενες δράσεις. Παράλληλα, έγινε κάλεσμα για μαζική παρουσία την Πέμπτη έξω από τα δικαστήρια Λάρισας, όπου θα οδηγηθούν δύο συλληφθέντες αγρότες από τα επεισόδια της Κυριακής.

Οι συμμετέχοντες ξεκαθαρίζουν ότι «ήρθαν για να μείνουν», εκτιμώντας πως από αύριο τα τρακτέρ στη Νίκαια θα ξεπεράσουν τα 1.000.

«Ίσως κλείσουμε τα λιμάνια Θεσσαλονίκης και Βόλου»

Μιλώντας στο Live News, μία αγρότισσα–κτηνοτρόφος τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις όχι μόνο θα συνεχιστούν, αλλά ενδέχεται να επεκταθούν ακόμη και στο κλείσιμο των λιμανιών Θεσσαλονίκης και Βόλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παρενόχληση του Ocean link από τουρκική πυραυλάκατο μεταξύ Κω και Αστυπάλαιας

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Κατά τη διάρκεια εργασιών πόντισης καλωδίου - Από την ελληνική πλευρά, απάντησε η φρεγάτα «Αδρίας»

Έξι παιδιά ζούσαν μέσα σε ακαθαρσίες στο Περιστέρι – Συνελήφθησαν οι γονείς

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν μετά από ανώνυμη καταγγελία

Τέλος στα σχέδια κατασκευής του Trump Tower στην Χρυσή Ακτή, καθώς η επωνυμία θεωρείται «τοξική για τους Αυστραλούς»

E-Daily 3.Left 13.05.2026
Τι αναφέρει η κατασκευαστική εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο

Ατομο έπεσε στις ράγες του Ηλεκτρικού στην Ομόνοια

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Το συμβάν δημιούργησε προβλήματα στην λειτουργία της Γραμμής 1

Αγρια επεισόδια στα VIP του Αλ Νασρ‑Αλ Χιλάλ: Ξύλο με κοντάρια και εκτοξευόμενα ποτήρια, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 13.05.2026
Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνονται φίλοι της Αλ Νασρ που βρίσκονται σε σουίτα να δέχονται επίθεση όταν τους... περικύκλωσαν οπαδοί της Αλ Χιλάλ

Ο «Χρυσός Θόλος» του Τραμπ μπορεί να ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Ο Τραμπ είχε παρουσιάσει το σχέδιο κατά την έναρξη της δεύτερης θητείας του

Ξαφνικό «λουκέτο» σε σχολεία στην Αττική

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Οι γονείς είχαν ήδη ενημερωθεί από τις σχολικές μονάδες

Νέες ρυθμίσεις οφειλών σε εφορία, ΕΦΚΑ και τράπεζες: Οι ημερομηνίες κλειδιά

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
72 δόσεις, εξωδικαστικό και προστασία κατοικίας

Καιρός: Υποτροπικός αντικυκλώνας πάνω από την Ελλάδα ‑ Πότε έρχεται και τι θα φέρει

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Η πρόβλεψη των Ιταλών μετεωρολόγων για την χώρα μας το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου

Συνέλαβαν δασκάλα που έκανε σeξ με 16χρονο μαθητή ‑ ποιος την κατέδωσε

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Η οικογένεια του 16χρονου ήταν φίλη με αυτή της 25χρονης Μακενζί Νοτ, η οποία είναι μητέρα ενός παιδιού