E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ryanair: Χαοτικός ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας της Ελλάδας ‑ Καλεί την Κομισιόν να παρέμβει

Η αεροπορική εταιρεία καταγγέλλει καθυστερήσεις σε πάνω από 5.000 πτήσεις λόγω ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/8/2025 | 18:24

Ryanair: Χαοτικός ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας της Ελλάδας ‑ Καλεί την Κομισιόν να παρέμβει

Καθυστερήσεις σε χιλιάδες πτήσεις της Ryanair καταγράφονται φέτος εξαιτίας προβλημάτων στον ελληνικό έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, όπως καταγγέλλει η ίδια η αεροπορική εταιρεία. Σύμφωνα με τη Ryanair, η Ελλάδα κατατάσσεται ως η πέμπτη χειρότερη υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τις καθυστερήσεις.

Σε ανακοίνωσή της, η Ryanair επιρρίπτει την ευθύνη σε «κακοδιαχείριση και ελλείψεις προσωπικού» και ζητά την παρέμβαση της Κομισιόν για αναμόρφωση του συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας σε όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μία νέα βλάβη στον εξοπλισμό του κέντρου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Αθήνα την Τετάρτη (20/8) προκάλεσε καθυστερήσεις σε 12 πτήσεις της Ryanair, επηρεάζοντας περισσότερους από 2.000 επιβάτες.

Η εταιρεία υπογραμμίζει ότι μέσα στο 2025 έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις σε περισσότερες από 5.000 πτήσεις και πάνω από 900.000 επιβάτες έχουν πληγεί εξαιτίας «της κακοδιαχείρισης του ελληνικού ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και της έλλειψης προσωπικού».

Σύμφωνα με τη Ryanair, η Ελλάδα κατατάσσεται ως η πέμπτη χειρότερη υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τις καθυστερήσεις

Η εταιρεία στρέφεται επίσης κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομά της (Ursula von Derlayed-Again), κατηγορώντας την Κομισιόν ότι δεν έχει λάβει μέτρα για την αναμόρφωση του συστήματος. «Η Κομισιόν υπό την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει δεσμευτεί να φέρει ανταγωνιστικότητα και αποτελεσματικότητα στην Ευρώπη, όμως συνεχίζει να επιτρέπει η επανειλημμένη κακοδιαχείριση του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας να προκαλεί διαταράξεις για πτήσεις και επιβάτες», σημειώνει.

Η Ryanair καλεί τους επιβάτες να στείλουν email και να διαμαρτυρηθούν στους υπουργούς Μεταφορών των χωρών τους, απαιτώντας μεταρρύθμιση του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην ΕΕ. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας: «Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι επιβάτες συνεχίζουν να πλήττονται από προβλήματα στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, εξαιτίας επανειλημμένων ελλείψεων προσωπικού σε όλη την Ευρώπη. Σήμερα άλλη μία βλάβη εξοπλισμού στην Αθήνα προκάλεσε την καθυστέρηση για 12 πτήσεις της Ryanair και πάνω από 2.000 επιβάτες».

Η αεροπορική εταιρεία καλεί την Κομισιόν να δράσει άμεσα για να προστατεύσει τους επιβάτες από επανειλημμένα προβλήματα και να εξασφαλίσει την αποτελεσματική λειτουργία του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Λευκός Πύργος το πρώτο ελληνικό μνημείο στους «Θησαυρούς της Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Κληρονομιάς»

Ελλάδα Χτες
Με τη διάκριση για τον Λευκό Πύργο, επιβεβαιώνει η σχέση της Θεσσαλονίκης με την έβδομη τέχνη

Παναθηναϊκός, Αταμάν για Λεσόρ: «Θα αποφασίσει με την ομάδα τι θεραπεία ή χειρουργείο θα κάνει»

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Εργκίν Αταμαν αποκάλυψε το ενδεχόμενο ο Ματίας Λεσόρ να χρειαστεί κι άλλο χειρουργείο

Παιδοψυχολόγοι μεταβαίνουν στα Βορίζια – «Τα παιδιά δεν πρέπει να κουβαλούν τη βεντέτα»

Ελλάδα Χτες
Στα Βορίζια αναμένεται να βρεθεί ειδική διεπιστημονική επιτροπή, με στόχο την ψυχολογική στήριξη των κατοίκων και κυρίως των παιδιών

Shutdown και πείνα στις ΗΠΑ: Σε καθεστώς αβεβαιότητας εκατομμύρια Αμερικανοί – «Πράσινο φως» στον Τραμπ να παγώσει τα κουπόνια τροφίμων

Κόσμος Χτες
Συνεχίζεται η δημοσιονομική παράλυση της χώρας - Πάνω από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν

Κυνική παραδοχή Μελόνι: «Με την δεξιά στην κυβέρνηση, δεν θα εγκριθεί ποτέ ειδικός φόρος για τις μεγάλες περιουσίες»

Κόσμος Χτες
Η Τζόρτζια Μελόνι δεν δίστασε να παραδεχθεί δημοσίως ότι με τη δεξιά στην κυβέρνηση φόρος στις μεγάλες περιουσίες δεν πρόκειται να επιβληθεί ποτέ

Τέμπη: Με τους συγγενείς των θυμάτων στα έδρανα η δίκη στις 3/3 – Απορρίφθηκε αίτημα του κράτους να αποβληθούν

Ελλάδα Χτες
Ένταση επικράτησε στη δίκη για τα Τέμπη και την αμαρτωλή σύμβαση 717 με κατηγορούμενους δύο ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας καθώς το Νομικό Συμβούλιο του κράτους βρέθηκε στα έδρανα της υπεράσπισης

Ηλεκτρονικό μπλόκο σε καπνό και αλκοόλ για ανηλίκους – Τι αλλάζει στα κέντρα ψυχαγωγίας

Ελλάδα Χτες
Δημήτρης Παπαστεργίου: Η προστασία των παιδιών είναι ζήτημα ευθύνης και τεχνολογίας

Έφοδοι της ΕΛΑΣ σε οίκους ανοχής στην Αθήνα‑ Συνελήφθησαν 15 γυναίκες

Ελλάδα Χτες
Κινούνται οι διαδικασίες σφράγισης και επανασφράγισης των συγκεκριμένων οίκων ανοχής

«Με βασάνιζαν επτά φορές τη μέρα για 20 λεπτά»: Ισραηλινός όμηρος περιγράφει τη φρίκη που έζησε δύο χρόνια στη Γάζα

Κόσμος Χτες
«Μου έβαλαν πέτρες στα αφτιά και μου έκλεισαν τα μάτια για εβδομάδες» λέει ο 21χρονος Ρομ Μπρασλάβσκι που βίωσε ακραία ψυχολογική και σωματική κακοποίηση

Σοκ στην Πάτρα: Χειροπέδες σε 40χρονο εκπαιδευτικό για πορνογραφία ανηλίκων

Ελλάδα Χτες
Έδειξε γυμνές φωτογραφίες των παιδιών του σε μαθήτρια