E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η 10χρονη επιχειρηματίας που βρίσκεται πίσω από μια μεγάλη καμπάνια

Εμπνεύστηκε μεγάλη φιλανθρωπική πλατφόρμα

Δημοσίευση 27/10/2014 | 00:00

Η 10χρονη επιχειρηματίας που βρίσκεται πίσω από μια μεγάλη καμπάνια

Η δεκάχρονη Vivienne είναι έμπνευση!

Η Vivienne Harr είναι αυτή που εμπνεύστηκε τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική πλατφόρμα στην οποία συγκαταλέγονται όλοι οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί. Στην πραγματικότητα πρόκειται για τη δεύτερη επιχείρησή της, την οποία υποστηρίζουν ακόμα και μεγάλες διασημότητες. Πρόκειται για το StandApp, μια εφαρμογή για τα κινητά, μέσα από την οποία ο χρήστης μπορεί να επιλέξει κάποιες από τις πολλές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που υπάρχουν και να συνεισφέρει.

Όμως αυτή δεν είναι η πρώτη επιχείρηση της μικρής, η οποία ήδη από τα 8 της είχε τον δικό της πάγκο με λεμονάδες, μέσα από τον οποίο προσπαθούσε να μαζέψει λεφτά για να συμβάλει στην καταπολέμηση της παιδικής δουλείας. Μάλιστα, δήλωσε πως δεν θα σταματήσει να πουλά λεμονάδα μέχρι να πετύχει τον σκοπό της και έτσι, έπειτα από μια έκθεση στα media, η Vivienne κατάφερε να μαζέψει 110.000 δολάρια.

Στις αρχές του 2014 ο πατέρας της αφήνει τη δουλειά του για να τη βοηθήσει να πραγματοποιήσει το όνειρό της πουλώντας λεμονάδες και το 5% από κάθε πώληση πήγαινε στο ίδρυμα της εταιρείας. Μάλιστα, πολλές διασημότητες υπήρξαν υποστηρικτές της προσπάθεια της 10χρονης, ανάμεσά τους και οι δημιουργοί του Twitter, Jack Dorsey και Biz Stone, ο οποίοι μάλιστα προσκάλεσαν τη Vivienne να ανοίξει την είσοδο της μετοχής του Twitter στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Την 1η του Οκτώβρη η οικογένεια ανακοίνωσε τη λειτουργία της εφαρμογής StandApp, η οποία μπορεί να προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα συνεισφοράς σε διάφορους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς μέσα σε ένα λεπτό, από το κινητό του τηλέφωνο. Η μικρή πρότεινε την ιδέα της για τη δημιουργία αυτής της εφαρμογής στη γυναικεία ομάδα μηχανικών του Square College Code Camp, που συμφώνησαν αμέσως και ξεκίνησαν τη δουλειά. Η εφαρμογή περιέχει οργανισμούς όπως «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», «Donors Choose» και «Wild Aid», ενώ το κύριο μήνυμα που θέλει να περάσει η 10χρονη μέσα από αυτήν την κίνηση είναι ότι ο καθένας μπορεί να κάνει τη διαφορά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Τώρα θα σε φτιάξω πουλάκι μου» – Τι είπε ο ιδιοκτήτης ελληνικού εστιατορίου για την επίσκεψη του Σενγκούν

Tabloid Χτες
Ο διεθνής Τούρκος μπασκετμπολίστας ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του EuroBasket 2025 και μπήκε στο στόχαστρο των Ελλήνων φιλάθλων λόγω της κόντρας που άνοιξε με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά τον ημιτελικό.

Γιώργος Μαζωνάκης: Οικογενειακή κόντρα για το ακίνητο στη Μύκονο και τον εγκλεισμό – Οι καταθέσεις περί ναρκωτικών και η μάχη εικόνας

Tabloid Χτες
«Υπήρχε φόβος η κατάσταση να οδηγήσει σε τραγωδία» δήλωσε η μικρότερη αδελφή του, Μαρία

GNTM 6: Η «ξανθιά από το ΣΕΦ» επέστρεψε και εντυπωσίασε

Tabloid Χτες
Δείτε την audition της. Τι της είπαν οι κριτές.

Η απάντηση του Κωνσταντίνου Αργυρού για τις φήμες περί απαίτησης 100.000 ευρώ

Tabloid Χτες
«Εγώ δεν έχω να πω κάτι παιδιά»Η απάντηση του Κωνσταντίνου Αργυρού για τις φήμες περί απαίτησης 100.000 ευρώ, προκειμένου να τραγουδήσει για την Εθνική Ομάδα μπάσκετ

Πηνελόπη Πλάκα: Οι πόζες της με μπικίνι στη Σέριφο

Tabloid Χτες
H ηθοποιός δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής φωτογραφίες από το ταξίδι στη Σέριφο

GNTM: Η κόρη του βολεϊμπολίστα Αντρέι Κράβαρικ εντυπωσίασε τους κριτές

Tabloid Χτες
Η Μιχαέλα Κράβαρικ εξασφάλισε τέσσερα «ναι», περνώντας στο Bootcamp

Λευτέρης Πανταζής: «Ο Μάριος είναι φίλος μου, δεν μπορεί να μου απαγορεύσει η Κόνι να κάνω παρέα»

Tabloid Χτες
«Με έναν άνθρωπο που ζούσαμε στο ίδιο σπίτι 6 χρόνια, έχουμε δεθεί και σαν φίλοι», εξήγησε για τον πρώην άντρα της κόρης του

Πέθανε η σκυλίτσα του Γιώργου Μαζωνάκη, Αρίθα – Δύσκολες στιγμές για τον τραγουδιστή

Tabloid Προχτές
Είχε υιοθετήσει την Αρίθα μετά τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική

Γιάννης Τσιμιτσέλης: «Με τα αρνητικά σχόλια μου γυρνάει ο εγκέφαλος, είμαι αρκετά νευρικός»

Tabloid Προχτές
«Είμαι ο Γιάννης και είμαι καλά», είπε με χιούμορ.