E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίδομα 250 ευρώ: Ποιοι δεν το έλαβαν ‑ Πότε θα γίνει η δεύτερη πληρωμή

Τι ισχύει για όσους δεν είδα στον λογαριασμό τους την έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Δημοσίευση 25/11/2025 | 07:29

Επίδομα 250 ευρώ: Ποιοι δεν το έλαβαν ‑ Πότε θα γίνει η δεύτερη πληρωμή
pexels

Η κυβέρνηση ξεκίνησε την καταβολή του έκτακτου επιδόματος των 250 ευρώ στους περισσότερους συνταξιούχους που λαμβάνουν συντάξεις από τον ΕΦΚΑ, ωστόσο περίπου 285.000 πολίτες δεν έχουν ακόμα λάβει το βοήθημα, καθώς η πληρωμή για τους δικαιούχους του ΟΠΕΚΑ αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Το απόγευμα της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου θα καταβληθεί το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ σε 250.000 άτομα με αναπηρία και 35.000 ανασφάλιστους υπερήλικες που εξυπηρετούνται από τον ΟΠΕΚΑ.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος, σε τηλεοπτική συνέντευξη, τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς την Πέμπτη το απόγευμα και θα είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ και στα τραπεζικά γκισέ από την Παρασκευή το πρωί.

Προϋποθέσεις και δικαιούχοι του επιδόματος

Η οικονομική ενίσχυση αφορά συνταξιούχους και χαμηλοσυνταξιούχους που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Για μονοπρόσωπα νοικοκυριά το ετήσιο εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 14.000 ευρώ, ενώ για έγγαμους ή συμβιούντες το όριο φτάνει τις 26.000 ευρώ. Παράλληλα, η συνολική αξία ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να ξεπερνά τα 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τα 300.000 ευρώ για τους έγγαμους.

Επιπλέον, το επίδομα δικαιούνται όσοι έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους έως τις 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους και λαμβάνουν σύνταξη αναπηρίας ή άλλες σχετικές κοινωνικές παροχές από τον e-ΕΦΚΑ ή τον ΟΠΕΚΑ.

Στην κατηγορία περιλαμβάνονται επίσης ανάδοχοι γονείς ατόμων με αναπηρία που λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση.

Αφορολόγητη και ακατάσχετη ενίσχυση

Το επίδομα των250 ευρώ είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο, ενώ δεν συμψηφίζεται με υπάρχοντα χρέη προς το Δημόσιο ή ασφαλιστικά ταμεία.

Επιπλέον, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση ή τέλος υπέρ του Δημοσίου ή του e-ΕΦΚΑ. Σε περίπτωση που κάποιος δικαιούχος ανήκει σε περισσότερες από μία κατηγορίες, λαμβάνει την ενίσχυση μόνο για μία από αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βορίζια: Επέστρεψαν στα σχολεία οι μαθητές 23 μέρες μετά το μακελειό

Ελλάδα 25.11.2025
Καμπανάκι κινδύνου για τη διαιώνιση της βαριάς ατμόσφαιρας και τις επιπτώσεις της στην ψυχική υγεία των μαθητών

Σιέρα Λεόνε: Η εφιαλτική σκιά της «μαύρης μαγείας» ‑ Το εμπόριο ανθρώπινων μελών και οι δολοφονίες

Κόσμος 25.11.2025
Πολλές οικογένειες υποφέρουν από δολοφονίες που φέρονται να συνδέονται με τελετουργίες μαγείας στη Σιέρα Λεόνε - Το BBC Africa Eye ερευνά αυτούς που κρύβονται πίσω από το εμπόριο ανθρώπινων μελών.

Μπακς ‑ Μπλέιζερς 103‑115: Τέσσερις σερί ήττες χωρίς Γιάννη

Αθλητικά Νέα 25.11.2025
Οι Μπλέιζερς έφυγαν με τη νίκη με 115-103 από το Μιλγουόκι, υποχρεώνοντας τα ελάφια στην 4η σερί ήττα τους.

Νέα Πέραμος: «Δεν μου έδινε να πιώ και τον σκότωσα» ‑ Η άγνωστη απόπειρα αυτοκτονίας

Ελλάδα 25.11.2025
Το τραγικό περιστατικό έγινε μπροστά στα μάτια του μεγαλύτερου αδελφού της οικογένειας

Επίδομα 250 ευρώ: Ποιοι δεν το έλαβαν ‑ Πότε θα γίνει η δεύτερη πληρωμή

Οικονομία 25.11.2025
Τι ισχύει για όσους δεν είδα στον λογαριασμό τους την έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Λουτράκι: Σε διαθεσιμότητα η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο μαθητή ότι τη θώπευσε – Τι λέει μετά το σάλο που προκάλεσε

Ελλάδα Χτες
Νέες καταγγελίες έρχονται στη δημοσιότητα για τη συμπεριφορά της 55χρονης δασκάλας στο Λουτράκι - Διατάχθηκε ΕΔΕ εις βάρος της και μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνες απομακρύνθηκε από το σχολείο

Ταυτοποιήθηκε 79χρονος που απείλησε διαδικτυακά πολιτικό πρόσωπο

Ελλάδα Χτες
Μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα

Αδελφοκτονία στη Νέα Πέραμο: Ο δράστης «είχε κόψει την αναπνοή» στο θύμα

Ελλάδα Χτες
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την οικογενειακή τραγωδία στον Λουτρόπυργο Νέας Περάμου

Προσωπικός Αριθμός: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτόματης έκδοσης ‑ Τι να κάνετε εάν δεν τον έχετε λάβει

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, 9.311.529 πολίτες διαθέτουν πλέον προσωπικό αριθμό

Αυστραλία: Ακροδεξιά γερουσιαστής εμφανίστηκε με μπούρκα ζητώντας την απαγόρευσή της

Κόσμος Χτες
«Αν δεν θέλουν να φοράω μπούρκα, ας την απαγορεύσουν», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας την ενδυμασία «καταπιεστική» και «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια»