Παιχνίδι με τον Αίσωπο και τους Αδελφούς Γκριμ
Δημοσίευση 21/10/2014 | 12:14
Ωρα προσέλευσης: 11:15
8-10E
Τί κοινό έχει ο μεγαλύτερος έλληνας μυθοποιός με τους διασημότερους ευρωπαίους παραμυθάδες;
Πώς μπορούν να προσεγγίσουν το ίδιο θέμα παραμύθια και μύθοι;
Μοιάζουν, διαφέρουν, αλληλοσυμπληρώνονται;
Τί μας βοηθάει να μεγαλώσουμε, τί μας βάζει τρικλοποδιά;
Συνδυάζοντας ευφάνταστα σε μια πρωτότυπη παράσταση παραμύθια των Αδερφών Γκρίμ και Μύθους του Αισώπου, τρεις ηθοποιοί αφηγούνται και ζωντανεύουν ιστορίες που μιλούν για πολλά απ ΅αυτά που δυσκολευόμαστε να εξηγήσουμε στα παιδιά.
Απληστία, αλαζονεία, εγωισμός, εξαπάτηση, βία.
Αλλά όχι μόνο. Μιλούν και για τα εφόδια που πρέπει να έχουν στο δρόμο προς την ενηλικίωση και την ολόπλευρη ανάπτυξή τους. Αγάπη, αλληλεγγύη, αποδοχή, γενναιοδωρία, πίστη στον εαυτό τους.
ΣΆαυτή τη γεμάτη κίνηση, ήχους και μουσική παράσταση τα παιδιά δεν είναι μόνο θεατές! Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια συμμετέχουν, ευαισθητοποιούνται, εκφράζονται, προτείνουν, δημιουργούν.
Ο Δημήτρης Πλειώνης γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από το Καποδιστριακό πανεπιστήμιο το 1996 και κατόπιν έμεινε για ένα χρόνο στην Φιλανδία όπου σπούδασε Sport Management.
Αποφοίτησε από την δραματική σχολή του ΕΜΠΡΟΣ το 2000 και το 2005 σπούδασε στο ΗΒ studio της Νέας Υόρκης υποκριτική-αυτοσχεδιασμό και σκηνοθεσία.
Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τον Λ.Λαζόπουλο, Θ.Μοσχόπουλο, Β. Νούλα, Κ.Δαμάτη, Δ. Φραγκιόγλου, Φ.Μακρή και άλλους
Έχει μια μεγάλη εμπειρία στο παιδικό θέατρο (από το 2000) όπου έχει συνεργαστεί με την Ξένια Καλογεροπούλου, τον Δημήτρη Σειτάνη και το θέατρο Νέων. Όπως επίσης και με την Κάρμεν Ρουγγέρη. Ως σκηνοθέτης τα τελευταία χρόνια με την ομάδα του έχει ανεβάσει τα έργα « η τρυφερή σου μολότοφ» στο θέατρο Ακαδήμεια για δύο χρόνια αλλά και σε περιοδεία στα νησιά της άγονης γραμμής, όπως και την παράσταση «Φόβος» που πήρε ειδική μνεία στο Milleniumafter festival.
Έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση στα «Εγκλήματα», “Singles”, «Αν με αγαπάς», «Τελευταία παράσταση» κ.α. Και στον κινηματογράφο στις ταινίες « Μικρές εξεγέρσεις», «Η κληρονόμος», «Peperment», «Πάμε για ένα ούζο», «Ευγένιος αγνώστων λοιπών στοιχείων» κ.α.