E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαρουσάκης: Παρέλαση με κοντομάνικα ‑ Πότε έρχεται κακοκαιρία εξπρές

Προχωρημένη άνοιξη θα θυμίζει ο καιρός των επόμενων ημερών, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη

Δημοσίευση 24/10/2025 | 09:59

Μαρουσάκης: Παρέλαση με κοντομάνικα ‑ Πότε έρχεται κακοκαιρία εξπρές

Απομακρύνεται το κύμα κακοκαιρίας που δημιούργησε χθες αρκετά προβλήματα στα Δυτικά και «έπνιξε» το Μεσολόγγι με 80 τόνους νερού ανά στρέμμα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, μπορεί να εκδηλωθούν κάποιες βροχές στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο και στην Ήπειρο, όμως δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

Ο καιρός λοιπόν αρχίζει και πάλι να θυμίζει προχωρημένη άνοιξη. Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε ακόμη και 28άρια. Ο καλός καιρός θα κρατήσει έως τη Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου, όπου θα έχουμε ένα νέο μικρό κύμα κακοκαιρίας με βροχές.

Η κακοκαιρία θα έρθει από το μεσημέρι της Δευτέρας στη Βόρεια Ελλάδα ενώ μέχρι το τέλος της ημέρας θα απασχολήσουν αρκετές περιοχές αλλά θα απομακρυνθεί αρκετά γρήγορα και την Τρίτη θα βρίσκεται πιο νοτιοανατολικά. Έτσι οι παρελάσεις θα γίνουν χωρίς πρόβλημα με ιδανικές συνθήκες και χωρίς επικίνδυνα φαινόμενα και τον υδράργυρο να θυμίζει καλοκαιράκι.

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα, τα όποια φαινόμενα θα εστιάζονται προς τα Δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν πολλές ώρες ηλιοφάνειας με λίγες τοπικές συννεφιές ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς και βορειοδυτικούς με τα μποφόρ να φτάνουν τα 5-6. Ο άνεμος θα λειτουργήσει ως καταβάτης αυξάνοντας τη θερμοκρασία στην Ανατολική χώρα και την περιοχή της χώρας. Η υγρασία θα είναι αυξημένη ενώ τοπικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένα σε περιοχές κοντά στη θάλασσα και κοντά σε βουνά.

Στην Αττική δεν αναμένουμε κάτι αξιόλογο. Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει όλη την ημέρα ενώ το πρωί μπορεί να χουμε περιορισμένη ορατότητα και να έχουμε και ομίχλη. Αργότερα θα έχουμε και κάποιες συννεφιές προς το απόγευμα χωρίς να απασχολήσουν ιδιαίτερα ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει τους 26 βαθμούς. Οι περιοχές που θα χουν υψηλότερη θερμοκρασία θα είναι αυτές πίσω από τον Υμηττό, την Πάρνηθα και την Πεντέλη δηλαδή περιοχές δίπλα στη Βοιωτία.

Στη Θεσσαλονίκη αν και έχουμε κάποιες τοπικές συννεφιές είναι μικρή πιθανότητα να δούμε κάποιες βροχές. Το πρωί επίσης θα πρέπει να υπάρχει προσοχή για ομίχλη ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει αρκετά ψηλά, στους 24 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πλήθος κόσμου στο Athens Pride

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Είκονες από τη μαζική προσέλευση του κόσμου

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 89‑85: Πρωταθλητές Ελλάδας οι Πειραιώτες, «λύγισαν» τους πράσινους στον πέμπτο τελικό

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Μιλουτίνοφ, Φουρνιέ και Βεζένκοφ υπέγραψαν το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού

Τραμπ: Η συμφωνία με το Ιράν προβλέπεται να υπογραφεί αύριο

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
«Αν δεν συμβεί αυτό, έχουμε την απόλυτη εναλλακτική λύση, που ελπίζουμε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ξανά».

Σάμος: «Καζάνι που βράζει» για 300 νέους λαθρομετανάστες

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Τοπικοί φορείς κατά Πλεύρη

Τραγωδία στα Φαλάσαρνα: Νεκρός 45χρονος τουρίστας έπειτα από πτώση σε δύσβατο σημείο

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στελέχη του Λιμενικού

Μωβ μέδουσες: Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσουν

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Πώς μπορείτε να προστατευθείτε από τις μωβ μέδουσες

Τρεις νεκρές αρκούδες σε ένα 24ωρο σε Φλώρινα και Κοζάνη: Οι δύο φέρουν τραύματα από πυροβόλο όπλο

Ελλάδα 13.06.2026
Ο θάνατος του άλλου ζώου φέρεται να προήλθε από κατανάλωση δηλητηριασμένου δολώματος

Αίγιο: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ιταλός για τη διπλή δολοφονία μητέρας και γιου

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Η προφυλάκισή του βασίστηκε στην έλλειψη στοιχείων για την υπόθεση

Athens Pride 2026: Πλήθος κόσμου στο κέντρο της Αθήνας, δείτε φωτογραφίες

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Η Αθήνα κινείται σήμερα στους ρυθμούς του Athens Pride 2026 - Μεγάλη συναυλία στις 21:00 με τη συμμετοχή αρκετών καλλιτεχνών

Ισόβια στον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ στη Χαλκιδική για το δυστύχημα με τον 19χρονο

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Ομόφωνα ένοχοι είχαν κριθεί ο ιδιοκτήτης και η σύζυγός του, ένοχος για απλή συνέργεια ο μηχανικός, για θανατηφόρα έκθεση και έκθεση σε κίνδυνο ο χειριστής - Ελεύθεροι ως το Εφετείο οι τρεις πλην του ιδιοκτήτη