E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιατί τα παιδιά του Μάικλ Τζάκσον δεν έλαβαν ποτέ την κληρονομιά των 85 εκατ. δολαρίων

Η Πάρις Τζάκσον υφίσταται νομικό πλήγμα στη μάχη για την περιουσία του πατέρα της

Δημοσίευση 17/11/2025 | 18:44

Γιατί τα παιδιά του Μάικλ Τζάκσον δεν έλαβαν ποτέ την κληρονομιά των 85 εκατ. δολαρίων

16 χρόνια μετά τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον, τα παιδιά του δεν έχουν λάβει την κληρονομιά, λόγω φορολογικών εκκρεμοτήτων και νομικών διαμαχών

Παρά το ότι έχουν περάσει 16 χρόνια από τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον, τα τρία παιδιά του, Πάρις, Πρινς και Μπλάνκετ, δεν έχουν ακόμη λάβει την επίσημη κληρονομιά τους, αξίας περίπου 85 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε το 2009 σε ηλικία 50 ετών, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια περιουσία αλλά και αμφιλεγόμενη δημόσια εικόνα, λόγω των κατηγοριών για σeξουαλική κακοποίηση.

Μετά τον θάνατό του, οι Τζον Μπράνκα και Τζον ΜακΚλέιν διορίστηκαν συνδιαχειριστές της περιουσίας του. Ωστόσο, η Πάρις Τζάκσον κατέθεσε αγωγή κατηγορώντας τους για κακοδιαχείριση, παρόλο που πρόσφατα υπέστη δικαστικό πλήγμα: ο συνταξιούχος δικαστής Μίτσελ Λ. Μπέκλοφ διέγραψε τμήματα της αγωγής, κρίνοντας ότι βασίζονταν σε πληροφορίες που είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενα έγγραφα.

Εκπρόσωπος της Πάρις Τζάκσον δήλωσε στο Entertainment Weekly ότι η απόφαση αφορά «μικρές διαδικαστικές λεπτομέρειες» και πως η ηθοποιός θα συνεχίσει να επιδιώκει δικαιοσύνη για την οικογένειά της.

Η καθυστέρηση στη διανομή της κληρονομιάς οφείλεται κυρίως σε φορολογικές εκκρεμότητες. Παρά ταύτα, τα παιδιά του Τζάκσον δεν μένουν χωρίς πόρους: λαμβάνουν ετήσια οικονομική ενίσχυση από τα έσοδα της περιουσίας, η οποία παραμένει εξαιρετικά παραγωγική.

Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του Τζάκσον απέφερε περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε μόλις τρία χρόνια, μέσω συμφωνιών όπως η ταινία This Is It, το συμβόλαιο για νέες κυκλοφορίες ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων και η παγκόσμια περιοδεία Immortal.

Οι διαχειριστές τόνισαν στο People ότι τα ετήσια οικονομικά στοιχεία είναι δημόσια και δείχνουν πως η οικογένεια ζει άνετα, όπως θα ήθελε ο Μάικλ Τζάκσον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

41χρονος χούλιγκαν ζει από τα λεφτά που κέρδισε στο Euromillions

Παράξενα 17.11.2025
Συμφωνεί ότι δεν τα αξίζει, αλλά «η ζωή δεν είναι δίκαιη»

Γιατί τα παιδιά του Μάικλ Τζάκσον δεν έλαβαν ποτέ την κληρονομιά των 85 εκατ. δολαρίων

Tabloid 17.11.2025
Η Πάρις Τζάκσον υφίσταται νομικό πλήγμα στη μάχη για την περιουσία του πατέρα της

Επική ατάκα της Ντακότα Τζόνσον προς Λάνθιμο: «Ξέρεις ότι υπάρχουν και άλλοι ηθοποιοί πέρα από την Έμα Στόουν»

Celebrity Stories 17.11.2025
Η ηθοποιός πρότεινε με έναν ιδιαίτερα «παιχνιδιάρικο» τρόπο να ενταχθεί στο καστ του επόμενου πρότζεκτ του Έλληνα σκηνοθέτη

O Yungblud σταματά την περιοδεία του λόγω προβλημάτων υγείας: «Αυτή τη φορά πρέπει να το πάρω στα σοβαρά»

Tabloid 17.11.2025
Κάποιες εξετάσεις που έκανε έδειξαν ανησυχητικά σημάδια

Δάφνη Μπόκοτα για Πολυτεχνείο: «Θυμάμαι χέρια που έβγαιναν από τα παράθυρα για να πάρουν τρόφιμα»

Tabloid 17.11.2025
Με αφορμή την 52ο επέτειο του Πολυτεχνείου, σήμερα Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, η Δάφνη Μπόκοτα εξιστόρησε τη δική της εμπειρία από εκείνη τη μέρα, μέσα από την εκπομπή Super Κατερίνα

Γρηγόρης Γκουντάρας και Ναταλί Κάκκαβα κατηγόρησαν την Κατερίνα Καινούργιου για ψέματα

Media 17.11.2025
Οι δύο παρουσιαστές ανέφεραν ότι είπε ψέματα σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στη λήξη της επαγγελματικής τους συνεργασίας

The Voice – Η Αρετή Κετιμέ αιφνιδίασε τους coaches και ο Πάνος Μουζουράκης της ζήτησε δημόσια συγγνώμη

TV Buzz 17.11.2025
«Ξέρω ότι έχουμε ξαναβρεθεί και την έχουμε ξανακάνει αυτή την κουβέντα, αλλά νομίζω ότι αυτή η συγγνώμη άξιζε και μια δημόσια εμφάνιση», πρόσθεσε

Καμερουνέζος διεθνής άσος πιάστηκε στα πράσα με την ερωμένη του από τη Ρωσίδα σύντροφό του

Tabloid 17.11.2025
Η Ρωσίδα influencer Νίκι Σίι κατέγραψε σε βίντεο και δημοσίευσε τη στιγμή που εντόπισε τον σύντροφό της, διεθνή μέσο Μουμί Ενγκαμαλέ, με άλλη γυναίκα

Τσιμτσιλή για Παπαγεωργίου – Χριστοπούλου: «Ήταν τόσο βαθιά νυχτωμένη που ο άλλος σε εκμεταλλεύεται τόσο;»

TV Buzz 17.11.2025
«Συνήθως για να ζητήσεις τόσο υψηλό ποσό έχεις προσδιορίσει την ζημία»